همشهری آنلاین: رئیس فدراسیون کشتی پهلوانی و زورخانه‌ای با اشاره به اینکه زنان فعالیت رسمی در این رشته ندارند، گفت: حضور زنان در این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مجتبی جوهری

مجتبی جوهری در جمع خبرنگاران افزود: در برخی رشته‌ها برای فعالیت زنان منع داریم اما حرف هایی هم که گاهی اوقات به تندی زده می شود درست نیست. همسر و یا فرزندان بسیاری از این زنان در رشته زورخانه ای فعالیت دارند و با آن آشنا هستند.

وی افزود: زنان اگر در خانه یا جمع زنانه مثلا میل بزنند و با این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد و کاملا بر اساس مواضع شرعی و عرفی ما هست آشنا شوند، مشکلی ندارد. با این وجود فدراسیون برنامه ای برای ورزش زورخانه ای زنان ندارد.

رییس فدراسیون  در خصوص بازگشت این رشته به فدراسیون زورخانه‌ای گفت: پیرو چند جلسه با مسئولان فدراسیون کشتی و معاونان وزیر ورزش، علیرضا حیدری رییس فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی و محسن مهرعلیزاده، صورتجلسه ای مبنی بر بازگشت این رشته به فدراسیون زورخانه ای به امضا رسید. در آن صورتجلسه در بندی قید شد که واگذاری کامل منوط به تعیین تکلیف ریاست فدراسیون کشتی شود.

وی افزود: در جلسه ای که با علیرضا دبیر داشتم پیگیر عملیاتی شدن این موضوع شدیم که این اتفاق افتاد و در حال حاضر مسئولیت کامل این رشته به ما واگذار شد. البته فعلا برای جلوگیری از تداخل اعزام تیم ها به مسابقات با همکاری و هماهنگی فدراسیون کشتی است. علیرضادبیر بر اساس موافقتنامه‌های قبلی با انتقال کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانه ای موافقت کرد و بر اساس یک عزم ملی این موضوع انجام شد.

جوهری خاطرنشان کرد:۲  سال است زحمت می کشیم تا با برنامه ای قابل دفاع این رشته را بر اساس فرهنگ ملی مان به دنیا معرفی کنیم. خوشبختانه در نهایت همکاری و صمیمیت کشتی پهلوانی در سطح ملی با همکاری به فدراسیون کشتی به ما واگذار شد و تقویم سالیانه برنامه هایمان را نیز چند روز پیش به تصویب رساندیم.

وی با اشاره به علمی بودن و پویایی ورزش های زورخانه ای گفت: متاسفانه توان معرفی علمی این ورزش به دنیا را نداشتیم و شاید از ضعف من هم بوده باشد و باید درباره آن توضیح دهیم. ۲۰ ورزشکار ۵۰ تا ۶۵ ساله باستانی کار که مهارت چرخ زدن را داشتند تا ۲۰ نفر دیگر در همین سن که این ورزش را انجام نمی دهند مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج نشان داد تعادل ایستایی و مقاومت ورزشکاران زورخانه ای بیش از ۲ برابر افراد عادی بوده است. این تعادل در درمان آلزایمر و پارکینسون نقش عمده ای دارد و این امر ثابت شده که ما می توانیم این موضوع و بسیاری موارد دیگر را به دنیا معرفی کنیم. نتایج همه تحقیقات در بخش های مختلف را جمع آوری کرده ایم تا بصورت بسته علمی به جهان معرفی کنیم.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای به دیدار با الکساندر مدوید چهره پرافتخار کشتی جهان اشاره کرد و گفت: او خواستار ارائه آموزش از سوی ایران به کشورهای اروپایی شد و قول داد این رشته را وارد بازی های اروپایی کند. کمیته ملی المپیک باید توجه داشته باشد که ورزش زورخانه‌ای میتواند برای ورزش ایران مدال آور باشد و این موضوع چیزی نیست که به تنهایی فقط از عهده ما براید.

وی درباره بحث اختلافات با محسن مهرعلیزاده رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه‌ای گفت: اختلافی با هیچ کس نداریم. همکاری خوبی با محسن مهرعلیزاده داریم و برای نخستین بار دوره بین المللی مرشدی، داوری و مربیگری را در ایران با همکاری فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای برگزار کردیم.

جوهری در ادامه درباره اختلافات و موازی کاری‌ها میان فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای به ریاست محسن مهرعلیزاده و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی به ریاست علیرضاحیدری که باعث لطمه شدید به این رشته شده است، گفت: در بحث ملی که به توافق رسیدیم و امیدوارم در مسائل بین المللی نیز تفاهم ایجاد شود. هر دو فدراسیون جهانی یک ظرفیت بزرگ برای این رشته هستند. خادم در زمان مسئولیتش اقدام بسیار خوبی در راه اندازی فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی داشت. حیدری با حمایت خادم به این پست رسید اما الان با رفتن خادم حامی ندارد. ترکیه مدعی این رشته است و پسر اردوغان هزینه زیادی دارد می کند تا این رشته به نام آن ها ثبت شود. حتی مدوید هم گفت با او مذاکره کرده است. دنبال این هستند علیرضا حیدری را کنار بزنند. از سوی دیگر اسراییل نیز وارد فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی شده و ما نمی خواهیم نقش آنها پررنگ شود تا مدام به فکر رودررو نشدن با آن ها باشیم. ارتباط بسیار خوبی هم با ترکیه دارد و باید از حیدری حمایت کنیم تا راه را بر اسراییل ببندیم.

جوهری افزود: مهرعلیزاده نیز از سوی دیگر تلاش هایی داشته و می گویند ۸۶ کشور با این رشته آشنا شده اند. کمیته ملی المپیک نیز باید از این رشته حمایت کند تا در نهایت این ۲ فدراسیون جهانی در یک مسیر حرکت کنند.

وی همچنین از برگزاری مسابقات استعدادهای برتر ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی اوایل شهریور در کردستان گفت: ۳۵۰ ورزشکار از ۲۹ استان در این مسابقات حضور دارند.

کد خبر 452161

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha