همشهری‌آنلاین: سفیر سابق ایران در نروژ با بیان این‌که هیچ نشانه‌ای دیده نمی‌شود که اروپایی‌ها درصدد انجام اقداماتی در چارچوب برجام باشند، گفت: بهتر است ایران براساس توافقنامه برجام به تدریج تعهدات خود را کاهش دهد و اقدامی در خروج از برجام انجام ندهد.

فرجي‌ راد هوم پيج

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که نظام تصمیم گرفته اگر اروپایی‌ها به تعهدات‌شان عمل نکنند گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بردارد، گفت:‌ در این راستا مقدمات برخی از اقدامات در حال فراهم شدن است و توجه اروپایی‌ها به این مساله خیلی زیاد است که ایران گام چهارم را بر ندارد.

فرجی‌راد تصریح کرد:‌ این در حالی است که از آن طرف توجه اروپایی‌ها به این‌که اقدامی در راستای تعهدات‌شان انجام دهند کم است و هر چه زمان می‌گذرد این توجه کمتر می‌شود. هر چند که اروپایی‌ها و در رأس آن‌ها اتحادیه اروپا و خانم موگرینی صحبت‌هایی با برخی از کشورها از جمله روسیه و چین داشته‌اند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه همچنین اظهار کرد:‌ لذا فکر می‌کنم مذاکرات چین هم بیش‌تر در راستای این است که ایران را قانع کنند تا گام چهارم را برندارد نه این‌که بخواهند همکاری داشته باشند و در راستای همکاری تا حدی مشکلات اقتصادی یا مالی ایران را حل کنند.

فرجی‌راد افزود: بنابراین با توجه به نزدیک شدن به زمان اجرای گام چهارم ما در این مرحله پیش می‌رویم و این کار اتفاق می‌افتد، ضمن این‌که هیچ علامتی دال براین‌که اروپا اقدامی انجام دهد؛ دیده نمی‌شود.

سفیر سابق ایران در نروژ  با تاکید بر این‌که تصور نمی‌کنم ایران از برجام خارج شود، گفت: ایران براساس بند ۳۶ توافق‌نامه برجام قدم به قدم عقب نشینی می‌کند و در واقع آخرین کشوری است که در رابطه با برجام و عدم تعهد طرف‌های مقابل تعهداتش را کاهش می‌دهد، لذا اگر بخواهیم برجام را به صفر برسانیم هنوز بعد از گام چهارم امکان انجام  اقدامات دیگری وجود دارد که برجام را به صفر برسانیم.

او گفت:‌ از آن‌جایی که با گام چهارم برجام به صفر نمی‌رسد طبیعتا لازم نیست ایران اعلام کند که از برجام عقب نشینی می‌کند، آن‌هایی که تعهدات‌شان را انجام ندادند ابتدا آمریکا و سپس اروپا هستند که هیچ‌گونه اقدام عملی را به وجود نیاوردند.

فرجی‌راد در پایان خاطرنشان کرد:‌ بهتر است ایران هیچ اقدامی در خروج از برجام انجام ندهد و در مقابل تعهداتش را به تدریج کاهش دهد.

کد خبر 461217

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha