همشهری آنلاین: ناوگروه روسی شامل ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسوف و چند ناو جنگی دیگر به فرماندهی رزمناو اتمی پطر کبیر، وارد دریای مدیترانه شد تا به یگان روسیه در آب‌های ساحلی سوریه بپیوندد.

ناوگروه اتمی و هواپیمابر روسیه به مدیترانه رسید

به گزارش ایرنا، این ناوگروه در چارچوب برنامه نیروی دریایی روسیه برای تقویت حضور در آب های مدیترانه که ناوهای کشورهای غربی ضدسوری از جمله آمریکا و انگلیس نیز در منطقه حضور دارند، ماموریت خود را آغاز کرد.

به گزارش روز سه شنبه شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، ناوگروه روسی به پیشگامی رزمناو اتمی پطر کبیر وارد دریای مدیترانه شد.

سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه نیز امروز از خودداری برخی کشورهای اروپایی مسیر حرکت این ناوگروه برای ارائه خدمات دریایی از جمله سوخت گیری انتقاد کرد و آن را مخالف راهبرد ادعایی غرب در مبارزه با تروریسم خواند.

از سوی دیگر رسانه های ترکیه ای روز یکشنبه خبر دادند که کشتی جنگی آبی - خاکی گئورکی پابدانوستس از ناوگان شمال روسیه از طریق تنگه در­یای سیاه به طرف آب های­ مدیترانه ای سوریه حرکت­ کرده است و عکس های منتشر شد­ه عبور این کشتی را نشان می دهد.

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از سایت های ترکیه ای نوشت: ناو آبی-خاکی از بندر نووراسیسک دریای سیاه راهی بندر طرطوس سوریه مرکز پشتیبانی دریایی روسیه شده است و روز شنبه نیز ناو گشت­ زنی «اسمتلیوی» از ناوگان دریای سیاه وارد مدیترانه شد.

ناوهای آبی- خاکی افزون بر توانمندی رزمی دریایی در حقیقت یک سکوی شناور با قابلیت حمل نیروهای پیاده، زره پوش، هاورکرافت ها، بالگردها و همچنین پرنده های عمودپرواز هستند و به نوعی رکن اصلی در عملیات آبی خاکی با سرعت بالا به شمار می روند.

خبرگزاری روسیا سگودنیا نیز روز دوشنبه یه نقل از ساندی تایمز انگلیس نوشت: دو فروند از زیردریایی های روسی مستقر در دریای مدیترانه هسته ای طرح 971 یا «شوکا-ب» و یک فروند دیزلی طرح 877 یا «پالتوس» است.

این زیردریایی ها به موشک های کالیبر مجهز هستند که از پیشرفته ترین موشک های بالدار روسیه محسوب می شوند.
از این موشک ها که بردی حدود دو هزار کیلومتر دارد، تا کنون در حمله های روسیه به مواضع گروه تروریستی داعش در سوریه از طریق هواپیماها و ناوهای مستقر در دریاهای خزر و مدیترانه استفاده شده است

روسیه پیش از این ابراز نگرانی پیمان نظامی ناتو از برنامه حرکت گروه دریایی خود به فرماندهی ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسف به دریای مدیترانه با همراهی یک رزمناو اتمی را بی مورد اعلام کرده است.

رسانه ها پیش از این نوشته بودند که ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفته که روسیه ممکن است برای افزایش توانایی نظامی خود از ناوگان در حال اعزام برای بمباران اهدافی در سوریه استفاده کند.

همزمان آندره کلین رئیس اداره همکاری های اروپایی وزارت خارجه روسیه در باره ابراز نگرانی دبیرکل پیمان ناتو برای ناوگروه روسی گفت: البته اظهارات بیان شده خردمندانه نیست.

ناو هواپیمابر آدمیرال کوزنتسف، رزمناو اتمی پطر کبیر، سورومورسک، ویتسه آدمیرال کولاکوف و یک ناو پشتیبانی 24 مهرماه در چارچوب تقویت یگان دریایی این کشور در مدیترانه راهی این منطقه دریایی شده اند در حالیکه ناوهای آمریکا و انگلیس نیز در این منطقه حضور دارند.

آدمیرال کوزنتسف تنها ناو هواپیمابر روسیه ساخته شده در زمان اتحاد جماهیر شوروی می باشد و سال 1991 همزمان با فروپاشی کار خود را آغاز کرد.

این ناو با جنگ افزارهای پیشرفته موشکی و انواع توپ ها دارای بیشترین نرخ آتشباری در جهان یعنی 5000 گلوله در دقیقه، جنگ زیر سطحی و مقابله با اژدرها، نسبت به نمونه های مشابه غربی کارآمد تر معرفی شده است.

براساس آخرین گزارش موجود، ناوگان هوایی آدمیرال کوزنتسوف متشکل از 19 جنگنده سوخو 33 با توان انجام عملیات در هر شرایط زمانی و آب و هوایی مسلح به تسلیحات هوا به هوا، رهگیری موشک های کروز، بمب های هدایت شونده و بالگردهای ضدزیردریایی و اخطار زودهنگام است.

مقام های روسیه برای تامین امنیت مدیترانه اهمیت زیادی قائل هستند.

روسیه همچنین اعلام کرده که در حال برنامه ریزی برای ارتقای پایگاه پشتیبانی دریایی طرطوس سوریه به کاربرد نظامی و عملیاتی است.

روسیه با استفاده از این پایگاه در مدیترانه ناوگروه دریایی مستقر کرده است که هر یگان پس از پایان ماموریت با ناوهای دیگری جایگزین می شود و به این ترتیب ناوگروه روسی همیشه با ماموریت دفاع از سواحل سوریه در این پهنه آبی مستقر است.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که به زودی درخواست صدور مجوز پارلمانی برای ارتقای پایگاه نیروی دریایی طرطوس را به شورای فدراسیون این کشور ارائه خواهد کرد که پس از انتشار آن، سوریه نیز از موافقت با این اقدام خبر داد.

این تصمیم پس از استقرار مجموعه سامانه دفاعی اس 300 روسیه در پایگاه طرطوس اعلام شده است که افزون بر تامین امنیت نیروهای این کشور، از یگان های ارتش سوریه در برابر حمله های هوایی ائتلاف آمریکایی ضدسوری حفاظت کند.

مسکو از مهرماه سال 94 با درخواست دولت سوریه و استفاده از مجموعه یگان های نیروی هوافضا مستقر در سوریه، پرواز بمب افکن های دوربردی به صورت رفت و برگشت از روسیه، ناوها و زیردریایی ها مواضع تروریست ها بویژه داعش و جبهه النصره را زیر بمباران قرار داده است.

کد خبر 351337

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha