مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
۰ نفر

تهران به‌ویژه در دو، سه‌دهه گذشته آنچنان پرشتاب بوده که حالا میانگین مردان و زنان سالخورده پایتخت از میانگین کشوری پیشی گرفته و این روند همچنان ادامه دارد.

پير

همشهری آنلاین - مجید جباری:  بررسی جمعیت تهران از دهه۳۰ خورشیدی تاکنون، از افزایش سالخوردگان شهر حکایت دارد. پیرشدن تهران به‌ویژه در دو، سه‌دهه گذشته آنچنان پرشتاب بوده که حالا میانگین مردان و زنان سالخورده پایتخت از میانگین کشوری پیشی گرفته و این روند همچنان ادامه دارد. با این حساب، تعداد سالخوردگان تهران تا ۲۰سال دیگر، ۳برابر خواهد شد. به این ترتیب و درصورت بی‌توجهی به مناسب‌سازی فضاهای شهری و توسعه خدمات و امکانات رفاهی برای این قشر، تهران در آینده‌ای نه‌چندان دور دیگر جایی برای سالمندان نیست.

  • اختصاصی همشهری آنلاین: مجله تهران. مشتمل بر مجموعه بزرگی از اطلاعات در باره تهران

اما طبق آمار به‌دست‌آمده از سرشماری نفوس و مسکن در سال۱۳۹۵ میانگین جمعیت سالمندان کشور عدد ۶.۱درصد را نشان می‌دهد؛ درحالی‌که این رقم برای پایتخت ۷.۹درصد است. به این معنی که تهران با یک‌میلیون و ۱۰۰هزار سالمند ۶۵سال و بالاتر، ۱.۸درصد بیشتر از میانگین کشوری سالمندان را در خود جا داده و در جدول پیرترین‌های کشور در رتبه بالایی قرار دارد. به همین‌خاطر مناسب‌سازی‌ فضاهای شهری و معابر تهران به توجه جدی مسئولان شهری نیازمند است. با اینکه در سال‌های اخیر هشدارهای مربوط به سالخوردگی جمعیت تهران بارها از سوی رسانه‌ها و کارشناسان مطرح شده اما مدیران و برنامه‌ریزان شهری و دیگر سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه، در اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها هنوز چند گام از سالمندان عقب مانده‌اند و بسیاری از مناطق پایتخت حتی امکانات اولیه را هم برای رفاه حال سالمندان و توان‌یابان ندارد.

در گزارش هفته گذشته همشهری که درباره موانع خدمات شهری برای سالمندان منتشر شد، با اشاره به پیشی‌گرفتن تهران از میانگین کشوری در زمینه سالخوردگی، بر سمت‌وسوگرفتن برنامه‌ریزی‌های شهری در جهت خدمات‌رسانی بیشتر به سالمندان و توان‌یابان تأکید شده بود. در این گزارش اما قصد داریم با انتشار آمار جمعیت سالخوردگان به تفکیک مناطق ۲۲گانه پایتخت، ضرورت مناسب‌سازی‌ معابر و خیابان‌ها و همچنین توسعه زیرساخت‌های رفاهی و خدماتی به سالمندان را در این مناطق به مدیران شهری و دستگاه‌های مربوطه یادآوری کنیم.

براساس این گزارش، مناطق ۶، ۷ و یک به‌ترتیب با ۱۴.۹۶، ۱۴.۶۱ و ۱۴.۳۹درصد در رتبه اول تا سوم پیرترین مناطق تهران قرار دارند و مناطق ۱۹، ۲۲ و ۴ به‌ترتیب با ۴.۵۶، ۶.۳۹ و ۶.۹۳ درصد جزو ۳منطقه جوان تهران به‌حساب می‌آیند. با این حساب، منطقه۶ پیرترین و منطقه۱۹ جوان‌ترین مناطق تهران به‌شمار می‌آیند. با توجه به این آمار، مناسب‌سازی‌ معابر و خیابان‌ها و همچنین بهبود و توسعه زیرساخت‌های خدماتی و رفاهی برای سالمندان در مناطق مرکزی و شمالی تهران اولویت بیشتری به نسبت مناطق پیرامونی و حاشیه‌ای این شهر دارد. اینفوگرافیک زیر وضعیت سالمندی و رتبه هر یک از مناطق ۲۲گانه پایتخت را نشان می‌دهد.

کد خبر 468676

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha