مجموع نظرات: ۰
شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۲
۰ نفر

باران پورکاظم-  قزوین ـ خبرنگار: سرانه تخت بیمارستانی در قزوین ۹/۰ به ازای هر هزار نفر جمعیت است که این میزان یک‌سوم حد استاندارد است. با توجه به جمعیت کنونی، استان دارای ۱۲۰۰ تخت در مراکز درمانی است و با کمبود ۱۸۰۰ تخت روبه‌رو است.

بیمارستان‌های قزوین در کما

استان قزوین ۱۴ مرکز درمانی دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی فعال دارد. از این بین یک بیمارستان تامین اجتماعی در تاکستان، یک بیمارستان تامین اجتماعی در بویین‌زهرا و یک بیمارستان خصوصی در آبیک است و بقیه در مرکز استان قرار دارند. شهرستان‌های البرز و آوج نیز بیمارستان فعال ندارند.  به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین، سرانه تخت بیمارستانی در کشور ۶/۱ و در شرایط استاندارد ۶/۲ به ازای هر هزار نفر جمعیت است.  

منوچهر حبیبی معتقد است برای جبران این ضعف ساختاری در قزوین، حرکت‌های خوبی در حوزه درمان صورت گرفته که از آن جمله می‌توان به شروع ۲ مجموعه درمانی ۷۰۰ تختخوابی در قزوین و ۱۱۰ تختخوابی در شهر الوند اشاره کرد. این وعده‌ها تا عملی شدن راه زیادی دارد و نمی‌تواند چاره کار جمعیتی باشد که رو به میانسالی و کهنسالی دارد. مشکل کمبود بیمارستان بیشتر در شهرستان‌های استان وجود دارد و همین موجب افزایش بار درمانی بیمارستان‌های شهر قزوین و افت کیفیت خدمات به دلیل پذیرش بالای بیماران شده است. این امر موجب می‌شود ظرفیت خدمات‌دهی آنها محدود شود. این شرایط سبب نارضایتی، رسیدگی نامطلوب به بیماران، درمان ناقص، افزایش فشار دارویی به بیمارستان‌ها و در نتیجه افزایش هزینه‌های درمانی خواهد شد. همچنین افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها موجب افزایش بار ترافیکی، مشکل جای پارک خودرو و موارد دیگری نیز خواهد شد.  

  • وضعیت مناطق کم‌برخوردار

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با همشهری در خصوص وضعیت ارائه خدمات درمانی در استان بیان کرد: سلامت و حوزه‌های درمانی نیازمند تعامل چندجانبه است. امیدواریم مباحث سلامت و درمان مردم از سوی مسئولان جدی‌تر گرفته شود.  سیده حمیده زرآبادی با اشاره به وضعیت مطلوب هتلینگ بیمارستانی در استان، کمبود سرانه تخت بیمارستانی را نیز از مشکلات جدی در این بخش خواند و گفت: سرانه تخت بیمارستانی در استان پایین است و باید مردم در نوبت بمانند و هرچه از مرکز استان دور می‌شویم این وضعیت بدتر است.  

وی با اشاره به اهتمام مجلس برای رفع مشکلات حوزه درمان توضیح داد: امسال ۷۵ هزار میلیارد تومان از بودجه کشور فقط صرف بهداشت و درمان می‌شود. این مبلغ رقم قابل توجهی است که در صورت مدیریت صحیح و بهینه می‌تواند حوزه سلامت کشور را تقویت کند.  نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس افزود: در بعضی از مناطق به ‌ویژه بخش روستایی در حوزه سلامت و بهداشت کمبودهایی داریم که باید رفع شود. همچنین باید برگشت بیمارستان خیریه رحیمیان به حوزه درمان و راه‌اندازی الحاقیه بیمارستان شهدای آبیک هرچه سریع‌تر انجام شود.  

  • پرداخت بیمه‌ها

رئیس مجمع نمایندگان استان گفت: مدتی است وضعیت ارائه خدمات درمانی در برخی از شهرهای استان به دلیل مشکلات پرداخت بیمه‌ها دچار اختلال شده که متاسفانه با وجود مشکلات زیاد در حوزه درمان در شرایط کنونی خارج شدن این مراکز درمانی از خدمت‌رسانی آن هم در نقاط کم‌برخوردار و صنعتی به نفع مردم استان نیست. وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که فضاهای درمانی را مقداری سامان دهیم و در مابقی شهرهای استان مانند شریف‌آباد، محمودآباد نمونه و اقبالیه هم پایگاه‌های درمانی را تقویت کنیم.  

  • دریافت تعرفه خصوصی قانونی نیست 

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین در خصوص اختلاف نظرهای پیش‌آمده بین مسئولان این دانشگاه با هیات‌مدیره بیمارستان رحیمیان الوند توضیح داد: بیمارستان رحیمیان با اساس‌نامه خیریه فعالیت می‌کرد و باید از تعرفه خیریه که حد واسط بخش خصوصی و دولتی است استفاده کند، اما مدیران این بیمارستان اصرار به دریافت تعرفه خصوصی دارند که خلاف قانون است.

منوچهر مهرام با اشاره به نقش تظارتی دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین بر تعرفه بیمارستان‌های استان تصریح کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین به ‌عنوان ناظر بر تعرفه‌های بیمارستان‌های استان اجازه نمی‌دهد بیمارستانی با اساس‌نامه خیریه، تعرفه‌های بخش خصوصی را اعمال کند. وی یادآور شد:تعطیلی بیمارستان خلاف قانون است و بیمارستان‌های خیریه موظف هستند طبق مصوب قانونی، تعرفه‌ای را که مصوبه هیات‌وزیران است اجرا کنند. در همین زمینه بیمارستان رحیمیان نیز موظف است این تعرفه را مانند سایر بیمارستان‌های خیریه کشور اجرا کند.  این مسئول افزود: پس از فوت مرحوم رحیمیان، مشکلات بیمارستان آغاز شد و متأسفانه علی‌رغم میل ما، این بیمارستان تعطیل شد در حالی که ما به‌ هیچ‌ عنوان موافق تعطیلی بیمارستان نبوده‌ایم.  

  • استخدام کادر درمانی

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان گفت: صاحبان بیمارستان خیریه رحیمیان اعلام کرده‌اند در صورتی که بدهی ۲۳ میلیارد تومانی این مرکز پرداخت شود، آماده واگذاری آن به دولت هستند و یک شرط هم تعیین کرده‌اند که همه کادر درمانی را استخدام کنیم. با همه بندها برای پرداخت بدهی بیمارستان و خرید آن موافقت و شرایط را مهیا کرده‌ایم، اما موضوع استخدام کادر درمانی خارج از ضوابط و اختیارات قانونی رئیس دانشگاه است. به جز استخدام کادر پزشکی و درمانی بیمارستان خیریه رحیمیان برای اجرای سایر بندهای توافق‌نامه آمادگی داریم و ما نیز مصمم هستیم مشکل درمانی شهر الوند حل شود.

اکنون دومین شهرستان پرجمعیت استان بیمارستان ندارد. شهرستانی با داشتن بزرگ‌ترین شهرک صنعتی ایران در قلب خود و جا دادن بیش از ۸۰ درصد جمعیت کارگری استان منتظر تصمیم مسئولان است تا درهای تنها بیمارستان این شهرستان به روی جمعیت ۲۶۰ هزار نفری‌اش باز شود. بیمارستانی که ماهانه به نقل از مدیران این مرکز درمانی بین ۴۰تا ۵۰ هزار نفر را در بخش‌های سرپایی و بستری پذیریش می‌کرده است.

  • تعرفه دولتی 

رئیس هیات‌مدیره بیمارستان رحیمیان الوند نیز اظهار کرد: مطالبات بیمارستان رحیمیان از تامین اجتماعی، دانشگاه علوم‌پزشکی، بیمه ارتش و سلامت پرداخت نشده در حالی که بیمارستان به کادر پزشکی و پرستاری بدهکار است و انگیزه ادامه فعالیت برای عوامل بیمارستان کاهش یافته است.  سید محمدرضا دره‌التاج تهرانی گفت: از طرف دیگر دولت تعرفه بیمارستان‌های خیریه را ۴۰ درصد کاهش داده است و بر این اساس پزشکان دیگر رغبتی به ادامه فعالیت ندارند. تا زمانی که پزشک پای کار نباشد اقدامات درمانی انجام نمی‌شود و اکنون همه مراکز درمانی خیریه در سراسر کشور با مشکل مواجهند.

وی ادامه داد: دولت برای بخش‌های مختلف درمانی دانشگاهی، دولتی و غیردولتی تعرفه معین می‌کند. ما نیز چون جزو بیمارستان‌های خصوصی هستیم بیمه‌های تکمیلی نیز براساس تعرفه خصوصی با ما همکاری دارند.  رئیس هیات‌مدیره بیمارستان رحیمیان الوند افزود: با کاهش تعرفه خدمات درمانی، بیمه‌های تکمیلی نیز براساس این کاهش با ما همکاری می‌کنند و همین مساله موجب دلسردی کادر پزشکی بیمارستان‌های خصوصی شده است. تهرانی به پایین بودن هزینه درمانی در این بیمارستان نسبت به سایر بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: هزینه انرژی و دستمزد پرستار یکسان است و باعث شده همه مراکز خیریه با چالش جدی مواجه شوند. همه مسئولان استان قزوین از مشکلات بیمارستان اطلاع دارند و در صورت اعلام آمادگی مدیران حوزه درمان آماده واگذاری بیمارستان به بخش دولتی هستیم.  

  • اهلیت سرمایه‌گذار

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات و نیازهای اساسی شهرستان البرز در حوزه درمان ابراز کرد: مشکلات موجود درمانی و بهداشتی شهرستان البرز و ناهماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه موجب نارضایتی مردم شده است و باید برای حل آنها اقدام کرد.  زرآبادی در خصوص ساخت بیمارستان در شهر محمدیه توضیح داد: با توجه به جمعیت بالای بخش محمدیه، ساخت بیمارستان در این منطقه از نیازهای اساسی مردم است. در این خصوص هم مکاتباتی انجام شده و وزارت بهداشت با ساخت بیمارستان در منطقه مهرگان موافقت کرده است وباید بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری که اهلیت لازم را دارد وارد کار شود. هر سرمایه‌گذاری که برای اجرای طرح وارد استان می‌شود باید اهلیت لازم را داشته باشد و مسئولان ذی‌ربط موظفند در گام اول این اهلیت را تایید کنند تا در ادامه روند کار دچار ضرر و زیان نشویم.  وی افزود: کلنگ‌زنی بیمارستان مهرگان توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی با عجله انجام شده است و به نظر می‌رسد سرمایه‌گذار اهلیت این کار را نداشته است. با ادامه کار این فرد مخالفت شده و قرار است فرد دیگری که مورد تایید و دارای اهلیت باشد انتخاب شود. ما نیز پیگیری می‌کنیم تا کار به سرانجام برسد.

  • ساخت بیمارستان مهرگان و سجادیه

شروع عملیات اجرایی بیمارستان مهرگان (سجادیه) در شهر محمدیه شهرستان البرز نیز در هاله‌ای از ابهام است. ساخت بیمارستان در منطقه مهرگان طی ۲ سفر وزیر بهداشت به استان و مکاتبات فراوان طی ۴ سال گذشته از سوی نمایندگان استان مطرح شد. سرانجام تفاهم‌نامه آن در شهریور سال گذشته میان استانداری، دانشگاه علوم‌پزشکی و اداره کل راه و شهرسازی امضا و طبق آن مقرر شد زمین، انشعابات و پروانه ساخت به صورت رایگان به این بیمارستان واگذار شود. بیمارستان سجادیه نیز قرار است به صورت خیریه به ارائه خدمت بپردازد که بر این اساس در ۲۸ فرورین سال جاری کلنگ ساخت آن با حضور قائم‌مقام وقت وزیر بهداشت به زمین زده شد.

در مجوز صادرشده، هیات‌مدیره شرکت بین‌المللی بیمارستان‌سازی و داروسازی سجادیه متعهد به پرداخت همه هزینه‌های زمین، انشعابات، پروانه ساختمانی و... شد. با توجه به نیاز شدید منطقه مهرگان و محمدیه به بیمارستان از هیات‌مدیره این شرکت خواسته شد به مدت ۱۰ سال با تعرفه دولتی در بخش جنرال به ارائه خدمت به مردم منطقه بپردازد که مورد موافقت این مجموعه قرار گرفت.

طبق این قرارداد پس از ۱۰ سال نیز مقرر شد در صورت تمایل دانشگاه علوم‌پزشکی برای خرید خدمت این بیمارستان ارائه خدمات خود را با تعرفه دولتی ادامه دهد. در ادامه قرار شد روند ساخت این بیمارستان در ۲ بخش جنرال و تخصصی با ۱۲۰ تخت و با هزینه‌ای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان با راه‌اندازی بخش‌های روان‌پزشکی، قلب و عروق، اتاق عمل، زنان و زایمان، چشم، جراحی عمومی، ارتوپدی، اطفال، آی‌سی‌یو جراحی، آی‌سی‌یو جنرال، بی‌آی‌سی‌یو، سوختگی و باغ‌درمانی به زودی آغاز شود. قرار شد بخش سوختگی این بیمارستان اولین مرکز در شمال شرق کشور باشد و ضعف موجود در این بخش را جبران کند. با این همه اکنون سرمایه‌گذاران به دلایل متعدد در پیچ‌وخم‌های سیاسی و دولتی استان گرفتار شده‌اند و با وجود تعیین زمین و مراسم کلنگ‌زنی به دنبال مکانی جدید برای ساخت این بیمارستان هستند.  

  • تغییر مکان بیمارستان سجادیه

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین در واکنش به متوقف شدن این پروژه گفت: ساخت بیمارستان مهرگان و محمدیه توسط دانشگاه علوم‌پزشکی متوقف نشد، بلکه به دلیل برخی مسائل حقوقی و با وجود طی کردن تمام مراحل اداری، روند آن با وقفه مواجه شده است.  مهرام خاطرنشان کرد: در خصوص بیمارستان سجادیه متاسفانه شبهه ایجاد کردند و آنقدر مسائل سیاسی شد که سرمایه‌گذاران هم از ادامه کار منصرف شدند. قرار شده است مکان دیگری برای این کار اختصاص داده شود و کسانی که کار را تعطیل کردند باید خودشان پاسخگو باشند.  

وی در خصوص متوقف شدن پروژه ساختمان اداری شهرداری الوند که توسط شورا و شهرداری برای راه‌اندازی بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی الوند به بخش درمان اهدا شد نیز توضیح داد: ساخت بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی شهر الوند در مرکز شهرستان البرز به طول انجامیده است و در بحث تأمین اعتبارات و زمین با مشکل مواجهیم. متأسفانه شهرداری و شورای اسلامی شهر الوند در اختصاص زمین همکاری نمی‌کنند و سنگ‌اندازی وجود دارد و از طرف دیگر نیز سازمان برنامه‌ و بودجه در تأمین منابع مالی کمک لازم را نمی‌کند.  

  • بیمارستان شهدای آبیک

کاستی‌ها در حوزه درمان فقط محدود به شهرستان البرز نیست و آبیک نیز در این زمینه با مشکل مواجه است. بیمارستان شهدای آبیک نیز از جمله مشکلات این روزهای مردم آبیک است؛ بیمارستانی که در دور دوم سفرهای استانی دولت محمود احمدنژاد در آبیک کلنگ‌زنی و بعد از اتمام ساخت‌وساز و بهره‌برداری در دولت حسن روحانی، مشخص شد این مرکز درمانی شبیه بیمارستان نیست. به گفته رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی، این بیمارستان از همان ابتدا به‌ طور غیراصولی و بدون پیش‌بینی ضروریات، احداث و افتتاح شد. این بیمارستان مقرر بود ۳۲ تخت داشته باشد ولی طبق مقررات حوزه درمان راه‌اندازی بیمارستان زیر ۶۴ تخت امکان‌پذیر نبود. اکنون فقط درمانگاه این بیمارستان فعال است.

مهرام در این باره گفت: بیمارستان شهدای آبیک ساختمانی بود که به نام بیمارستان ۳۲ تختخوابی به مردم معرفی شد، اما واقعیت این است که حداقل تعداد تخت برای یک بیمارستان ۶۴ تخت است. بیمارستان دولتی شهدا از نظر ساختمانی به اتمام نرسیده و با نواقص تحویل دانشگاه داده شده است. برای بخش اول بیمارستان که شامل اورژانس، آزمایشگاه، داروخانه، رادیولوژی و کلینیک‌های تخصصی و فوق تخصصی می‌شود بیش از ۲۰ میلیارد ریال از سوی دانشگاه علوم‌پزشکی استان قزوین هزینه شده است بدون این‌که از منابع مالی خاصی مانند سازمان برنامه و بودجه یا دولت اعتباری اختصاص یابد. وی تصریح کرد: با توجه به درخواست و تأکید مردم شهرستان آبیک مبنی بر راه‌اندازی بیمارستان شهدا، دانشگاه علوم‌پزشکی این مهم را پذیرفته و مقرر شده است در قالب قرارداد مشارکت بین دانشگاه و بخش غیردولتی این بیمارستان راه‌اندازی و اداره شود.  

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین ادامه داد: با راه‌اندازی بیمارستان شهدا با مشارکت بخش غیردولتی، مدیریت با این بخش و نظارت برعهده دانشگاه خواهد بود و با تعرفه دولتی به مردم خدمات ارائه می‌شود. اگر گرهی در کار نیفتد و با مانعی مواجه نشویم و بتوانیم طبق روالی که پیش‌بینی شده است کار را پیش ببریم، پایان تابستان امسال بیمارستان شهدای شهرستان آبیک به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

  • فراخوان برون‌سپاری بیمارستان

فرماندار شهرستان آبیک از فراخوان برون‌سپاری بیمارستان شهدای آبیک به بخش خصوصی در قالب خرید خدمت با تعرفه دولتی خبر داد و گفت: براساس اظهارات رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین، ۵۰ میلیارد ریال اعتبار بیمارستان شهدای آبیک ابلاغ شده است که برای آماده‌سازی و تجهیز بیمارستان اعم از اتاق عمل، سی‌سی‌یو و غیره هزینه خواهد شد.  

شهرام احمدپور اعلام کرد: طبق رایزنی صورت‌گرفته با یکی از مدیران کل استان قزوین، مقرر شده است تجهیزات مورد نظر بیمارستان شهدای آبیک فهرست‌بندی و به وزارت بهداشت و درمان ارائه شود و از سوی وزیر بهداشت بین ۱۰ تا ۲۰ میلیاد ریال اعتبار به این بیمارستان تخصیص یابد.  وی با بیان این‌که با برون‌سپاری بیمارستان شهدای این شهرستان، تمام سیستم مدیریتی آن با دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین خواهد بود، افزود: تامین پرسنل و پزشک برعهده دانشگاه علوم‌پزشکی خواهد بود و رئیس دانشگاه قول مساعد داده است همه خدمات بیمارستان به مردم با تعرفه ۱۰۰ درصددولتی صورت گیرد. اکنون باید چشم امید به روزهای شهریور دوخت تا دانشگاه به وعده‌ای که داده است جامه عمل بپوشاند. جمعیت ۸۰ هزار نفری مردم شهرستان آبیک پس از ۷ سال همچنان چشم‌انتظار تحقق وعده‌های مسئولان هستند تا بتوانند به طور کامل از خدمات بیمارستان شهدا ــ تنها بیمارستان دولتی این شهرستان ــ بهره‌مند شوند.

  • شهرستان آوج بیمارستان ندارد

شهرستان آوج محروم‌ترین شهرستان استان است که بسیاری از زیر ساخت‌های لازم را ندارد و مشهودترین آنها نبود مرکز درمانی است. فرماندار آوج در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به چالش‌ها و مشکلات این شهرستان گفت: هنوز برخی ادارات در این شهرستان مستقر نشده‌اند و بعضی ادارات نیز با کمبود نیروی انسانی و پست‌های بلاتصدی مواجهند. این کمبودها باید برطرف شود تا دستگاه‌های اجرایی بتوانند پاسخگوی نیازهای مردم این شهرستان باشند. به این ترتیب می‌توانیم شاهد کاهش مهاجرت اهالی این منطقه و کم شدن رفت‌وآمد ساکنان آن به مرکز استان باشیم.  

نصرت‌الله علیرضایی با اشاره به فاصله ۱۲۰ کیلومتری آوج با مرکز استان بیان کرد: افزون بر این موضوع، کوهستانی بودن، محرومیت و پراکندگی بالای روستاها و جمعیت و هزینه‌های قابل توجه رفت‌وآمد مردم نیاز این شهرستان را به راه‌اندازی یک مرکز درمانی در صدر اقدامات لازم برای این شهرستان قرار می‌دهد.  وی با اشاره به اعتبارات محدود و قطره‌چکانی دولت به دلیل فشارهای اقتصادی ادامه داد: یکی از اولویت‌هایی که جزو برنامه کاری‌ام قرار داده‌ام تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران به‌ویژه افراد بومی و دارای احساس تعلق به این شهرستان در کنار بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردم برای پیشبرد امور توسعه‌ای است.

فرماندار آوج یکی دیگر از مشکلات قابل توجه این شهرستان را کمبود خدمات رفاهی و درمانی عنوان کرد و افزود: باید در قالب یک بیمارستان یا کلینیک تخصصی زمینه خدمات‌دهی بخش درمانی تخصصی را در این شهرستان فراهم کرد. بدین‌ترتیب هزینه‌های دریافت خدمات برای اهالی آوج کاهش می‌یابد و آنان برای دریافت یک خدمت پزشکی و درمانی تخصصی مجبور به سفر به قزوین یا دیگر شهرها نخواهند بود، چراکه بیش از ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان را روستاییان تشکیل می‌دهند.

عضو شورای اسلامی شهرستان آوج و نماینده استان قزوین در شورای عالی استان‌ها نیز با اشاره به نبود نمایندگی تامین اجتماعی در این شهرستان به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم آوج با وجود وعده مسئولان گفت: بسیاری از ادارات آوج به صورت تک نیرو اداره می‌شوند. این اداره‌ها با این وضعیت قادر به ارائه خدمات مناسب و مورد نیاز به شهروندان نیستند و بارها برای رفع این مشکل از مسئولان استانی کمک خواسته‌ایم اما هنوز در این خصوص اقدام خاصی صورت نگرفته است. علی افتخاری این شهرستان را نیازمند داشتن بیمارستان دانست و تصریح کرد: وسعت زیاد، پراکندگی بالا و قابل توجه روستاها و همچنین مسیرهای ارتباطی حادثه‌خیز ایجاب می‌کند این شهرستان یک بیمارستان داشته باشد، اما تاکنون این نیاز مهم و ضروری بلاتکلیف باقی مانده است.

کد خبر 452529

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha