همشهری‌آنلاین: من، آقای دکتر شکرخواه را دانشمند، دانش آموخته و دانش‌وری می‌دانم که آنچه آموخته است را در درون خود نهادینه کرده است.

آشنا شکرخواه

دکتر حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوردر گفتگوی اختصاصی با شارا می‌گوید: دکتر یونس شکرخواه عین ارتباط است. دانشجویی که برای اولین بار کلاس آقای دکتر شکرخواه را تجربه می‌کند، احساس می‌کند که سال‌ها، پیش او نه فقط تحصیل کرده بلکه رفاقت داشته‌اند. به سرعت با دانشجویان خود دوست می‌شود و دانشجویان دکتر شکرخواه بیشتر از آنکه از او بیاموزند، با او در می‌آمیزند.

  • به نظرشما آقای دکتر شکرخواه کیست؟

از نظر من دکتر یونس شکرخواه عین ارتباط است. به این معنا که ارتباط‌گری را در درون خود درونی کرده است. افرادی که با او آشنا نیستند، هنگامی که با ایشان یک جلسه هم صحبت می‌شوند، احساس می‌کنند سال‌ها است که او را می‌شناسند. دانشجویی که برای اولین بار کلاس آقای دکتر شکرخواه را تجربه می‌کند، احساس می‌کند که سال‌ها، پیش او؛ نه فقط تحصیل کرده است بلکه رفاقت نیز داشته‌اند. به سرعت با دانشجویان خود دوست می‌شود و دانشجویان دکتر شکرخواه بیشتر از آنکه از او بیاموزند، با او در می‌آمیزند. این روحیه ارتباط‌گری ناشی از چند مؤلفه می‌باشد که در درون یک نفر جمع شده است.

یکی پیشینه خانوادگی است که به شما الزام می‌کند که فقط در صورت امکان برقراری رابطه خوب با دیگران می‌توانید موفق باشید. پیشینه حرفه‌ای هم همین را الزام می‌کند. دکتر شکرخواه یک روزنامه‌نگار قدیمی حرفه‌ای است. او از نسل روزنامه‌نگارانی است که برگزیده شدند، دست چین شدند، مورد حمایت قرار گرفتند و بر آن‌ها به شدت نظارت حرفه‌ای وجود داشته است. آقای دکتر یونس شکرخواه یک دانشجوی حرفه‌ای نیز می‌باشد که بسیار خوب درس خوانده، بسیار خوب آموخته و تحت نظر کسی آموزش دیده است که هر کسی را به دستیاری، دانشجویی و به دوستی خود مفتخر نمی‌کرد. نسل تربیت یافتگان دکتر کاظم معتمدنژاد عمدتاً کسانی هستند که خصایل اخلاقی دکتر معتمدنژاد را بیش از توانایی علمی او ارج می‌نهند. گرچه توانایی‌های علمی، جامعیت، دقت و سعه‌صدر علمی آن مرحوم مثال زدنی است.

آقای دکتر یونس شکرخواه در دوره تدریس و تربیت‌شان هم فوق‌العاده این روحیه ارتباط‌گری را حفظ کردند. چه زمانی که در مرکز رسانه‌ها تدریس می‌کردند و چه زمانی که در دانشگاه علامه مورد علاقه دانشجویان بودند و چه در حال حاضر که در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران علم آموزی می‌کنند، در هر جایی که ایشان تدریس می‌کنند، محور علاقه و محبت دانشجویان هستند. بنابراین من، آقای دکتر شکرخواه را دانشمند، دانش آموخته و دانش‌وری می‌دانم که آنچه آموخته است را در درون خود نهادینه کرده است.

  • آقای دکتر، چه وجهی از ایشان را بهتر دوست دارید و می‌پسندید؟

برای من آدم‌ها دو دسته هستند. آدم هایی که هسته اصلی آنها عقل است و عاطفه روبنا و پوسته آنها است و آدم‌هایی که هسته اصلی آنها عاطفی است و حلقه‌ای از عقل دور این هسته عاطفی کشیده شده است و مهار عقل را در هسته عاطفه زدند. برای من آقای دکتر یونس شکرخواه از دسته دوم هستند. یعنی آتش فشانی از عاطفه، محبت، احساسات و هیجان که البته به واسطه دوران طولانی آموختن و تجربه کردن می‌تواند عواطف خود را کنترل کند.

  • آقای دکتر شکرخواه به روزنامه نگاری‌آنلاین خیلی علاقه مند هستند، دیدگاه جنابعالی در این مورد چیست. آیا روزنامه‌نگاری‌ آنلاین را می پسندید؟

آقای دکتر شکرخواه کسی است که هم به طور تجربی و هم نظری از پیشتازان روزنامه‌نگاری آنلاین در کشور ما و یکی از متخصصان بین‌المللی روزنگاری آنلاین هستند. آقای دکتر شکرخواه تنها خود را در کلاس و درس و جزوه خلاصه نکرده‌اند. در حال حاضر هم به محض اتمام این جلسه باید به سراغ تحریریه کوچک ولی بسیار موفق خود در همشهری‌آنلاین برود. بنابراین از دور، دستی بر آتش ندارد، بلکه او کسی است که آتش افروز است.

  • آقای دکتر شکرخواه در نسل جوان در گروه ارتباطی بسیار مؤثر و اثرگذار هستند. چه باید کرد تا سایر اساتید ما بتوانند این گونه باشند، از طرفی نسل جوان ما به آنلاین بودن اعتماد دارند و چه باید کرد که در دانشگاه‌ها بتوانیم از این علم نیز بیشتر استفاده کنیم؟

ما در حوزه آموزش رونامه‌نگاری متأسفانه نتوانستیم مسؤلین ذی‌ربط را قانع کنیم که آموزش روزنامه‌نگاری اساساً یک آموزش حرفه‌ای است و نیاز به امکانات، تجهیزات و تکنولوژی خاص خود را دارد. هنوز هم در دانشکده‌های ارتباطات دسترسی دانشجویان ما به اینترنت پرسرعت بسیار محدود است. امیدوارم در این دولت به امثال آقای دکتر یونس شکرخواه این امکان داده شود و این موفقیت حاصل شود تا آموزش کارگاهی روزنامه نگاری آنلاین در سطح دانشکده‌های رسمی و نه در آموزشگاه‌های حرفه‌ای اتفاق بیافتد.

  • آقای دکتر، در دولت تدبیر و امید نقش روابط عمومی را چگونه می‌بینید و آیا در این یکسال روابط عمومی‌ها موفق بودند یا خیر؟

ما فاصله بسیار زیادی با روابط عمومی مطلوب در نظام جمهوری اسلامی و برای قرن ۲۱ میلادی داریم. متأسفانه در سال‌های گذشته روابط عمومی‌ها بسیار از اهداف، توانمندی‌ها و حتی امکانات حرفه‌ای خودشان محروم ماندند. با تدبیری که در شورای اطلاع رسانی دولت اتفاق افتاده و یک مسؤلیت متمرکز برای تقویت روابط عمومی حرفه‌ای در بخش دولتی در نظر گرفته شده است، امیدواریم شاهد تحولات جدی در روابط عمومی‌های، به خصوص دولت باشیم.

  • آقای دکتر، می دانید که در دنیا نقش روابط عمومی‌ها و ارتباطات بسیار اثر گذار است. دولت‌ها به روابط عمومی‌ها بسیار توجه دارند. ما هم در ایران افراد خوب، خبره و انجمن‌های مؤثر داریم. آیا موافق هستید که دولت بیشتر باید به اینها توجه داشته باشد تا بتوانند در اهداف خود موفق‌تر باشند؟

حتماً این کمک دو طرفه است. به این معنا که هم انجمن‌ها باید رابطه خود را با دولت تقویت کنند و هم دولت وظیفه دارد که به انجمن‌ها کمک کند. ولی این مسئله یک شرط دارد و آن این است که این کمک باید بی‌منت باشد.

کد خبر 273103

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha