همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: بیشترین موارد خودکشی منجر به فوت مربوط به گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال است.

دكتر احمد حاجبي

به گزارش ایرنا، دکتر احمد حاجبی افزود: با توجه به موارد اقدام به خودکشی در دوره نوجوانی، برخی دستگاه‌ها مانند آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی می‌توانند نقش مهم و موثری در پیشگیری از این معضل داشته باشند.

وی با بیان اینکه اقدام به این امر دلایل مختلفی دارد، تاکید کرد: یکی از شایع‌ترین علت‌ها جدا از ابتلا فرد به اختلال روانپزشکی، تعارض بین فردی، عوامل اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی نیز نقش دارد.

کنترل پدیده خودکشی نیاز به همکاری دارد

به گفته حاجبی وزارت بهداشت به تنهایی در کنترل پدیده خودکشی اگر بخواهد اقدام کند و سایر دستگاه‌ها سهم و وظایف خود را در چارچوب پیشگیری از این پدیده انجام ندهد، این وزارتخانه به تنهایی در مدیریت و پیشگیری از آن موفق نخواهد بود.

مدیرکل دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، اضافه کرد: باید همکاری بین بخشی در این ارتباط ‌برای کاهش عوامل محیطی موثر بر خودکشی وجود داشته باشد. ‌

  • وجود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد

این مسئول افزود: براساس آمار ستاد مبارزه مواد مخدر کشور، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مصرف کننده مستمر مواد افیونی در ایران وجود دارد که شایع ترین نوع ماده مصرفی تریاک و مشتقات آن است.

حاجبی اضافه کرد: در یک بازه زمانی آمارها نشان از رشد مصرف مواد محرک از جمله شیشه در کشور داشت، که سال‌های اخیر رشد مصرف این مواد کند شده است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، می‌گوید: آمارها نشان می‌دهد بیشترین مواد مصرفی مواد محرک در گروه سنی پایین و تریاک و مشتقات آن در بزرگسالان شایع تر است.

  • کمبود تخت روانپزشکی

وی با اشاره به کمبود تخت‌های روانپزشکی در استان‌ها تصریح کرد: قبل از طرح تحول سلامت هشت هزار و ۱۴۰ تخت روانپزشکی در کشور وجود داشت که از سال ۹۴ تا ۹۶، یک هزار و ۳۰۰ تخت به تخت‌های موجود افزوده شد که عدد قابل توجهی در دولت تدبیر و امید در عرصه بهداشت است.

مدیرکل دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت اظهار داشت: برپایه آخرین محاسبه سطح بندی، تعداد تخت های روانپزشکی مورد نیاز ۱۶ هزار و ۴۰۰ مورد اعلام شد که با احتساب تخت‌های موجود به ۶هزار تخت دیگر برای ارتقاء خدمات سلامت روان نیاز است.

  • کارشناسان سلامت روان دستاورد طرح تحول سلامت هستند

حاجبی حضور کارشناسان سلامت روان در قالب تیم‌های سلامت در پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت در حاشیه شهرها و شهرها را از دستاوردهای بارز طرح یادشده در این حوزه دانست.

به گفته وی حضور کارشناسان موجب ارتقا ارائه خدمات هم از لحاط کمی و کیفی در حوزه سلامت روان و اعتیاد در نظام مراقبت‌های اولیه شده است.

این مسئول خاطر نشان کرد: قبل اجرای طرح تحول سلامت، عمده خدمات سلامت روان، دارویی بود و اقداماتی از سوی بهورزان به صورت غربالگری، ارجاع و آموزش صورت می‌گرفت اما بعد از اجرای طرح یادشده و حضور کارشناسان ارائه خدمات به صورت غیر دارویی و روانشناختی عمده آن بر پایه آموزش است.

حاجبی در دومین روز کارگاه ملی طرح تحول سلامت روان در یزد یکی از چالش‌های کنونی جامعه را در ارتباط با اختلالات روانپزشکی افراد زدن انگ به آنها دانست و گفت: این موضوع منجر به تشدید بیماری این قبیل افراد می‌شود.

وی افزود: انگ زنی ابتدا از خود فرد بیمار شروع و سپس به سایر افراد انتقال می‌یابد.

وی اظهار داشت: مردم به راحتی در مورد ابتلا به بیماری دیابت، افزایش فشارخون یا سایر بیماری‌ها صحبت می‌کنند، وقتی مشکل روانشناختی به وجود می‌آید در مورد آن بسیار سخت حرف می‌زنند.

در کارگاه ملی طرح تحول سلامت روان، مدیران گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، کارشناسان مسئول سلامت روان، رئیسان اداره پیشگیری از اعتیاد و اداره سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حضور دارند.

در این کارگاه سه روزه در مورد چالش‌های اجرای برنامه‌ سلامت اجتماعی، مهارت‌های زندگی، فرزند پروری، پیشگیری و درمان مصرف مواد دخانی و الکل بحث و بررسی می‌شود.

کد خبر 426619

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha