گامبیا به نمایندگی از سازمان همکاری کشورهای اسلامی شکایتی را به دیوان بین‌المللی دادگستری علیه نسل‌کشی اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار تسلیم کرده و این نخستین اقدام حقوقی و قضایی۵۷ کشور مسلمان علیه عاملان این نسل‌کشی محسوب می‌شود.

ميانمار روهينگيا

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا،  رسانه‌های آسیایی، دولت گامبیا به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی شکایت خود را به طور رسمی در عالی‌ترین نهادی قضایی جهان و وابسته به سازمان ملل ثبت کرده‌است.

وکلای این پرونده از دیوان خواستند تا به جرم کشتار اقلیت مسلمان روهینگیایی در میانمار دستوراتی به فوریت برای جلوگیری نسل‌کشی علیه مردم صادر شود.

گامبیا پرونده را به نمایندگی از سازمان همکاری‌های اسلامی تشکیل داد.

ابوبکرماری تامبادو، وزیر دادگستری و دادستان گامبیا به خبرگزاری آسوشیتدپرس در این زمینه گفت که می‌خواهد "یک پیام روشن به میانمار و به بقیه جامعه بین‌المللی ارسال کند که جهان نباید در مقابل تروریسم کنار بایستد و کاری انجام ندهد. برای نسل ما شرم‌آور است که هیچ کاری انجام ندهیم در حالی که نسل‌کشی درست در برابر چشمان ما به وقوع می‌پیوندد. مقامات میانمار تاکنون دراین زمینه واکنشی نداشته‌اند.

ارتش میانمار در واکنش به حمله تعدادی از شورشیان میانماری یک جنگ تمام عیار را علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در ایالت راخین در غرب میانمار در اوت سال ۲۰۱۷ به راه انداخت که در اثر هزاران نفر کشته و بیش از ۷۰۰ هزار نفر از روهینگیایی ها پس از گریزی دشوار از مهلکه در نقطه مرزی بنگلادش با میانمار پناه گرفتند.

ارتش میانمار در سال گذشته توسط سازمان ملل عامل نسل‌کشی روهینگیایی‌ها شناخته شد و بدترین ارتش جهان نام گرفت.

تامبادو گفت : میانمار باید در مجامع حقوقی بین‌المللی در قبال نسل‌کشی علیه روهینگیا مسئول باشد. پرونده تشکیل شده در دیوان بین‌المللی دادگستری موسوم به "کارزار میانمار علیه روهینگیا"ست که جنایات انجام شده در مورد روهینگیایی ها مانند "قتل، ایجاد آسیب جدی جسمی و روحی، شکنجه، آزار و اذیت، کشتار و جلوگیری از تولد کودکان و انتقال اجباری و تجاوز به زنان و دختران " فهرست شده که هدف آنها نابودی گروه روهینگیا به طور کامل در میانمار بوده است.

تامبادو افزود: گامبیا این اقدام را برای جستجوی عدالت و پاسخگویی در مورد نسل‌کشی که میانمار علیه روهینگیا انجام داده و از هنجار جهانی در برابر نسل‌کشی که برای همه دولت‌ها الزام‌آور است، حمایت و تقویت می‌کند.

وکلای تحت هدایت تامبادو این پرونده خواسته اند تا دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد نسل‌کشی و بیرون کردن اجباری اقلیت روهینگیا از میانمار که سبب فرار آنها به بنگلادش و بسیاری از کشورهای دیگر شده تحقیقات گسترده بین‌المللی را آغاز کند.

 تامبادو  که بیش از یک دهه به عنوان وکیل دادگستری سازمان ملل متحد در رابطه با نسل‌کشی سال ۱۹۹۴ در رواندا مشغول به کار بود، به دلیل تخصص ویژه‌ای که دارد، هدایت این دادخواست را برعهده گرفته است.

او گفت: دنیا در پرونده قتل عام رواندا شکست خورد در حالی‌که نسل‌کشی در رواندا نیز در مقابل چشمان جامعه بین المللی انجام شد.

الیز کارلسون راینر و آنیش گویل با اشاره به گزارش جدید بازرسان سازمان ملل مبنی براین‌که کشتارو آزار و اذیت روهینگیایی‌ها در میانمار ادامه دارد  نوشتند:  مسلمانان روهینگیا در راخین  اکنون در شرایط اسف باری زندگی می‌کنند و همچنان با خطر کشتار جمعی روبه رو هستند.

گزارشگران حقیقت یاب سازمان ملل ماه گذشته ارتش و فرماندهان نظامی میانمار را  بار دیگر عاملان اصلی قتل‌عام جمعی مسلمانان جنگی خطاب کرده و مستندات مختلفی را در مورد ارتکاب جنایت جنگی علیه غیرنظامیان روهینگیایی و شکنجه آنها توسط آنها منتشر کرده اند.

نماینده میانمار در سازمان ملل در واکنش به انتشار این گزارش‌ها ادعا کرده بود: این گزارش یک‌طرفه و مبتنی بر اطلاعات گمراه‌کننده و برگرفته از منابع ثانویه تهیه شده است.

نهاد حقوق شهروندی Fortify Right در اکتبر ۲۰۱۶ و اوت و سپتامبر ۲۰۱۷ در گزارش‌های مختلف خود اعلام کرد که ارتش میانمار بیش از ۱۱ هزار سرباز را به همراه پلیس و عاملان غیرنظامی برای قتل‌عام و تجاوز و شکنجه مردم روهینگیا مورد استفاده قرار داده‌ست.

کد خبر 462887

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha