همشهری آنلاین: مؤسسه آمریکایی اعتبارسنجی "مودیز" رتبه اعتباری ترکیه را باز هم کاهش داد. چشم‌انداز اعتبار اقتصادی ترکیه باز هم "منفی" ارزیابی شده است. این ارزیابی می‌تواند وام گرفتن را برای ترکیه پرهزینه‌تر از قبل سازد.

پرچم تركيه

به گزارش دویچه وله، مؤسسه آمریکایی اعتبارسنجی "مودیز" (Moody’s) که تا به حال رتبه اعتباری ترکیه را در سطح Ba3 ارزیابی می‌کرد در ارزیابی جدید خود رتبه این کشور را به شدت کاهش داد.

این مؤسسه در نیویورک اینک سطح اعتباری ترکیه را به حد B1 تنزل داده است. این موضوع به معنی آن است که وام دادن به دولت ترکیه با خطر بالایی همراه خواهد بود.

  • چشم‌اندازهای بد

مؤسسه رتبه‌بندی بین‌المللی "مودیز" چشم‌انداز اعتبار اقتصادی و مالی ترکیه را همچنان "منفی" ارزیابی کرده و دلیل آن را هم خطر فزاینده ‌بحران بیلان تجاری خوانده است.

اعتماد به این که ترکیه باز هم بتواند سرمایه‌ کلانی را برای پرداخت‌ بدهی‌ها ‌و سر پا نگه داشتن رشد اقتصادی خود جذب کند در حال از بین رفتن است.

  • واکنش ترکیه

وزارت دارایی ترکیه در اولین واکنش اعلام کرد، کاهش رتبه اعتباری با شاخص‌های اقتصادی این کشور جور در نمی‌آید و این مسئله باعث تردید در درستی این ارزیابی می‌شود.

وزارت دارایی ترکیه در آنکارا به تورم رو به کاهش و افزایش درآمدهای صنعت توریسم در این کشور اشاره و با ارائه فهرستی ترکیه را با سایر کشورهای در حال رشد مقایسه کرده است.

وزارت دارایی ترکیه می‌گوید، مؤسسه "مودیز" این "رشد و توسعه بسیار مثبت" در ترکیه را نادیده گرفته است.

  • اثرات احتمالی معامله موشکی

مؤسسه "مودیز" می‌گوید، اختلاف ترکیه و آمریکا بر سر خرید سیستم‌های ضد موشکی "اس ـ ۴۰۰" روسی از سوی ترکیه می‌تواند فشار خارجی را افزایش دهد.

معامله تسلیحاتی میان ترکیه و روسیه می‌تواند به تصویب تحریم‌های جدید در کنگره آمریکا منجر شود و بر سیستم اقتصادی و مالی ترکیه بیش از پیش سایه بیافکند.

مؤسسه "مودیز" حدود یک سال پیش رتبه اعتبار اقتصادی ترکیه را کاهش داده و در ماه اوت رتبه این کشور را از Ba2  به  Ba3 رسانده بود. پیش از این نیز مؤسسه آمریکایی اعتبارسنجی "استاندارد اند پورز" رتبه اعتبار اقتصادی ترکیه را کاهش داده بود.

رتبه اعتباری تعیین‌شده توسط مؤسسه‌های اعتبارسنجی بر میزان بهره‌ وام‌هایی که یک کشور برای پرداخت بدهی‌های خود به آن نیاز دارد تأثیر خواهد گذاشت.

کد خبر 444198

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha