همشهری انلاین: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران با بیان این که دولت تصمیم گرفته است آب دریای خزر را به بخش کویر مرکزی ایران انتقال دهد، گفت: اگر این کار با مسیر پیشنهادی انجام شود، بخش اعظمی از منطقه جنگلی مازندران از بین می‌رود و این برای ما خسارتی جبران‌ناپذیر است.

انتقال آب دریای خزر، جنگل‌های هیرکانی را نابود می‌کند

به گزارش ایرنا، محسن موسوی گفت: کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی با بازدیدهای میدانی و کارشناسی، مخالفت خود را به شکل مکتوب و در ۹ بند به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام و صراحتا مخالفت خود را با نابودی جنگل‌ها بیان کرده است.

وی همچنین ادامه داد: در نامه استعلامی سازمان حفاظت محیط زیست، کمیته فنی منابع طبیعی مازندران بارها بر تخریب جنگل‌ها تاکید کرده و یادآور شده است با توجه به اینکه در برخی نقاط، مسیر انتقال لوله آب بیشتر از ۱۱ کیلومتر از حاشیه جاده جنگلی عبور می‌کند سطح زیادی از پوشش جنگلی نابود می‌شود.

سید محسن موسوی در پاسخ به این سوال که آیا مصوبه کمیته فنی منابع طبیعی می‌تواند جلوی قطع درختان جنگلی را بگیرد؟ خاطر نشان کرد: دور از ذهن به  نظر می‌رسد که نظر منابع طبیعی در اولویت قرار گیرد!؟

سازمان محیط زیست چه می‌گوید؟

 انتقال آب دریای خزر اما و اگرهای فراوانی دارد. در این خصوص حمید جلالوندی مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، به ایرنا گفته بود: این سازمان تاکنون مجوزی برای انتقال آب خزر صادر نکرده است. در راستای اجرای طرح انتقال آب خزر به سمنان، تاکنون در سازمان محیط زیست به این جمع‌بندی رسیدیم که مکان تعیین شده برای کشیدن آب در مبداء مناسب نیست و امیدواریم وزارت نیرو پیشنهاد جدیدی به سازمان محیط زیست ارائه دهد. باید توجه داشته باشیم که برای ما فقط شاخص شوری مهم نیست بلکه تنوع زیستی آن منطقه بسیار حائز اهمیت است.

همچنین پیش‌تر، شهرام فداکار مدیرکل دفتر سواحل و تالاب‌های ساحلی سازمان حفاظت محیط زیست به ایرنا گفته بود: پروژه انتقال آب خزر به سمنان حدود چهار سال در سازمان حفاظت محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما هیچ نظری تاکنون ما را قانع نکرد که ضرورت اجرای این طرح چیست. بارها از مجریان و دست‌اندرکاران این طرح خواستیم که مطالعات سود و زیان محیط زیستی آن‌ را به ما بدهند نه مطالعات اقتصادی، اما هنوز چنین گزارشی دریافت نکرده‌ایم. کافی است در هر متر مکعب از آبی که قرار است برداشت شود، ۱۰۰ لارو از آبزیان باشد حال تصور کنید در ۷۰۰ هزار متر مکعب آبی که قرار است روزانه برداشت شود چه تعداد لارو خواهد بود که از بین می‌روند. هیچکدام از اینها در محاسبات سود و زیان اقتصادی دیده نمی‌شود. متأسفانه در هیچکدام از پروژه‌ها سود و زیان زیست محیطی دیده نمی‌شود در این پروژه هم دیده نشده است.

کد خبر 458622

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • DE ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
    1 0
    سلام این نظرات ناپخته و متعصبانه توسط کارشناسان محیط زیست مردود اعلام شده است. عبور خطوط لوله از جنگلهای هیر کانی ،مثل جنگل قطری،جنگل ابر؛شیرین اباد و...... حتما تاثیر مخرب را در عمر بیش از ۴۰ ساله خود گذاشته ولی این تاثیر نسبت به مزیتهایی از جمله صرفه جویی سوخت انتقال میلونها تن سوخت مایع با کامیون و نسوختن هیدروکربن و عدم مصرف میلون ها متر مکعب هوای تازه توسط ان کامیوتها را می تو ان نام برد. حتی جاده و ساخت و توسعه ان نیز برمحیط زیست تاثیر دا د ساخت جاده های ساحلی گلستان تا گیلان و ازاد سهر تا قوچان و ازاد شهر تا شاهرود و جاده توسکستان از میان جنگل های انبوه از ان جمله اند. لطفا کار شکنی نکنید . حوزه ابریز دریای کاسپین با مساحتی حدود مساحت کشور ایران معروف به حوزه ابریز رود ولگا که بیش از ۸۴ درصد اب دریای کاسپین را تامین می کند اختیارش در دست ما نیست وان موثرتربن عامل بر حجم و تغییرات حجمی اب خزراست این اندک اب انتقالی از کاسپین به استان های همجوار کم تاثیرترین است. یادمان باسد هر توسعه ای بر محیط زیست تاثیر دارد توسعه بایستی کم ترین اثرات تخریبی را بر محیط زیست و اجتماع بگذاد