مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: دانشمندان ناسا سطح آمادگی خود را برای ورود به دوره بیشترین فعالیت‌های خورشید ظرف 14 ماه آینده افزایش داده‌اند، چرا که این دوره می‌تواند تأثیرات فاجعه باری روی شبکه‌های برق جهانی و سیستم‌های ارتباطی بگذارد

شدیدترین طوفان خورشیدی از راه می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، دوره بیشترین فعالیت خورشید یک دوره عادی از فعالیت‌های شدید یا تشدید شده خورشید در یک دوره خورشیدی 11 ساله است. در چنین دوره‌ای، تعداد بسیاری از لکه‌های خورشیدی ظاهر می‌شوند و قدرت خروجی خورشید با افزایش چشمگیر در میزان و قدرت شراره‌های خورشیدی بیشتر می‌شود.

یکی از بهترین نمونه‌های شراره‌های خورشیدی که بر سیستم ارتباطات زمین تأثیرگذاشت طوفان خورشیدی سال 1859 بود که از آن با عنوان رویداد کارینگتن یاد می‌کنند، انفجار بزرگ خورشیدی با چنان قدرتی به زمین اصابت کرد که نورهای شمالی در نقاط جنوبی در رم، ایتالیا که در 42 درجه شمالی خط استوا قرار دارد، قابل مشاهده بود.

در سال 1859، برای نخستین بار بشر با توفان ژئو مغناطیسی مواجه شد، این طوفان خطوط مخابرات را در دو سوی اقیانوس اطلس به طور کامل قطع کرد.

دانشمندان سازمان اقیانوسی و اتمسفری آمریکا اظهار داشتند که آنها برای انفجار عظیم انرژی الکترومغناطیسی از سوی خورشید در سال 2013 آماده هستند که این امر می‌تواند به شبکه‌های برق جهان و سیستم‌های ارتباطی ما صدمه بزند.

براساس اظهارات دانشمندان، اگر یکی از شراره‌های بزرگ خورشیدی در دوره بیشترین فعالیت خورشید به زمین اصابت کند قطع برق، عدم کنترل هواپیماها، از کار افتادن ماهواره‌های نظامی و غیر نظامی از نتایج آن خواهد بود.

تام بودگدان مدیر مرکز پیش بینی وضعیت هوای فضا از سازمان اقیانوسی و اتمسفری آمریکا اظهار داشت که این سازمان به دقت وضعیت را تحت نظارت دارد و ما می‌دانیم که وضعیت هوای فضا چقدر می‌تواند قدرتمند باشد و چگونه رویدادهایی که روی سطح خورشید آغاز می‌شوند می‌تواند نتایج ویران کننده‌ای روی زمین داشته باشند.

وی افزود: از این رو پیش بینی وضعیت هوایی فضا به ما کمک می‌کند که یا از رویدادهای درحال وقوع جلوگیری کرده و یا صدمات را به حداقل برسانیم.

تحقیقات سال 2008 نشان می‌دهد که هزینه چنین صدماتی در نتیجه برخورد مستقیم یک شراره خورشیدی حدود 1 تا 2 تریلیون دلار خواهد بود.

این هزینه‌های گسترده از این حقیقت ناشی می‌شود که ما در اوایل قرن بیستم هستیم و زندگی روزمره ما ارتباط نزدیکی به عمکرد مستمر شبکه‌های الکتریکی و سیستم‌های ماهواره‌ای دارد.

براساس اظهارات دکتر میچیو کاکو عضو انجمن فیزیک آمریکا، شراره‌های خورشیدی شبیه گلوله‌هایی است که در فضا شلیک می‌شوند و به طرف زمین حرکت می‌کنند، بنابراین ما باید مانع رسیدن این گلوله‌ها به زمین شویم.

کد خبر 192573
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز