همشهری آنلاین: ١٣٠ حدیث رضوی درباره فرهنگ و حقوق شهروندی در کتاب «امام رضا (ع) و آیین شهروندی» جمع‌آوری شده و به زودی منتشر می‌شود.

حقوق شهروندی

به گزارش فارس به نقل از فرهنگ رضوی، امیرمهدی حکیمی نویسنده و پژوهشگر رضوی درباره جدیدترین اثر خود با نام «امام رضا (ع) و آیین شهروندی» گفت: در این کتاب حدود ۱۳۰ حدیث مرتبط با مبحث شهروندی جمع‌آوری شده است و هم اکنون نیز در حال سرفصل‌بندی این کتاب هستم.

وی، نگاه نو به موضوعات شهروندی را ویژگی مهم این کتاب خواند و افزود: تاکنون هیچ کتابی با موضوع فرهنگ شهروندی و حقوق آن در سیره امام رضا (ع) به چاپ نرسیده و این نخستین کتابی است که در این زمینه وارد بازار خواهد شد.

این نویسنده و پژوهشگر رضوی، موضوع حقوق شهروندی در دنیای امروز را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: ما در منابع حدیثی و سیره امام رضا (ع) این دیدگاه را می‌بینیم و جمع‌آوری احادیث مرتبط با آیین شهروندی به ما کمک می‌کند تا سبک زندگی‌مان را همگام و نزدیک به سیره آن حضرت قرار دهیم.

حکیمی که پیش از این کتاب سیره امام رضا (ع) را به رشته تحریر درآورده است، درباره این کتاب نیز می‌گوید: سیره امام رضا (ع) مجموعه کوچکی است که قصد دارد مخاطب نوجوان و جوان را با سبک زندگی عملی آن حضرت و با بیانی ساده آشنا کند.

وی با اشاره به اینکه کتاب سیره امام رضا (ع) دارای 16 فصل مجزا است، یادآور شد: سرشت انسانی، میهمان‌نوازی، آراستگی، داناترین مردم، علم و دانش امام رضا (ع)، روش‌های عملی امام رضا (ع) برای مقابله با تهاجم فرهنگی و دیگر اندیشه‌های فلسفی، نماز عید فطر، رعایت حقوق کارگران، مردم‌داری راستین، آزادی انسانی، زندگی با محرومان و حدیث سلسله‌الذهب از جمله سرفصل‌های مهم این کتاب است که توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی روانه بازار شده است.

حکیمی همچنین عملی بودن دستورات و پیام‌های ذکر شده در این کتاب را یکی دیگر از ویژگی‌های آن دانست و خاطرنشان کرد: آنچه به عنوان روایت و یا حدیث در این کتاب‌ها آمده همگی در سیره عملی و سبک زندگی امام رضا (ع) وجود دارد و هیچ کدام تنها معیار کلامی و نظری صرف نداشته است. به همین دلیل، می‌توان از این احادیث و روایت‌ها به عنوان یک منبع مناسب برای دستیابی به سبک زندگی آن امام رئوف یاد کرد.

این پژوهشگر رضوی درباره منابع روایی این کتاب اظهار کرد: بسیاری از منابع معتبر همانند بحارالانوار، الحیاة، امور و اخبار امام رضا (ع)، اصول کافی مرحوم شیخ کلینی، مناقب آل ابی طالب و منتهی‌الامال از جمله مهم‌ترین منابعی بودند که برای نگارش این دو جلد کتاب از آنها بهره برده شده است.

کد خبر 346438

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha