همشهری آنلاین: یک بررسی جدید نشان می‌دهد که مادرانی که به میزان اندکی دچار کمبود ید هستند با احتمال بیشتری ممکن است کودکانی به دنیا بیاورند که در آزمون‌های املا، دستور زبان و توانایی خواندن و نوشتن نمرات پایین‌تری می‌گیرند.

iodine

کمبود ید به میزان شدید در دوران بارداری یک عامل شناخته ‌شده ناتوانی‌های ذهنی وخیم در کودکان است، اما این بررسی نشان داد که حتی کمبود اندک ید در مادر هم می‌تواند بر توانایی‌های تحصیلی کودک تاثیر بگذارد.

به گزارش رویترز پژوهشگران در این بررسی نمرات آزمون‌های کودکان 9 ساله‌ای که مادران‌شان فقط به مقدار اندکی دچار نقصان ید در حین بارداری بودند را ارزیابی کردند، و دریافتند که این کودکان بین 6 تا 9 درصد نسبت به همسالانی که مادران‌شان ید کافی داشته‌اند، نمرات پایین پایین‌تری دارند.

کریستن هینز، سرپرست این پژوهشگران از دانشگاه تاسمانیا در شهر سندی بی استرالیا می‌گوید: "این بررسی نشان می‌دهد که در مواردی که حتی کمبود خفیف ید وجود دارد، ممکن است اثرات درازمدتی بر کودکان ایجاد شود."

هر فردی در طول زندگی‌اش به ید نیاز دارد تا هورمون‌های تیروئیدی‌اش بسازد، اما به خصوص زنان باردار باید به مقدار کافی از این عنصر را دریافت کنند تا رشد مغزی کودکان‌شان به طور طبیعی انجام شود. 

پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که زنان دچار کمبود شدید کودکانی را به دنیا می‌آورند که نقصان‌های حرکتی، شناختی و شنوایی دارند.
اما تا به حال اطلاع چندانی درباره اثر کمبود خفیف ید در مادران بر کودکان‌شان در دست نبود.

مقدار توصیه شده میانگین دریافت روزانه ید 150 میکروگرم است. در زنان باردار توصیه می‌شود این میزان به 220 میکروگرم و در زنان شیرده به 290 میکروگرم در روز افزایش یابد.

منابع غذایی ید شامل ماهی، سبزیجات، لبنیات و نمک‌های غنی‌شده با ید است.

در این تحقیق هینز و همکارانش داده‌های مربوط 228 زن باردار را که در فواصل سال‌های 1999 تا 2001 در یکی از بیمارستان‌های تاسمانی زایمان کرده بودند و کودکان آنها را بررسی کردند.

کودکان زنانی که دچار کمبود ید بودند در یک آزمون ملی دانش‌آموزی به طور میانگین نمرات کمتری در املا، دستور زبان و توانایی خواندن و نوشتن به دست آورده بودند.

این پژوهشگران می‌گویند احتمالا کمبود ید در مادران بر مسیرهای عصبی شنوایی در مادران اثر می‌گذارد و به توانایی آنها در پردازش سریع اطلاعاتی را که می‌شوند، آسیب می‌زند.

کارشناسان می‌گویند نتایج این بررسی تاییدکننده این توصیه است که زنانی که می‌خواهند باردار شوند، زنان باردار و زنان شیرده بهتر است مکمل ید دریافت کنند، البته دریافت بیش از حد ید نیز ممکن است مشکلاتی به بار آورد. دریافت بسیار زیاد ید در افراد حساس ممکن است باعث اختلال کارکرد تیروئید و گوآتر شود. حداکثر ایمن مصرف روزانه ید 1100 میکروگرم است.

کد خبر 212631

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خانواده

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز