همشهری آنلاین: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند از ظرفیت تولید کمپوست به بیش از 38هزار تن در 9ماهه اول سال جاری خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرداری تهران، محمد فیاض با اشاره به تولید روزانه هفت هزار تا هفت هزار و 500 تن زباله در شهر تهران گفت: از این میزان زباله 65درصد آن زباله‌تر بوده که قابلیت تبدیل به کمپوست را دارد. این در حالی است که در کنار تفکیک زباله از مبدا، زباله خشک، زباله‌تر را آلوده می‌کند و طی این فرآیند باعث آلودگی کمپوست نیز می‌شود.

وی با بیان‌اینکه تولیدکنندگان کمپوست در 2 تا 3سال اخیر در زمینه تهیه کمپوست زحمات زیادی را متحمل شده‌اند، اظهارداشت: ظرفیت تولید کمپوست در سال 88، یک هزار و 300تن بوده ولی امروز این میزان به 38هزار تن رسیده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند درباره ترویج مصرف کمپوست بین مردم تصریح کرد: شهرداری تهران این امکان را دارد که زمینه استفاده از این ماده را در تهران و حتی تمام ایران گسترش دهد.

فیاض با اشاره به خارج شدن ارز از کشور به دلیل واردات این ماده ادامه داد: در بحث کشاورزی هر چقدر کمپوست تولید شود، ارز برای واردات کود شیمیایی از کشور کمتر خارج خواهد شد و این هزینه در زمینه‌های دیگری استفاده می‌شود. از سوی دیگر واردات کمپوست از طریق آب و کشتی انجام می‌گیرد که هزینه زیادی را نیز به همراه دارد. همان طور که در سال 84، 6میلیون واردات در این زمینه داشته‌ایم.

فیاض با اشاره به اینکه مصرف کمپوست در فرآیند زندگی مردم عادی نیز موثر است، افزود: اگر بتوانیم برای یک کشاورز آب، خاک و کود مناسب تهیه کنیم، محصول بهتر و بیشتری تولید خواهد شد پس قطعا آن محصول ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده خواهد رسید. از طرفی با استفاده از کودهای گیاهی و ارگانیک می‌توانیم محصول سالمی را در اختیار مردم قرار دهیم تا شهروندان دیگر هزینه‌ای برای دارو و درمان نپردازند.

وی درباره در اختیار گذاشتن یارانه به تولیدکنندگان گفت: این مساله برای تولیدکننده هم بسیار مهم است زیرا باید هزینه‌های خود را پرداخت کنند. البته با قطع یارانه بخش خصوصی ممکن است بتواند بهتر عمل کند اما در مقابل این مصرف کنندگان هستند که ناگزیرند هزینه‌های بیشتری را متحمل شوند.

کد خبر 196308
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز