همشهری آنلاین، به همین منظور با دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه، رییس دپارتمان تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفتگو کرده است. توصیههای تغذیهای این متخصص تغذیه به داوطلبان کنکور سراسری را برای ساعات نزدیک به این رقابت علمی، بخوانید:
- غذاهای سبک و سهلالهضم مصرف کنید. مواد غذایی که نیازهای بدن را به طور کامل برطرف کند و برای دستگاه گوارش سنگین نباشد.
- مایعات خوب و مقوی که املاح و ویتامین دارند، بنوشید. شیرموز و شیرعسل مفید است.
- دم نوش بابونه، سنبلالطیب و اسطوخودوس بنوشید، این دمنوشها ضد اضطراب و آرامبخش است.
- میوههای تازه و مفید را در ماست بریزید و مصرف کنید. این ماده غذایی، حس خوبی به دانش آموزان میدهد و سبب آرامش میشود.
- فقط غذای خانگی بخورید و به هیچ عنوان از فست فودها؛ انواع غذاهای کنسروی و غذاهای رستورانها استفاده نکنید.
- غذای جدید نخورید.
- شب امتحان برنج مصرف نکنید.
- غذایی که به آن آلرژی دارید، مصرف نکنید.
- مواد غذایی را در حد حجم کم اما با وعدههای متعدد مصرف کنید.
- تا حد امکان غذاهایی مصرف کنید که نشاسته آن آهسته آهسته جذب شود. نشاستههای موجود در غلات، سیبزمینی، نان، برنج و ماکارونی مفید هستند، چون قند خون را آهسته تامین میکنند و با مصرف آن فرد دچار افت قند نمیشود.
- برای صبحانه روزهای قبل کنکور، ترکیب نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و الویه خانگی مطمئن مفید است.
- یک پیاله خورشت فسنجان، بدون برنج و همچنین ترکیب اسفناج و تخم مرغ مفید و مغذی است.
- مواد غذایی که دارای منابع کولین هستند مثل انواع آجیل و سویا، توصیه میشوند، چون حاوی پروتئین، چربی پنهان و فیبر هستند.
- غذای سنگین و حجیم شب قبل از کنکور ممنوع است.
- بو و رایحه خوب سبب آرامش میشود و میزان اضطراب را کاهش میدهد، بنابراین توصیه میشود که در اتاق خواب دانش آموزان و داوطلبان کنکور و یا محیطی که درس میخوانند و یا میخوابند. سیب گلاب، پونه، ریحون و ... بگذارید.
نظر شما