همشهری آنلاین: در حال حاضر وجود ماهی‌های غیربومی مهاجم در تالاب شادگان، رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم گزارش شده است.

09

به گزارش ایسنا، معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به مشاهده ماهی‌های مهاجم غیر بومی در تالاب‌ها و رودخانه‌های خوزستان، گفت: ماهی‌های غیربومی مهاجم گونه‌هایی هستند که در گذشته در زیستگاه‌ها وجود نداشته‌اند و خودشان را با زیستگاه‌های جدید وفق می‌دهند که این موضوع موجب آسیب رسیدن به گونه‌های بومی و زیستگاه‌ها می‌شود.

عادل مولا تصریح کرد: در استان خوزستان با گونه تیلاپیا از نوع زیلی مواجه هستیم؛ این ماهی‌ها ارزش اقتصادی ندارند و به زیستگاه و گونه‌های دیگر آسیب‌رسانی می‌کنند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: این ماهی همه‌چیزخوار است  و از گیاه، تخم ماهی و حتی ماهی‌های دیگر تغذیه می‌کند. همچنین ماهی تیلاپیا در هر شرایط آبی اعم از آلوده یا سالم و با هر شرایط دمایی قدرت زیست دارد. فعالیت ماهی تیلاپیا تنها در دمای زیر پنج درجه محدود می‌شود.

مولا عنوان کرد: این ماهی مهاجم غیربومی تخم ماهی‌های بومی از جمله ماهی "بنی" که تخم‌ خود را در آب رها کرده‌اند، را می‌خورند. همچنین از زیستگاه‌های ماهی‌های بومی استفاده غیرمعقول می‌کنند یعنی از پوشش گیاهی که خوراک اصلی ماهی‌های بومی است، استفاده می‌کنند و ماهی‌های بومی دچار کمبود مواد غذایی می‌شوند. این شرایط موجب می‌شود ماهی‌های بومی با افت رشد مواجه شوند.

وی تصریح کرد: راه‌های زیادی برای کنترل ماهی‌های مهاجم غیربومی وجود دارد اما عملی نیستند. تنها راه ممکن، عقیم‌سازی ماهی‌های مهاجم و غیربومی است که این کار مستلزم هزینه‌های هنگفت است و از عهده یک سازمان برنمی‌آید.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حال حاضر در تلاش برای کنترل ماهی‌های غیربومی مهاجم در خوزستان هستیم. در این زمینه به صیادانی که مجوز صید دارند توصیه کرده‌ایم که اگر ماهی‌های تیلاپیا را صید کردند، آن را به رودخانه یا منابع آبی برنگردانند. این ماهی‌ها جزو تعداد تعیین شده برای صید صیادان محسوب نمی‌شود و صید آنها تا حدود کمی موجب کنترل تیلاپیا خواهد شد.

کد خبر 423331

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha