چهارشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۹
۰ نفر

بهناز رحیمیان - خراسان رضوی-خبرنگار:  رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: با توجه به گستردگی وسایل ارتباط جمعی و فعالیت فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، تشخیص سره از ناسره برای مردم بسیار سخت شده است.

دکتر محمدرضا دارابی محبوب

تبلیغات مسموم در جامعه و رفتارهای غیراخلاقی مردم را دچار سردرگمی کرده است. «محمدرضا دارابی» حوزه سلامت را بازار پرسود و پرمنفعتی دانست و گفت: در این بازار افرادی در حال زراندوزی هستند و به‌رغم فعالیت نهادهای سالم، کاربردی و قانونی، افراد سودجو و جریاناتی در این حوزه رسوخ و نفوذ کرده‌اند که خود را محق و کارشناس می‌دانند، اما هدف آنان فقط خالی کردن جیب مردم است.  وی ادامه داد: نقش خبرنگاران در اطلاع‌رسانی اخبار درست در بازار مکاره سخن‌پراکنی در جامعه، از اهمیت زیادی برخوردار است و کوچک‌ترین لغزش در این حوزه به تغییر نگرش و رفتار جامعه منجر خواهد شد.  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که این افراد سودجو در تمام نقاط کشور از شهر و روستا فعالیت می‌کنند، افزود: برخی افراد که از کانال‌های قانونی مجوز دریافت کرده‌اند پا را از مجوز خود فراتر می‌گذارند و در امور خارج از تخصص خود دخالت می‌کنند. مثلا پزشکی که مجوز دایر کردن یک مطب را دریافت کرده است، یک ساختمان چند طبقه را به عنوان کلینیک راه‌اندازی می‌کند و در آن فعالیت‌های غیرقانونی را با القاب و عناوین مختلف مانند ماساژ انجام می‌دهد. دارابی گفت: همچنین افرادی مداخله‌گر نیز وجود دارند که نه مجوز دارند و نه کارشناس هستند. یکی از رسالت‌های سنگین خبرنگاران حوزه سلامت، افشای این فعالیت‌هاست.  

وی با تاکید بر این‌که چیزی به عنوان طب اسلامی، سنتی و ایرانی وجود ندارد، توضیح داد: فقط ۵۰ نفر از پزشکان دوره‌های کوتاه‌مدت طب سنتی را گذرانده‌اند و نیز پزشکان با تحصیلات آکادمیک طب سنتی اجازه فعالیت در این حوزه را دارند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: علی‌رغم تلاش مسئولان حوزه سلامت در استفاده از نیروهای قهریه در برخورد با مداخله‌گران سودجو حوزه سلامت، در برخی از موارد نمی‌توان جلو این تخلفات را گرفت.  دارابی افزود: خبرنگاران می‌توانند در این زمینه نقشی موثر داشته باشند و در زمینه افزایش سواد سلامت مردم، مداخله‌گران حوزه سلامت را که به ناحق سلامت جامعه را تهدید می‌کنند به مردم معرفی کنند. وی با اشاره به کمبودها و مشکلات در حوزه سلامت یادآور شد: خبرنگاران با توجه به رسالت خود با انتقاد مستقیم می‌توانند نواقص این حوزه را به مسئولان گوشزد کنند.  

  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها

معاون توسعه و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی نیز گفت: با وجود تمام تنگناهای اقتصادی موجود و کاهش بودجه‌ها توانستیم با اتخاذ تدابیر لازم دانشگاه را همچنان سر پا نگه داریم به نحوی که در وظایف اصلی آن خلل جدی به وجود نیامده است. «محمدحسین بحرینی» از صرفه‌جویی ۸۰ میلیارد تومانی در هزینه‌های دانشگاه در سال ۹۷ خبر داد و افزود: در واقع با تعمیر تجهیزات پزشکی گران‌قیمت اسقاطی موجود در انبارها و بازگرداندن آنها به چرخه استفاده در خرید کالاها صرفه‌جویی شد.

وی تصریح کرد: همچنین با صرفه‌جویی در مصرف ملزومات پزشکی و کنترل قبوض حامل‌های انرژی، صرفه‌جویی‌های قابل توجهی در دانشگاه انجام گرفت. این مقام مسئول با تاکید بر این‌که دانشگاه علوم پزشکی با تمام مشکلات اقتصادی در مسیر توسعه گام‌های مهمی برداشته است، ادامه داد: تکمیل پروژه امداد و نجات جنوب با ۲۰ هزار مترمربع زیربنا و آغاز عملیات اجرایی پروژه ساختمان پژوهشگاه از این اقدامات بوده است.  

کد خبر 451362

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خراسان رضوی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha