کتاب «اقلیت‌های دینی در پارلمان ایران» دوشنبه ۲۰ آبان در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب نقد و بررسی می‌شود.

«اقلیت‌های دینی در پارلمان ایران»

به گزارش همشهری آنلاین  به نقل از ایبنا در این نشست حبیب‌الله اسماعیلی، کارن خانلری، قربانعلی کناررودی و منوچهر نظری حضور دارند و درباره این کتاب گفت‌وگو خواهند کرد.

این نشست دوشنبه ۲۰ آبان‌ماه ساعت ۱۶ تا ۱۸ در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب نقد و بررسی می‌شود.

کتاب «اقلیت‌های دینی در پارلمان ایران» در سه فصل تنظیم شده است.  
 
در فصل اول، اطلاعاتی از حقوق اقلیت‌های دینی در اسناد بین‌المللی، قانون انتخابات و قانون اساسی از دوران مشروطه تاکنون ارائه شده و چون اساس تحقیق، بحث حق رأی بود، به سایر حقوق و مسائل اقلیت‌ها پرداخته نشده است.
 
فصل دوم به زندگی‌نامه نمایندگان اقلیت‌های دینی اعم از آشوری و کلدانی، ارامنه شمال و جنوب، زرتشتیان و یهودیان در مجلس شورای ملی و سنا اختصاص دارد. در این ۲۴ دوره که از اواخر دوره قارجار (۱۲۸۵) تا پایان سلطنت پهلوی (۱۳۵۷) را در برمی‌گیرد، ۲۸ نفر از اقلیت‌ها به مجلس شورای ملی و سنا راه یافتند. (دو نفر سناتور: رستم گیو سناتور انتصابی تهران در دوره چهارم سنا (۱۳۴۲-۱۳۴۶) و فیلیکس آقایان، سناتور انتخابی تهران در دوره پنجم و ششم سنا (۱۳۴۶-۱۳۵۴)).
 
در فصل سوم به زندگی‌نامه و عملکرد نمایندگان اقلیت‌های دینی در ۱۰ دوره مجلس شورای اسلامی یعنی از سال ۱۳۵۹ تا خرداد ۱۳۹۹ پرداخته شده است. در این ۱۰ دوره در مجموع تعداد ۲۵ نفر به عنوان نماینده اقلیت‌های دینی بر کرسی مجلس تکیه زدند.

به گفته مولف کتاب، در عمر ۱۱۲ ساله مجلس در ایران، فقط یک زن با نام اِما آقایان، نماینده ارامنه شمال در دوره بیست و چهارم مجلس شورای ملی (۱۳۵۴-۱۳۵۷) از سوی پیروان ادیان مسیحی، زرتشتی و یهودی به عنوان نماینده اقلیت‌های دینی به مجلس راه یافت.

سرای اهل قلم در خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک ۲ واقع شده است.

کد خبر 462208

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha