چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: هدف مایکروسافت شاید برای بسیاری از طرفداران متعصب شرکت اپل توهین‌آمیز به نظر بیاید، اما زمانی که مایکروسافت تبلت‌های سرفیس (Surface) خود را رونمایی‌ کرد، یک هدف و تنها یک هدف را دنبال می‌کرد: ساختن تبلتی که بهتر از آی‌پد باشد.

سرفیس

بر اساس بسیاری از استانداردهای موجود،‌ شرکت اپل رقبای تبلت خود را که جسارت رقابت را به خود داده‌اند،‌ به راحتی زیر پا له کرده‌ است،‌ تا کنون هیچ‌یک از تبلت‌های اندرویدی،‌ به جز کیندل فایر آمازون که از ابعادی کوچک‌تر و قیمتی بسیار کمتر برخوردار است،‌ نتوانسته‌اند تا این اندازه طرفدار پیدا کنند.

از سویی دیگر تلاش‌های گذشته مایکروسافت برای ساخت ابزاری شبه‌ اپلی،‌ از جمله سیستم پخش صوتی و تصویری Zune که کپی ناموفق از آی‌پاد بود،‌ همگی با شکست مواجه شده‌اند.

سرفیس

با این‌همه مایکروسافت بر خلاف دیگر رقبای شتابزده اپل،‌ زمان کافی صرف کرد تا بتواند وارد رقابت تبلت‌ها شود. این شرکت چند ماه پیش سیستم عامل ویندوز 8 خود را معرفی کرد،‌ نرم‌افزاری ویژه موبایل که شرکت‌هایی از قبیل سامسونگ و ایسوس درحال ساخت سخت‌افزارهایی متناسب با آن هستند. اما اشتیاق جاه‌طلبانه مایکروسافت باعث شد دست کم یکی از بخش‌های سخت‌افزاری مرتبط با این نرم‌افزار را در اختیار خود بگیرد،‌ حرکتی که در طول تاریخ فعالیت از آن دوری کرده بود.

اکنون به نظر می‌آید مایکروسافت پس از مدتها حرکتی درست انجام داده‌است و سوالی که به جا مانده این است که آیا سرفیس همان تبلتی است که در نهایت با اپل رو‌ در رو خواهد شد؟

اطلاعات اعلام‌شده درباره سرفیس بسیار سطحی و کلی هستند،‌ قیمت و تاریخ عرضه آن نیز هنوز اعلام نشده است،‌ همچنین اطلاعات بسیار اندکی درباره اپلیکیشن‌های آن ارائه شده است. با این‌همه دست کم پنج ویژگی در میان ویژگی‌هایی که توسط "استیو بالمر" و همکارانش در کنفرانس خبری لس‌آنجلس معرفی شدند سرفیس را تبلتی برتر از آی‌پد نمایش می‌دهد:

surface

صفحه‌کلید

یکی از شکایت‌های بسیاری از کاربران آی‌پد و بسیاری از ابزارهای لمسی دیگر،‌ عدم وجود صفحه کلید است. با وجود اینکه می‌توان این نیاز را با کمک گرفتن از خود ابزار و صفحه‌کلید مجازی برطرف کرد،‌ بسیاری نوشتن متون مختلف را با استفاده از صفحه‌کلید لمسی با سرعتی برابر سرعت استفاده از صفحه‌کلید حقیقی غیر ممکن می‌دانند. قطعا صفحه‌کلید به عنوان ابزارهای جانبی برای آی‌پد قابل خریداری و استفاده هستند اما این قطعات معمولا وزن بالایی دارند.

صفحه‌کلید سرفیس بخشی از کاور یا پوشش لمسی آن است که با استفاده از آهن‌ربا به تبلت وصل شده و مانند دری باز و بسته می‌شود. یکی از نسخه‌های این پوشش‌ها از کلیدهای مسطح و دیگری از کلیدهای برجسته برخوردار است. این صفحه‌کلیدها از بسیاری از صفحه‌کلیدهای موجود در بازار سبک‌تر و باریک‌تر هستند. پوشش لمسی ضخامتی برابر سه میلیمتر و پوشش برجسته ضخامتی برابر پنج میلیمتر دارد. تنوع رنگی از دیگر ویژگی‌های تحسین‌برانگیز این پوششهای لمسی است.

با در‌نظر گرفتن Trackpad و پایه توکار تبلت،‌ انتظار می‌رود سرفیس از کارایی‌هایی برخوردار باشد که آی‌پدهای کنونی از آن برخوردار نیستند.

surface

ابعاد

اپل چنان تبلت یکپارچه و ظریفی تولید کرده که بسیاری از رقبای آن دربرابر آی‌پد،‌ بزرگ و نازیبا به نظر می‌آیند،‌ اما این درباره سرفیس صدق نمی‌کند. نکته اول اینکه سرفیس 10.6 اینچی است،‌ تقریبا یک اینچ بزرگتر از آی‌پد،‌ و به گفته مایکروسافت نمایشگر آن به گونه‌ای بهینه‌سازی خواهد شد تا از تمامی سطح آن به عنوان نمایشگر استفاده شود،‌ به این شکل،‌ باید با نوارهای تیره‌رنگ دور قاب تبلت‌ها خداحافظی کرد. سرفیس ویندوز RT کمی از آی‌پد (9.3) باریکتر است اما سرفیس ویندوز 8 ضخامتی (13.5) بیشتر از آن دارد. وزن سرفیس RT برابر با آی‌پد و وزن سرفیس 900 گرم است.

قدرت

سرفیس ویندوز 8 به صورت ویژه به شکلی ساخته شده‌است که مرز بین تبلت‌ها و موج جدید الترابوک‌ها و جد بزرگشان،‌ یعنی مک‌بوک‌ایر را از بین ببرد. تبلت‌ها همواره در جایگاهی میان اسمارت‌فون‌ها و لپ‌تاپ‌ها شناور بوده‌اند و برای بازی،‌ وب‌گردی و استفاده از رسانه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اما مایکروسافت می‌خواهد سرفیس پا را از قلمرو سرگرمی بیرون گذاشته و کمی به قلمرو کارهای جدی‌تر وارد شود. از این رو نسخه ویندوز 8 سرفیس از پردازشگر اینتل i5 برخوردار خواهد بود و حافظه داخلی برابر 128 گیگابایت خواهد داشت.

surface

پورت‌های USB

هردو نسخه سرفیس از دو پورت USB برخوردار هستند،‌نسخه RT از پورت 2.0 و نسخه 8 از پورت 3.0 برخوردار خواهند بود. نبود پورت USB یکی از همیشگی‌ترین شکایتهای کاربران آی‌پد بوده است. این پورت‌ها امکان دسترسی به گنجایش بیشتر حافظه،‌امکان چاپ و دیگر قابلیتهای جانبی را به وجود خواهد آورد،‌ به این شکل کاربران با سرعتی بالاتر از دسترسی به مخزن حافظه ابر،‌ اتصال وای-فای و دیگر تجهیزات ارتباطاتی می‌توانند کارهای خود را انجام دهند.

XboX SmartGlass

این فناوری که مایکروسافت آن را در ماه ژوئن در نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای معرفی کرد،‌ می‌تواند با آی‌پد و تبلت‌های اندرویدی سازگاری داشته باشد،‌ اما مایکروسافت این فناوری را به طور حتم برای تبلت خود به شکلی دیگر ارتقا داده‌ است.

به نظر می‌آید این سیستم XboX را به ابزاری مرکزی در خانه تبدیل خواهد کرد،‌ چه از آن برای بازی استفاده شود و چه نشود. این فناوری اسمارت‌فون‌ و یا تبلت را به XboX و سپس با تلویزیون متصل خواهد کرد. کاربران با اتصال این ابزارها می‌توانند فیلم‌های مورد علاقه‌شان را بر روی تلویزیون مشاهده کنند. همچنین می‌توانند انجام یک بازی یا دیدن یک فیلم را بر روی تبلت آغاز کرده و در میانه،‌آن را به تلویزیون انتقال دهند (برعکس این فرایند نیز امکان دارد).

کد خبر 174646
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز