مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
۰ نفر

معاون میراث فرهنگی اداره کل گیلان با استناد به پنج فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی، گفت: مشهود است مردم منطقه جنگجو و دامدار بودند؛ ابزارآلات آهنی به وفور در قبرها بدست آمده که جنگجو بودن مردم منطقه را تایید می‌کند.

جنگجویان لیارسنگ بن

به‌ گزارش همشهری آنلاین به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، معاون میراث فرهنگی گیلان از اتمام پنجمین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی «لیارسنگ‌بن» املش با شناسایی گونه‌هایی از تدفین دوره اسلامی خبر داد.

ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل گیلان و سرپرست کاوش‌های باستان‌شناسی محوطه «لیارسنگ‌بن» گفت: لیارسنگ‌بن یکی از مهم‌ترین محوطه‌های دوران تاریخی در استان گیلان است که در سال ۱۳۹۱ شناسایی و از سال ۱۳۹۲ گمانه‌زنی و کاوش‌های باستان‌شناسی در آن آغاز شد و این محوطه به همراه حرایم آن در سال ۱۳۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.  

وی در ادامه گفت: در فصول گذشته کاوش، تدفین‌هایی از دوره‌های اشکانی و ساسانی در این محوطه شناسایی شدند که اطلاعات مهمی از فرهنگ مادی، ویژگی‌های جسمانی و تغذیه مردمان آن دوره در گیلان ارائه کرده است.

جهانی اظهار داشت: پنجمین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی این محوطه به شناسایی گونه‌هایی از تدفین که احتمالا مربوط به دوره اسلامی‌اند، منجر شده است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد در زمان ورود مسلمانان عرب به مناطق شمالی ایران، مردم لیارسنگ‌بن تا قرن دوم و سوم هجری قمری سنت‌های پیشین خود را حفظ کرده‌اند که شواهد آن را می‌توان در گونه‌شناسی قبور لیارسنگ‌بن مشاهده کرد.

بعضی از قبور با کمی تغییرات که شیوه‌ی خاکسپاری دوره‌ی اسلامی در آن رعایت شده، فاقد هرگونه شیء‌اند.

کاوش‌ها همچنین نشان دهنده‌ی تداوم سنت‌ها در لیارسنگ‌بن بوده و مردم این منطقه در درازمدت به سنت‌های خود پایبند بوده‌اند. این تداوم سنت‌ها از اواخر دوره ساسانی تا قرون دوم و سوم هجری قمری ادامه داشته است.

 جهانی در خاتمه گفت: «نظر قطعی در این خصوص به بررسی‌های بیشتر و نتایج مطالعات آزمایشگاهی نیاز دارد.

کد خبر 470781

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha