روز گذشته نیروی هوایی ارتش در دومین روز از مرحله تمرینی رزمایش بزرگ فدائیان حریم ولایت، انواع هواپیماهای جنگنده‌بمب‌افکن خود را به پرواز درآورد و بنا به گفته سخنگوی این رزمایش، تاکتیک‌های پیچیده گردان‌های پروازی خود را تمرین کرد.

محمد اسماعیل کوثری

درباره این رزمایش با محمد اسماعیل کوثری، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو کردیم.

  • رزمایش اخیر نیروی هوایی ارتش را از لحاظ تاکتیکی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این رزمایش به‌دلیل استفاده از سیستم‌های متنوع پروازی غرب به شرق تولید داخل کار بسیار دقیق و ظریفی است. به‌دلیل تنوع هواپیماهای به‌کاررفته در این رزمایش از حیث سرعت، قدرت، کارایی و کیفیت، فرماندهی باید بتواند آنها را در جهت عملیات‌های خودش با یکدیگر هماهنگ کند. از طرف دیگر بسیاری از تجهیزات این رزمایش، تولید داخل است و این فرصت خوبی برای آزمایش آنهاست. به‌طور کل رزمایش اخیر نوعی تمرین برای استفاده همزمان این ابزارها در جنگ‌های احتمالی است.

  • چندی پیش رزمایش نیروی دریایی را در سطح وسیع شاهد بودیم. آیا ما با تهدید خاصی مواجه هستیم؟

نه. توالی این رزمایش‌ها طبیعی است. نیروهای نظامی حتماً باید در طول سال چندین مانور و رزمایش را انجام بدهند. برخی از این رزمایش‌ها تئوریک، برخی آموزشی و برخی واقعی هستند. رزمایش مشترک 2یا 3 نیرو می‌تواند هدف نهایی از برگزاری رزمایش‌های جداگانه باشد. ضمن اینکه این برنامه‌ها در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز ارائه می‌شوند و بر همین اساس برای آن بودجه درنظر گرفته می‌شود.

  • تحریم‌های بین‌المللی چه تأثیری در توانمندی هوایی ایران داشته‌اند؟

نمی‌خواهیم بگوییم تحریم‌ها هیچ‌گونه تأثیری نداشته‌اند اما بسیار ناچیز بوده است. با توجه به تجربه دفاع مقدس توانسته‌ایم خیلی از مشکلات خودمان را حل کنیم. اما برای تقویت توانمندی نظامی ایران در برنامه پنجم تا حد قابل‌قبولی چنین پیش‌بینی شده است که بودجه مورد نیاز به نیروهای مسلح و به‌خصوص وزارت دفاع واگذار شود.

کد خبر 145368
منبع: همشهری آنلاین

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز