مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۳
۰ نفر

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: شاخص قیمت در گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در استان زنجان نسبت به ماه قبلT ۲.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سفره زنجانی ها

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ایرج امینی اظهار کرد: تورم عبارت است از افزایش شدید، نامتناسب، معنی‌دار و غالبا غیرقابل برگشت قیمت‌ها که جنبه عمومی و حالت مستمر و خودافزا داشته باشد. تورم وضعیتی است که سطح عمومی قیمت‌ها به‌طور مداوم و به مرور زمان افزایش می‌یابد، باید توجه داشت که در رابطه با تورم عنصر زمان و تداوم افزایش سطح عمومی قیمت‌ها تاثیر دارد.

این مسئول ادامه داد: تورم امکان کاهش قیمت‌ها بر اثر افزایش بهره‌وری و رقابت قیمتی تولیدکنندگان را از بین می‌برد. همچنین شکاف درآمدی فرودست و فرادست را به مرور زمان افزایش می‌دهد. علاوه بر آن تورم ساختار قیمت‌های نسبی را به هم ریخته و اطلاعات اقتصادی را مخدوش می‌کند.

وی افزود: تورم ماهیانه در آبان‌ماه امسال عدد شاخص کل (۱۰۰=۱۳۹۵) استان زنجان به عدد ۱۸۱.۲  رسید که نسبت به ماه قبل ۱.۹  درصد کاهش را نشان می‌دهد. با بررسی شاخص قیمت ماهیانه استان مشاهده می‌شود که درصد تغییر شاخص قیمت که از ابتدای سال گذشته روند افزایشی خود را شروع کرده بود، پس از یک وقفه کوتاه سه ماهه در آبان، آذر و دی‌ماه پارسال، مجددا روند افزایشی خود را از بهمن پارسال دوباره شروع کرد تا اینکه در فروردین امسال به عدد ۴.۲ درصد رسید. از اردیبهشت امسال سرعت افزایش نرخ تورم ماهیانه کاهش یافت و به عدد ۳ درصد رسید و با ادامه این روند در ماه‌های بعد، در مهر ماه به رقم ۱.۹ درصد رسید.

امینی تصریح کرد: در آبان‌ماه امسالT درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۵.۸ درصد است و این یعنی خانوارهای استان به‌طور میانگین ۲۵.۸ درصد بیشتر از آبان‌ماه سال گذشته برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه ‌کرده‌اند که نشان از کاهش ۱.۳ درصدی نسبت به ماه قبل دارد و این یعنی هزینه‌ای که خانوارهای استان برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان در مهرماه هزینه کرده‌اند، نسبت به مهرماه کمتر بوده است.

وی با اشاره به شاخص گروه خوراکی و آشامیدنی، یادآور شد: شاخص قیمت در گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در استان زنجان نسبت به ماه قبل ۲.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد، به همین ترتیب درصد تغییر شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل در گروه مزبور ۲۱ درصد بوده است و بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها بیشترین اهمیت و ضریب را در این گروه داشته و در واقع حدود یک‌سوم شاخص کل از تغییرات قیمتی کالاهای این گروه ۳۲.۱۳ درصد است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان، خاطرنشان کرد: هنگامی‌که تورم در اقتصاد شروع می‌شود و قیمت‌ها به‌طور تورمی بالا می‌رود، برای مهار تورم و مقابله با آن باید سعی شود که از نرخ آن به‌تدریج کاسته شود؛ علاوه‌ بر آن برای مبارزه با تورم، کاهش سطح مطلق قیمت‌ها معمولا امکان‌پذیر نیست، چون همراه با تورم هزینه‌های تولید نیز افزایش می‌یابد و به همین جهت قیمت‌های تورمی خاصیت «چسبندگی» پیدا می‌کند و به دلیل اینکه این هزینه‌ها پشت قیمت‌ها قرار دارد، به‌آسانی قابل کاهش نیست.
 

کد خبر 470254

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha