همشهری آنلاین: آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که ایران از نظر کلی مهاجرت نیروی انسانی و فرار مغزها، دیگر در جمع ۳۰ کشور مهاجرفرست دنیا نیست و همچنین در جمع ۲۰ کشور اولی که دانشجویان‌شان به دیگر کشورها مهاجرت می‌کنند نیز قرار ندارد.

يونسكو

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  تازه‌ترین آمارهای یونسکو نشان می‌دهد که وضع ایران از لحاظ نرخ مهاجرت کلی و همچنین دانشجویی، وضع مطلوبی نسبت به سایر کشورها است. این روند در سال‌های اخیر نیز روندی رو به بهبود داشته است و رشد ایران در بازگشت، حفظ و ماندگاری سرمایه‌های انسانی جوان و خلاق را نمایان می‌سازد.

  • ایران از رتبه ۱۲ به رتبه ۱۸ رسید

گزارش یونسکو در سال ۲۰۱۹  نشان می‌دهد، ایران در سال ۲۰۱۱ دوازدهمین کشور اعزام‌کننده دانشجو بوده، که این روند در سال‌های بعد بهبود یافته است. به گونه‌ای که سال ۲۰۱۶ ایران از لحاظ ارسال دانشجو در جایگاه ۱۸ دنیا قرار گرفت. همچنین نرخ رشد تعداد دانشجویان ایرانی خارج از کشور در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار پایین‌تر است. این نرخ رشد در ایران ۴ درصد است در صورتی که بخش قابل توجهی از سرمایه انسانی کشورهایی همچون عربستان و پاکستان به دیگر کشورها می‌روند به طوری‌که مهاجرت این دو کشور به ترتیب ۷۴ درصد و ۳۳ درصد رشد داشته است.

همچنین این آمار بیان می‌کند افزایش سهم دانشجویان بین‌المللی در برخی از کشورها همچون بنگلادش، قزاقستان و اوکراین بسیار بالا و بیش از ۱۰۰ درصد است. کشورهای چین (۸۷۰ هزار) و هند (۳۰۰ هزار) به عنوان اعزام‌کننده‌های اصلی دانشجو در دنیا تلقی می‌شوند که جمعیت دانشجو خارج از کشور آنها در بازه ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ به ترتیب ۳۲ و ۴۶ درصد افزایش داشته است.

نکته جالب این گزارش این است که آلمان یکی از کشورهای اصلی اعزام‌کننده دانشجو در دنیا محسوب می‌شود و نزدیک به ۱۲۰ هزار دانشجوی آلمانی در خارج از کشور تحصیل می‌کنند. کشورهایی همچون کره جنوبی، نیجریه، فرانسه، قزاقستان و عربستان و اوکراین در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

کد خبر 446732
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha