همشهری‌آنلاین: رئیس شورای شهر تهران در بازدید از مدرسه دارالفنون گفت: پیشنهاد می‌شود موزه تعلیم و تربیت در این مدرسه تاسیس شود و بخشی نیز به موزه خود مدرسه دارالفنون اختصاص یابد.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر تهران، احمد مسجد جامعی در برنامه کشف تهران این هفته خود، صبح جمعه 9 اسفند به مدرسه قدیمی دارالفنون رفت و از این بنای زیبا و تاریخی دیدن کرد.

بخش ویژه موزه دارالفنون در موزه تعلیم و تربیت

مسجد جامعی درباره بازسازی نادرست این بنا که در بخش‌هایی مشاهده می شد، گفت: برخی از مرمت‌هایی که توسط آموزش و پرورش صورت گرفته اصولی نیست و این کار باید طبق ضوابط میراث فرهنگی انجام شود.

وی در این بازدید اظهار داشت: این مدرسه قدیمی‌ترین مدرسه نظام آموزشی جدید ایران است و تبدیل شدن آن به موزه تعلیم و تربیت، می‌تواند در حفظ و نگهداشتن آن اقدام موثری باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: نخستین بار این بنا توسط میرزا رضا مهندس باشی طراحی شد و پس از مدتی توسط مارکوف، معمار روسی بازسازی می‌شود؛ ولی نمادهای گذشته آن در این بازسازی حفظ شده است.

مسجد جامعی با اشاره به اهمیت این بنا تاکید کرد: این مدرسه در بسیاری موارد، عنوان نخستین‌ها را به خود اختصاص داده است که می توان به اولین کلاس نقاشی، موسیقی، جراحی باز و تشریح، عکاسخانه، چاپخانه و اولین زورخانه ‌رسمی در ایران اشاره کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: دارالفنون در حقیقت کارکرد دانشگاهی داشته و اولین کتابهای پزشکی متعلق به دکتر پولاک در این مدرسه نوشته شده است. نکته دیگر در مورد این مدرسه این است که نخستین تئاتر در این مکان توسط معلمان خارجی برای شاه قاجار به اجرا در آمده است.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به نقش موثر این مدرسه در تعلیم و آموزش زمان خود، خاطر نشان کرد: این مدرسه در پرورش استعدادهای ایران و تربیت سیاستمداران نیز نقش مهمی داشته است و طبق گفته کارشناسان، 25 وزیر و 9 نخست‌وزیر از فارغ‌التحصیلان این مدرسه بودند.

مسجد جامعی در ادامه پیشنهاد تاسیس موزه تعلیم و تربیت را داد و گفت: پیشنهاد می شود به دلیل سابقه آموزشی مدرسه دارالفنون، این بنا به موزه تعلیم و تربیت تبدیل شود و بخشی نیز به اسناد و آثار موزه ای خود مدرسه اختصاص یابد.

عکس از: سید محسن سجادی- حمید فروتن- بهاء ادین بنی‌طبا - رضا یوسفی

وی پس از بازدید از قدیمی ترین نقاشی امیرکبیر که حدود 60 سال پیش مرمت شده و تندیس موسس مدرسه دارالفنون که در وضعیت بدی نگهداری می شد، اظهار داشت: بخش ویژه ای از این موزه را می توان به موزه دارالفنون اختصاص داد و این نقاشی و تندیس و سایر مواردی که مربوط به این مدرسه است را در دل این بخش گنجاند.

بازگشایی اولین زورخانه رسمی ورزشی در ایران

در بخش دیگری از بازدید رئیس شورای شهر تهران، وی به اولین و قدیمی ترین سالن ورزشی ایران که به وسیله آقای ورزنده، معلم ورزش دارالفنون در این مدرسه احداث شده بود رفت و از آن محل دیدن کرد.

به گفته کارشناسان حاضر در این بازدید، این اولین زورخانه رسمی ورزشی در ایران است که شخصیت های بزرگی چون مرحوم غلامرضا تختی در آن ورزش می کردند.

پس از بازدید مسجد جامعی از این سالن که به صورت متروکه در آمده بود، مقرر شد به همت شهرداری منطقه 12 اولین زورخانه رسمی ورزشی ایران، پس از مرمت و بازسازی، بازگشایی شود.

بر اساس این گزارش، مدرسه دارالفنون، اولین مدرسه در ایران است که توسط امیر کبیر در زمان ناصرالدین شاه ساخته شده است. امیر کبیر 13 روز پس از تاسیس این مدرسه، در حمام فین کاشان به شهادت رسید اما افتخار تاسیس نخستین مدرسه عالی در ایران همچنان از آن اوست. مدرسه دارالفنون در حال حاضر در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد و مرمت و بهره‌برداری از آن به عنوان بخشی از هویت ملی ایران ضروری می‌نماید.

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

برچسب‌ها

۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۵