خبرگزاری اتریش از واشنگتن گزارش داد، نماینده مخالفان معمر قذافی در حال حاضر در آمریکاست تا درباره آزادسازی بخشی از این منابع مالی رایزنی کند.
محمد جبرئیل، نماینده مخالفان درخواست آنها را برای دریافت سه میلیارد دلار از سرمایه مسدود شده قذافی ظرف شش ماه آینده مطرح کرده است.
این در حالی است که روسیه، از قدرت های دارای حق وتو تصمیم گیری شورای امنیت سازمان ملل را درباره چگونگی استفاده از این پول و یافتن راه حلی سیاسی برای درگیری خواستار شده است. مسکو بر این عقیده است که ابتدا باید اطمینان حاصل شود که این پول صرف تسلیح یکی از طرف های درگیری نخواهد شد.
جبرئیل در موسسه بروکینگز گفت: به خاطر دسترسی نداشتن به پول، با مشکلات مالی بسیاری مواجهیم.
به گفته وی، در صورتی که در این خصوص تصمیم گیری نشود، ممکن است شورشیان ظرف پنج هفته دیگر هیچ پولی نداشته باشند. در صورتی که آمریکا با آزادسازی این پول موافقت کند، می توان انتظار داشت که این منبع مالی ظرف اهداف انسان دوستانه شود.
روسیه خواستار آن شده است که شورای امنیت سازمان ملل آزادسازی این پول را برعهده بگیرد. یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه روسیه در مسکو اعلام کرد به این ترتیب، این مجمع بر صرف این پول برای اهداف انسان دوستانه نظارت خواهد کرد.