مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد از پلاک‌گذاری ۲۵۰۰ رأس دام سبک و سنگین در این شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد، ۱۵۰۰ رأس دام سبک و ۱۰۰۰ رأس دام سنگین است.  

واردات گوسفند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سقراط بیرنگ تعداد دام سبک شهرستان را ۱۳۸ هزار رأس دام برشمرد و افزود: هزینه پلاک گذاری دام سبک ۳۰ هزار ریال بوده که تا پایان سال طرح پلاک گذاری کلیه دام‌های سبک شهرستان انجام می‌گیرد.  

بیرنگ با اشاره به وجود بیش از ۲۸ هزار رأس دام سنگین در شهرستان ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۰۰ رأس دام سنگین پلاک گذاری و در سامانه هویت دام کشور ثبت شده و ۴۰۰۰ رأس دام سنگین نیز در نوبت پلاک گذاری قرار دارند.  

وی تصریح کرد: طرح ملی پلاک گذاری دام بر اساس مصوبه هیئت دولت در اواخر سال گذشته اعلام شد که این طرح از ابتدای سال در شهرستان اسدآباد، استان همدان در دست اجراست و برای تحقق صددرصدی اجرای طرح به مشارکت دامداران در این راستا نیازمند هستیم.  

بیرنگ با بیان این‌که در سطح شهرستان‌های استان همدان، در حال حاضر اسدآباد در این طرح پیشرو بوده است، اضافه کرد: جهادکشاورزی شهرستان برای اطلاع‌رسانی به دامداران جلساتی با دهیاران و شوراهای روستا تشکیل داده و برای همکاری هر چه بیشتر نیازمند کمک نیروی انتظامی، دامپزشکی، بخشداری‌ها و فرمانداری هستیم.  

وی با تأکید بر این‌که دام‌هایی که فاقد پلاک گذاری باشند و در این طرح پلاک گذاری انجام ندهند، سهمیه نهاده این دام‌ها قطع خواهد شد، اظهار کرد: از همه مالکان دام می‌خواهیم تا هرچه سریع‌تر نسبت به پلاک گذاری دام‌های خود اقدام کنند.  

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد اضافه کرد: در حال حاضر هزینه پلاک گذاری هر دام سبک ۳۰ هزار ریال و دام سنگین نیز ۱۲۰ هزار ریال بوده که دامداران با پرداخت این هزینه به تعاونی دامداران در نوبت پلاک گذاری دام‌های خود قرار می‌گیرند.  

وی با بیان این‌که همه مالکان دام زنده موظف هستند با مراجعه به تعاونی دامداران شهرستان خود نسبت به ثبت و پلاک گذاری دام‌های خود در سامانه جامع هویت دام کشور اقدام کنند، یادآور شد: با پلاک گذاری دام‌های سبک و سنگین از این پس هر گونه خرید و فروش و جابجایی دام زنده فاقد پلاک ممنوع و قاچاق محسوب می‌شود و با مالک دام برابر قانون برخورد خواهد شد.  

بیرنگ با اشاره به این‌که دام‌ها با این پلاک شناسنامه دار می‌شوند، افزود: هر پلاک ۱۵ رقم دارد و براساس آن ضمن ردیابی دام، همچنین نام مالک دام، جنسیت دام، نژاد و سلامت دام نیز در سامانه ثبت و قابل پیگیری و ردیابی است.  

کشت ۷۵۰ هکتار سیر در مزارع

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در ادامه از کشت بیش از ۷۵۰ هکتار سیر در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: از اوایل پاییز کشت سیر در اراضی کشاورزی شهرستان آغاز شده و با توجه به ارزان بودن پیاز سیر امسال کشت سیر امسال به نسبت سال گذشته دارای افزایش بوده است.  

وی میانگین عملکرد هر هکتار از سیر کشت شده را ۱۴ هکتار برشمرد و تصریح کرد: براساس پیش بینی‌ها از سطح کشت شده امسال در تابستان سال آینده افزون بر ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن محصول سیر توسط کشاورزان اسدآبادی برداشت خواهد شد.  

بیرنگ با اشاره به رتبه سوم اسدآباد در تولید محصول سیر اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۶۸۵ هکتار از اراضی کشاورزی توسط سیرکاران اسدآبادی به کشت سیر اختصاص یافت که از این میزان سطح در سالجاری بیش از ۹۵۹۰ تن محصول برداشت شد.  

وی تعداد سیرکاران اسدآبادی را ۴۳۰ نفر برشمرد و یادآور شد: سیر تولیدی شهرستان علاوه بر صنایع تبدیلی خانگی و تازه خوری و مصارف شهرستان به دیگر استان‌ها نیز ارسال می‌شود.  

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد همچنین از کشت بیش از ۱۵ هکتار موسیر در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت: در آبان ماه امسال بیش از ۱۵ هکتار از اراضی کشاورزی توسط بهره برداران زیرکشت موسیر رفت.  

وی با اشاره به این‌که سال گذشته در حدود ۱۵ هکتار کشت موسیر در شهرستان توسط بهره برداران انجام گرفت، خاطرنشان کرد: امسال از سطح زیرکشت موسیر سال گذشته ۲۱۰ تن موسیر تازه برداشت شد.  

  • احداث دومین شهرک گلخانه‌ای

بیرنگ در ادامه از کلنگ زنی و احداث دومین شهرک گلخانه‌ای این شهرستان خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر جانمایی طرح از طریق شهرک‌های کشاورزی و منابع طبیعی انجام و نیز زمین این طرح واگذار و تخصیص آب شهرک نیز صورت گرفته و تا اواخر امسال کلنگ زنی و آغاز عملیات اجرایی پروژه انجام خواهد شد.  

وی با بیان این‌که تعهد سالیانه شهرستان در راستای طرح توسعه سطح گلخانه‌ها هشت هکتاراست، افزود: تاکنون از تعهد هشت هکتاری امسال، شش هکتار معادل بیش از ۷۰ درصد تعهد محقق شده و تا پایان سال کل این تعهد اجرا می‌شود.  

بیرنگ تصریح کرد: شهرستان اسدآباد در حال حاضر تنها دارای هشت هکتار مجتمع گلخانه‌ای و شخصی بوده که از میزان سطح گلخانه‌ها شش و نیم هکتار به مجتمع‌های گلخانه‌ای و یک و نیم هکتار به گلخانه‌های شخصی اختصاص دارد.  
    
وی با بیان این‌که توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای در ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی شهرستان از نقش مؤثری برخوردار خواهد بود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها شهرک گلخانه‌ای اسدآباد به مساحت ۲۱ هکتار دارای ۳۰ واحد گلخانه‌ای بوده که پیش از این ۱۶ واحد گلخانه به متقاضیان واگذار شده و امسال نیز ۱۴ واحد گلخانه‌ای در حال اجرا و ساخت هستند که هر یک از این واحدها از ۲۰ درصد تا ۱۰۰ درصد دارای پیشرفت فیزیکی بوده اند.  

بیرنگ در ادامه از تعهد ۴۰۰ هکتاری این شهرستان در رابطه با اجرای آبیاری تحت فشار در سالجاری خبر داد و یادآور شد: شهرستان اسدآباد در این راستا بیش از تعهد خود موفق به انجام طرح شده است.  

وی گفت: در حال حاضر امسال شهرستان اسدآباد در بحث آبیاری تحت فشار دارای ۷۲۵ هکتار پروژه در دست اجراست که اگر شرایط جوی اجازه دهد قطعاً تا پایان سال شهرستان اسدآباد دو برابر تعهد خود را در رابطه با اجرای آبیاری تحت فشار انجام خواهد داد.  

بیرنگ با اشاره به وجود بیش از ۲۸ هزار هکتار اراضی آبی در شهرستان اسدآباد، خاطرنشان کرد: ۲۰ هزار هکتار از اراضی آبی شهرستان مستعد اجرای آبیاری تحت فشار بوده که تاکنون ۱۷ هزار و ۴۳۰ هکتار از این اراضی به آبیاری تحت فشار تجهیز شده و ۲۵۰۰ هکتار دیگر از اراضی برای تحقق ۱۰۰ درصدی در این راستا باقیمانده است.  

کد خبر 468826

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha