همشهری آنلاین: رییس پژوهشکده هواخورشید دانشگاه فردوسی مشهد از طراحی و ساخت توربین بادی ۱۰۰ کیلووات در این پژوهشکده خبر داد و گفت: با اجرای موفق این پروژه به فاز طراحی و ساخت توربین‌های بزرگ وارد شده‌ایم که در ادامه ساخت توربین‌های ۲۵۰ کیلوواتی را در دستور کار داریم.

آغاز پروژه طراحی توربین‌های بادی ۲۵۰ کیلووات توسط محققان کشور

به گزارش ايسنا، دکتر احد ضابط تحقیق و توسعه و طراحی و نمونه‌سازی محصولات در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را از مأموریت‌های این پژوهشکده برشمرد و افزود: تمرکز تحقیقات این پژوهشکده در حوزه انرژی‌ باد بر طراحی و ساخت انواع توربین‌های بادی است. با توجه به کند بودن روند تزریق منابع مالی، پروژه‌های کوچک‌تر در زمینه ساخت توربین‌های بادی را از طریق منابع مالی که در اختیار داشتیم آغاز کردیم که تاکنون توربین‌های 500 وات، دو هزار و 500 وات و سه هزار واتی را طراحی کرده و ساختیم.

وی با اشاره به ساخت توربین 100 کیلو واتی به عنوان یکی از دستاوردهای اخیر این پژوهشکده خاطرنشان کرد: قطر روتور این توربین 26 متر و ارتفاع برج آن 30 متر است که در حال حاضر در تونل بادی بینالود نصب شده است.

رییس پژوهشکده هواخورشید دانشگاه فردوسی مشهد توربین 100 کیلوواتی ساخته شده را از نوع توربین‌های "مغناطیس دائم دور متغیر" و روش ساخت پره آن را روش VIP (تزریق رزین در الیاف شیشه به کمک خلاء) عنوان کرد و گفت: برای ساخت هریک از بخش‌های این توربین چون کانورتور، گیربکس و برج از ظرفیت پیمانکارهای داخلی استفاده شد. به عنوان مثال کانورتور این توربین با همکاری شرکت دانش بنیان "نیان الکترونیک" ساخته شد.

وی خاطر نشان کرد: در مراحل طراحی و ساخت نیاز است تا قبل از نصب توربین در شرایط میدانی (باد طبیعی) اقدام به تست توربین کنیم که در این زمینه نرم‌افزارها و سخت افزارهای شبیه‌سازی توربین‌ها در این پژوهشکده طراحی و ساخته شد.

مشاور فناوری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به راه‌اندازی سایت آزمایشگاهی تونل بادی در بینالود گفت: این آزمایشگاه امکان تست میدانی برای توربین‌های ساخته شده را فراهم کرده است.

ضابط گفت: از آنجایی که توربین‌های 100 کیلوواتی برای تولید برق انبوه مقرون به‌صرفه نیست از این رو این توربین‌ها برای تولید برق پراکنده چون مناطق و روستاهای دور افتاده کاربرد دارد. برای تولید برق بادی به طور معمول از توربین‌های مگاواتی استفاده می‌شود اما طراحی توربین‌های 250 کیلوواتی که در دستور کار پژوهشکده است به گونه‌ای است که قیمت تمام شده آن نزدیک به توربین‌های "مگاواتی" خواهد بود. به این ترتیب این توربین‌ها قابل رقابت با توربین‌های بادی مگاواتی هستند.

وی، تمایل سرمایه‌گذاران کوچک برای توسعه مزارع بادی، نصب آسان و دسترسی به دانش بومی را از مزایای این پروژه نام برد و افزود: در کشورهای غربی به ازای هر مگاوات توربینی که ساخته می‌شود حدود 15 نفر مشغول به کار می‌شوند و این عدد در کشور ما بیش‌تر خواهد بود ضمن آن که اشتغال در حوزه انرژی بادی معمولا مربوط به افراد تحصیلکرده و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.

گفتنی است، پژوهشکده هواخورشید دانشگاه فردوسی مشهد از مهرماه 1389 در محل پردیس دانشگاه به بهره‌برداری رسیده است. ماموریت پژوهشکده هواخورشید پژوهش، فناوری، طراحی و تجاری‌سازی در حوزه انرژی‌های نو از جمله مولدهای بادی و نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین طراحی و نمونه‌سازی هواپیماهای جت تجاری است.

طراحی و بومی‌سازی و ساخت نمونه، تست و راه‌اندازی توربین‌های بادی مگاواتی، ساخت نمونه سلول‌های فتوولتایی با راندمان بالا از جمله سلول‌های ارگانیک و سیلیکانی و لایه نازک و ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع بخش انرژی‌های بادی و خورشیدی از جمله اهداف پژوهشکده است.

کد خبر 323330

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha