در همین ارتباط در گفت و گویي یک ساعته پای صحبت دکتر قدیمی، رئیس ایرانی تشکیلات ورزش بین دانشگاهی جهان نشستیم. تشکیلاتی که زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک است و از سال 1983 تشکیل شده و مقرش هم اکنون در دانشگاه آنتورپ بلژیک است و دفتر رئیس ایرانی در طبقه چهارم یک ساختمان قدیمی در خیابان ولی عصر تهران واقع است.
در این گفت وگو رئیس سابق تربیت بدنی دانشگاه آزاد که از چند سال پیش به عنوان رئیس تشکیلات ورزش بین دانشگاهی جهان مشغول فعالیت است، از تفاوتهای کار آن با تشکیلات فیزو گفت که از قدمت طولانیتری برخوردار است و المپیادهای جهانیاش در برگیرنده ورزشکاران منتخب دانشجویان کشورهای مختلف است.
• نخست میخواهیم بدانیم تشکیلات ورزش بین دانشگاهی چه تفاوتی با تشکیلات فدراسیون بینالمللی دانشجویی معروف به فیزو دارد؟
تشکیلات ورزش بین دانشگاهی از سال 1983 با نام IFUS آغاز به کار کرده و نوع فعالیتش در برگیرنده مسابقات میان دانشگاههای کشورهای مختلف است و این در حالی است که در المپیاد دانشجویان جهان که زیر نظر فیزو انجام میشود، برگزیدگان تیمها و نفرات دانشجویی به شکل منتخب حضور پیدا میکنند. البته بعد از طرح مشکلات حقوقی از سوی فیزو، نام تشکیلات فدراسیون ورزشی بین دانشگاهی به علامت اختصاری PCU تغییر پیدا کرده و زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک فعالیت میکند. برای کسب اطلاعات دقیقتر از تشکیلات ما علاقهمندان میتوانند به سایت pcugames.com مراجعه کنند و در جریان کامل اهداف فدراسیون ورزش بین دانشگاهی قرار بگیرند.
• شما از چه سالی به سمت ریاست این تشکیلات بینالمللی انتخاب شدید؟
من از سال 2007 به عنوان رئیس فدراسیون ورزش بین دانشگاهی انتخاب شدم که همچنان این سمت را در اختیار دارم . البته مقر اصلی این تشکیلات در بلژیک و دانشگاه آنتورپ با قدمت 800 ساله است و در تهران هم دفتری در اختیار من است که با تعدادی از همکارانم به رتق و فتق امور مشغولیم.
• قبل از بلژیک مسابقات در کدام کشورها برگزار شده بود و چرا ایران نامزد برگزاری این بازیها نمیشود؟
در دورههایی که من مسئولیت داشتم، این بازیها در کشورهایی چون مجارستان، اتریش، ایتالیا، هلند، صربستان و آلمان برگزار شد و این دوره هم که بلژیک میزبان است. هر چند برخی از مسابقات تک رشتهای هم مثل فوتبال قرار است به میزبانی روسیه برگزار شود.
ایران هم مثل بقیه کشورهای عضو میتواند متقاضی میزبانی این رقابتها شود، اما فعلا این شرایط مهیا نیست.
• تیمهای شرکتکننده کشورمان در این دوره با حمایت کدام نهاد دانشگاهی در مسابقات شرکت خواهند کرد و هزینههای دفتر PCU در تهران چگونه تامین میشود؟
تیمهای ایرانی شرکتکننده در این دوره با حمایت پویندگان دانش وارد عرصه رقابت با همتایان خارجی خود میشوند و هزینه دفتر و کارمندان آن را هم خدا میرساند (با خنده). یکی از تفاوتهای ما با فیزو در این نکته است که از تشکیلات آنان دولتها حمایت میکنند و تشکیلات ورزش بین دانشگاهی به کمک بخش خصوصی و نهادهای مردمی سرپاست.
• بازیکنان و کادرفنی و سرپرستی تیمهای ایرانی شرکتکننده برای مسابقات بلژیک انتخاب شدهاند؟
بله از مدتها قبل بحث انتخاب بازیکنان و کادرفنی بود. ما ابتدا کادر فنی را مشخص کردیم تا آنها بتوانند بازیکنان مد نظر ما و خودشان را انتخاب کنند. اکنون تقریبا تکلیف روشن است و به زودی با اتمام برخی از لیگها اسامی دعوتشدگان اعلام میشود.
• اسامی کادر فنی تیمها را به طور کامل اعلام نکردید، دلیل خاصی داشته است؟
البته اسامی کادر فنی تیمها کامل است، برخی را به دلایل برخی حساسیتها اعلام نکردیم . حضور آرمات و تاروردی در والیبال مردان و خانمها آزادفدا و صدیقی در والیبال خانمها و همچنین شمس و طاهری در فوتسال مردان و صمد نیکخواه بهرامی در بسکتبال قطعی است. از طرف دیگر کریم باقری هم به عنوان مدیر فنی تیم فوتبال و هم به عنوان سرپرست کاروان اعزامی در بلژیک انتخاب شده است.
• با توجه به این که شما زیر مجموعه کمیته بینالمللی المپیک محسوب میشوید، رابطهتان در داخل کشور با نهادهای ورزشی مثل وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و فدراسیون ملی ورزش دانشجویی چگونه است؟
شعار تشکیلات ما ترویج ورزش آماتوری، اخلاق ورزشی و بازی جوانمردانه زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک است و هرنهاد دیگری که در همین مسیر حرکت میکند، ما مشکلی در راه همکاری نداریم. البته در گذشته این همکاری بیشتر بود، به خصوص در دوران حضور علیآبادی در تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک.
• به عنوان آخرین سئوال، از شما به عنوان یکی از پایهگذاران جامعه شناسی ورزشی در ایران یاد میشود، اکنون این رشته از چه جایگاهی در دانشگاهها برخوردار است؟
سال 92 بود که این رشته با 20 واحد در تعدادی از دانشگاهها ایجاد شد و هم اکنون در واحدهایی چون علوم و تحقیقات، تهران مرکز، جنوب، تهران شمال، نجفآباد و واحد الکترونیکی مجازی فعال است.
نظر شما