شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۶
۰ نفر

مرجان فرهمند - خراسان رضوی - خبرنگار: طرقبه نامی آشنا در بین مردم خراسان و یکی از معروف‌ترین مکان‌های گردشگری در استان خراسان رضوی است.  

ازدحام گردشگران

هر سال تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی از این منطقه ییلاقی دیدن می‌کنند.  البته در مورد شهرستان طرقبه داستان‌ها و روایت‌های فراوانی وجود دارد. در گذشته بیشتر مسیرهای این منطقه ییلاقی کوهستانی و صعب‌العبور بودند و رهگذران برای عبور از این منطقه خوش آب‌وهوا باید مسیر زیادی را پیاده‌روی می‌کردند.  طرقبه در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات بسیاری شد و امکانات رفاهی و گردشگری بسیاری به این منطقه اضافه شده است. طرقبه به صرف داشتن محیط طبیعی بسیار زیبا امروزه پررفت‌وآمدترین منطقه گردشگری و تفریحی در اطراف مشهد و همچنین سرسبزترین منطقه مشهد شناخته می‌شود.

  • مشکلات همچنان پابرجاست

شهر طرقبه با حدود ۲۲ هزار نفر جمعیت، توفیق جذب گردشگر را دارد و سالانه بیش از ۲۶ میلیون زائر و گردشگر با تردد ۱/۵ میلیون خودرو در این شهر تردد دارند. در ورودی این شهر آستان امامزاده‌های یاسر و ناصر(ع) قرار دارد که میزبان زائران فراوانی از کشورهای حوزه خلیج‌فارس است و هرساله شاهد جمعیت چشمگیری برای زیارت و استفاده از باغ‌ها و ییلاقات این منطقه هستیم.

«علیرضا خادم‌پیر» شهردار طرقبه با اشاره به مشکلات این شهرستان بیان می‌کند: شهرداری طرقبه به دلیل آن‌که جزو شهرداری‌های درجه ۷ است، با مشکلات زیادی روبه‌رو بوده، هرچند که امکانات موجود در حد یک شهرداری درجه ۱۱ است. شهرداری طرقبه با شهرداری‌های دیگر در زمینه کمبود نیرو تفاوت دارد و در مقابل آن انتظارات مردم شهر طرقبه و گردشگران از شهرداری این منطقه بسیار زیاد است.

  • رفع معضل ترافیک شهری

شهرداری طرقبه برای رفاه حال گردشگران اقدامات و زیرساخت‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است. خادم‌پیر در این خصوص بیان می‌کند: ازجمله اقداماتی که شهرداری در این زمینه انجام داده، بازگشایی بلوار امام خمینی به طول ۶/۵ کیلومتر است که تاکنون صددرصد این پروژه انجام شده است.
این مسیر از ابتدای دوراهی طرقبه آغاز شده و تا سد چالیدره ادامه دارد. همچنین احداث لاین نخست بولوار کوهساران به ‌طول ۲ کیلومتر طی سال گذشته است. وی اضافه می‌کند: این اقدامات کمک بزرگی برای رفع معضل بزرگ ترافیکی شهر طرقبه است، ولی با وجود افزایش آمار گردشگران و زائران کافی نیست.

در این راستا توسعه بلوار امام رضا(ع) به طول ۳/۲ کیلومتر در دستور کار قرار دارد. فاز نخست آن با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان در حال انجام است و ۸۵ درصد پیشرفت اجرایی دارد. در مجموع باید ۱۶۵ هزار مترمربع به ‌فضاهای تردد شهری طرقبه اضافه شود. خادم‌پیر با بیان این‌که در تعطیلات و روزهای پایانی هفته ترافیک در طرقبه غوغا می‌کند و سال‌هاست به‌عنوان یک معضل شهری مطرح می‌شود، اظهار می‌کند: برای کاهش ترافیک در درون شهر طرقبه، توقفگاهی در حوالی میدان صاحب‌الزمان(عج) این شهر در ۶ طبقه در حال ساخت است که تاکنون ۷۰ میلیارد ریال برای ساخت آن هزینه شده است.

وی بیان می‌کند: در طرح‌های توسعه‌ای شهر طرقبه فضاهای فرهنگی، تفریحی، گردشگری، ورزشی، اتصال خط یک قطار شهری مشهد به میدان شهدا در فاز نخست طرقبه و احداث خط مترو طرقبه به شاندیز در فاز دوم با همکاری دانشگاه اصفهان، ساخت پارکینگ ۱۸ هزار متری (۱۱ هزار متر مسقف و ۷ هزار متر روباز) در ۲ فضای ۸/۲ و ۲ هکتاری و غیره دیده شده است. خادم‌پیر خاطرنشان می‌کند: تنها ورودی شهر طرقبه بولوار امام رضا(ع) است که ترافیکی زیادی به‌خصوص در روزهای تعطیل دارد و به منظور رفع این معضلات طرح‌های توسعه‌ای این بولوار در دستور کار قرار دارد. اخیرا کلنگ شروع فاز نخست طرح توسعه بولوار امام رضا(ع) به زمین زده شده و این فاز ظرف مدت ۱۸ ماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در خصوص راه‌اندازی جاده مستقیم طرقبه به شاندیز می‌افزاید: این پروژه در حال اجراست که مسیر ۲۳ کیلومتری را به ۷ کیلومتر کاهش می‌دهد و در این رابطه نیازمند اعتبار ۱۸ میلیاردی برای ایجاد پل در میان راه در روستای خادر هستیم.  با ایجاد این مسیر دیگر نیازی به آمدن به مشهد نیست و مسیر مسافران و گردشگردان ۱۶ کیلومتر کاهش می‌یابد.

  • زیباسازی فضای شهری

از دیگر اقداماتی که شهرداری طرقبه در سال‌های اخیر انجام داده است، بحث المان‌های شهری و زیباسازی فضای شهر است.  شهردار طرقبه در این خصوص می‌گوید: امسال با بهره‌گیری از یک میلیون و ۵۰۰ هزار بوته گل، اهدای ۱۰ هزار اصله نهال به مردم و جانمایی ۲۵۰ جعبه گل در نقاط مختلف شهر، زیباسازی بوستان‌ها و آماده‌سازی ۲ بوستان جدید «تمشک» و «تشتریان» فضای سبز مناسب در اختیار گردشگران این شهر قرار گرفته است.

وی در ادامه می‌افزاید: ۴۰۰ طرح به دبیرخانه ساخت المان‌های نوروزی شهرداری طرقبه ارسال شده که از این تعداد ۳۰ طرح انتخاب شده است. ۱۰ المان به‌صورت دائمی و ۲۰ المان به‌صورت موقت در سطح شهر نصب شده است. خادم‌پیر عنوان می‌کند: ۲ عرض ۱۶ متر در بولوار امام رضا(ع) برای پیاده‌روی و لاین دوچرخه در نظر گرفته شده و در تمام مراحل این پروژه منطقه گردشگری طرقبه با همان بافت قدیمی حفظ خواهد شد.  در بولوار صاحب‌الزمان پروژه مبلمان شهری را داشته‌ایم که برای عید نوروز ۹۷ افتتاح شده که در این طرح نمای قدیم طرقبه نیز محفوظ مانده است.

وی تاکید می‌کند: با احداث این بولوارها، ساماندهی و بهبود ترافیکی، فضای سبز زیبا با پوشش گیاهی منسجم حدود ۱۶/۵ متر، لاین دوچرخه و محور پیاده‌روی و نیز قطار شهری از وسط این بولوار را خواهیم داشت. تاکید داریم با این اهداف شاهد زیباترین بولوار در شهر طرقبه باشیم، همچنین برای فاز یک این مسیر ۳۵ میلیارد تومان اعتبار اجرایی در نظر گرفته شده است.

  • سیستم آب‌رسانی به مناطق ییلاقی 

با توجه به مشکلات و پدیده کم‌آبی در کشور، مناطق ییلاقی و باغ‌ها نیز دستخوش تغییراتی در ساختار اقلیمی شده‌اند. شهردار طرقبه با اشاره به‌ مشکلات کمبود آب آشامیدنی در این شهر بیان می‌کند: پیش از این شهرداری یکی از مشترکان پرمصرف آب شرب طرقبه بود و ۹۵ درصد آبیاری فضای سبز طرقبه با آب شرب بهداشتی صورت می‌گرفت. وی یادآوری می‌کند: در ۲ سال گذشته با احداث ۶ منبع بتنی با حجم ۱۸۰۰ مترمکعب و لوله‌کشی ۲۴ کیلومتری آب از دریاچه چالیدره تا باغ‌های پایین‌دست طرقبه، آب غیرشرب از دریاچه چالیدره به باغ‌های این شهر انتقال یافت.

خادم‌پیر اضافه می‌کند: ۷۰ درصد آب دریاچه چالیدره متعلق به شهرداری طرقبه و ۳۰ درصد متعلق به شرکت آب منطقه‌ای این شهر است و به منظور زنده نگه داشتن باغ‌های پایین‌دست طرقبه، آب چالیدره در ۳ نوبت با یک‌سوم قیمت به باغداران اختصاص می‌یابد. وی اظهار می‌کند: شهرداری درصدد است با بهره‌گیری از منابع آب منطقه دره ارغوان با همکاری و مشارکت مردم، سدی را در حوالی این منطقه بسازد تا اقدامی برای احیای باغ‌های دره ارغوان و تامین آب آن باشد.

کد خبر 454135

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha