همشهری آنلاین: شهردار تهران رویداد بین‌المللی جایزه جهانی خشت طلایی تهران را فرصتی برای افزایش کیفیت زندگی شهری و قدردانی از تلاش‌های مجموعه‌های جهانی مدیریت بر کلانشهرها دانست.

حناچی در اختتامیه جایزه جهانی خشت طلایی تهران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، پیروز حناچی شهردار تهران عصر شنبه در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران که با حضور مدیران دولتی، اعضای شورای‌شهر، مسئولان و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و شهرداران شهرهای خارجی در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان مراسم گفت: ورودتان را به شهر تهران خوش‌آمد می‌گویم؛ شهری که از نوادر جهانیست؛ در شمال شهر تهران ارتفاعاتی داریم که نقطه نهایی‌شان ۴۴٠٠ متر بالاتر از سطح دریاست و دمای کمتر از ١۵ درجه زیر صفر دارد، از سوی دیگر در مناطق جنوبی شهر شن‌های روانی داریم که بستر پرورش شتر است؛ این تنوع اقلیمی از خصایص کمیاب تهران است: پایتخت ٢٠٠ ساله ایران.

حناچی ادامه داد: ما تا دهه ٣٠ در ایران تنها یک کلانشهر داشتیم و امروز با ١۵ کلانشهر یا شهرهایی در آستانه کلانشهر شدن مواجهیم. در دهه ٣٠ نسبت جمعیت شهری به جمعیت روستایی کشور ٣٠ به ٧٠ بود و بر اساس آخرین سرشماری‌های رسمی، حالا این نسبت کاملا برعکس شده است؛ این اتفاق با آهنگی کندتر در جهان نیز در حال افتادن است.

شهردار تهران، اغلب مشکلات کلانشهرهای دنیا را مشابه یکدیگر دانست و توضیح داد: آلودگی هوا و ترافیک و تغییرات آب و هوایی که جزو مشکلات اصلی زمین به شمار می‌رود، در شهرها و کلانشهرها موضوعیت مهمی دارند. کنترل فقر و حاشیه‌نشینی و کنترل اسکان رسمی که در پیام همکارانم در سازمان ملل نیز مورد اشاره قرار گرفت، از دیگر دغدغه‌های مهم کلانشهرها هستند. مشکلات آب، بهره‌وری انرژی و استفاده از سوخت‌های فسیلی، همه و همه مشکلات مشابه و مشترک کلانشهرها به شمار می‌روند.

حناچی ادامه داد: تلاش کرده‌ایم که این جایزه را فرصتی برای بالا بردن کیفیت شهر خود و ارج نهادن به زحمات همکاران خوبمان در اقصی‌نقاط جهان بدانیم. این جایزه در سال‌های ٩٣ تا ٩۵ برگزار شده بود و امسال نیز با شعار «شهرهایی هوشمند، تاب‌آور و زیست‌پذیر برای همه» در آن حضور داریم.

وی افزود: از UN Habitat و دیگر نهادهای بین‌المللی که ما را در این بزرگداشت همکاری و همراهی کردند، تشکر می‌کنم. در دوره اول با تعداد معدودی از پروژه‌ها مواجه بودیم؛ در دوره دوم حدود ٢٣٠ پروژه در این رویداد شرکت کردند که ٢۴ مورد از آن‌ها با رأی داوران انتخاب شدند. عناوین جالبی در میان این پروژه‌ها وجود داشتند، مثلا پروژه‌ای در ملبورن استرالیا که نتیجه آن کاهش ۴ درجه‌ای دمای شهر بود. در دوره سوم که بیش از ۴٠ کشور جهان در آن شرکت کردند، در مجموع ١۶۴ پروژه داخلی و ٢۵۵ پروژه خارجی شرکت داشتند. شهر بعلبک لبنان و شهر رشت از منتخبان آن دوره بودند. در برنامه امسال نیز حدود ۵٠٠ کاندیدا داشته‌ایم.

او تأکید کرد: امیدواریم با نگاه جدیدی که در مدیریت تهران تعقیب می‌شود، این رویداد را فرصتی برای افزایش کیفیت زندگی در تهران و باقی شهرهای ایران بدانیم و از تجربیات مفید دیگر کشورها نیز بهره ببریم.

پیروز حناچی شهردار تهران خاطرنشان کرد: در خاتمه از همه کسانی‌که در این حرکت بزرگ همیاری و همکاری کردند، مخصوصا همکاران خوبم که زحمت زیادی برای برگزاری این رویداد کشیدند، تشکر می‌کنم و همه شما را به خدای بزرگ می‌سپارم.

کد خبر 461381
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha