دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۰:۴۱
۰ نفر

همشهری آنلاین - المیرا صدیقی: مدتهاست که دکترهای تغذیه در مورد رابطه مستقیم بین سرعت غذا خوردن و چاق شدن نظراتشان را اعلام کرده اند.

افرادی که آرامتر غذا می‌خورند ، وزن کمتری دارند و این نتیجه تمام آن تحقیقاتی است که در طی سالها پزشکان انجام داده‌اند. آنها معتقدند هر چه فرد آرامتر غذا بخورد زودتر احساس سیری می‌کند و به همین خاطر هم کم غذا خوردنش سبب لاغر ماندن می شود.حال بد نیست این موضوع را به صورت علمی دنبال کنیم.

در واقع احساس سیری از معده شما نمی‌آید بلکه مانند هر احساس دیگری دستوری است که از سوی مغز برای افراد صادر می‌شود در نتیجه هر چه آرامتر غذا بخورید روند دستور صادر شده توسط مغز وقت بیشتری دارد و به همین خاطر در حالی که تنها نیمی از غذایتان را خورده‌اید مغز دستور می‌دهد که صبر کنید. خوردن کافیست چون سیر شده‌اید.

با وجود این تحقیقات گسترده، دانشمندان آزمایشات مختلف خود را برای درک صحت این موضوع تا سال گذشته نیز ادامه دادند. آنها هرچه بیشتر آزمایشات خود را گسترده کردند به این نتیجه رسیدند که آرام غذا خوردن به معنی کم خوردن و سیر شدن است و این حقیقتی آشکار است.

در یکی از این تحقیقات مشخص شد که از تعداد 28 فرد مورد آزمایشی که اضافه وزن داشتند و با سرعتهای متفاوت غذا می‌خوردند آنهایی که سرعت غذا خوردنشان بیشتر بود طبعا بیشتر غذا می‌خوردند و احساس سیری بسیار دیرتر به آنها دست می‌داد و در نتیجه هر روز مقدار بیشتر کالری وارد بدن خود کرده و چاقتر می‌شدند.

در حالی که هر چه سرعت خوردن غذا کمتر می‌شد فرد کمتر وزن اضافه می‌کرد و جالب اینکه تا حتی ساعتها پس از غذا خوردن احساس سیری در آنان باقی می‌ماند.

آنچه که در نهایت محققان از آن اطمینان یافتند این است که افرادی که سریعتر غذا می‌خورند احساس سیری را در خود به تعویق می‌اندازند و از آنجایی که احساس سیری از شکم نمی آید و توسط مغز صادر می‌شود این فرمان علی رغم پر بودن معده اعلام نمی‌شود و فرد به خوردن خود ادامه می دهد. زیرا حدود 20 دقیقه زمان می‌برد تا بدن به مغز اعلام کند که احساس سیری می‌کند و در طول این زمان فردی که با سرعت غذا می خورد همچنان در حال قورت دادن پشت سر هم لقمه های غذاست.

نتایج اعلام شده، به این موضوع که هر فردی لااقل باید هر لقمه خود را حدود 20 بار بجود تکیه دارد و در ضمن روشن کرد که فردی که در هر دقیقه 5 لقمه را در دهان می‌گذارد تا پایان غذا، حدود 100 لقمه بیش از آنچه که بدنش احتیاج دارد غذا به معده‌اش می‌فرستد.

20 دقیقه ای که زمان لازم است تا دستور مغز برای دست کشیدن از غذا صادر شود زمان طولانی است اما محققان دلیل آن را هم زمان بردن برای رسیدن غذا از دهان به معده و سپس روده عنوان کرده اند. این روده است که به مغز می گوید پر شده است و باید دستور غذا نخوردن صادر شود.

پس اگر به سلامتی و اضافه نکردن وزنتان علاقه مندید آرامتر غذا بخورید. اجازه بدهید که مغزتان درست و به موقع فرمان دست کشیدن از غذا را صادر کند. قبل از آنکه شما 100 لقمه اضافه تر خورده باشید.

کد خبر 24053

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز