- هفته نامه فرهنگي - اجتماعي -جوانان‎/شماره بيستم - شنبه ۷ خرداد ۱۳۸۴ - - May 28, 2005
docharkhe
فستيوال ماشين  و نوستالژي 
فراخوان فدراسيون اتومبيل راني در راديو و تلويزيون و مطبوعات،
ماشين هاي عتيقه را يك بار ديگر از گاراژها بيرون كشيد
008139.jpg
عكس ها: جواد منتظري 
از قديم گفتند وصف العيش، نصف العيش. پس ضرري ندارد اگر شما هم مثل ما پول تان به خريد يك چراغ ژيان هم نمي رسد گاهي سري به نمايشگاه هايي بزنيد كه پر است از ماشين هاي خوشگل و عجيب و غريب.

از بهمن ماه سال قبل فراخواني با عنوان اولين فستيوال بزرگ زيباترين و قوي ترين خودروها در ايران در تلويزيون (به صورت زيرنويس)، راديو، روزنامه ها و مجلات مي ديديم كه در آن از مردم دعوت مي كرد كه ماشين هاي خودشان را در اين مسابقه محك بزنند.
آن هايي كه با مجريان فستيوال تماس مي گرفتند، مي فهميدند كه خودروي آن ها را بايد هيات ارزيابي تاييد كند.
بالاخره 200 ماشين از بين همه مراجعه كنندگان انتخاب شدند كه به بخش مسابقه و نمايشگاه راه پيدا كردند.
اين برنامه كه با حمايت فدراسيون اتومبيل راني برگزار مي شد، بالاخره از 26 ارديبهشت 84 به مدت 5 روز از ساعت 4 تا 8 بعدازظهر در پيست اتومبيل راني استاديوم آزادي برگزار شد.

براي ديدن نمايشگاه بايد از در شرقي بليت بخريم و حالا مي توانيم ما هم در راي دادن به ماشين ها شركت كنيم. هر چند راي نهايي را هيات داوران مي دهد.
مسابقه در سه قسمت برگزار شد:1خودروهاي زيبا 2خودروهاي كلاسيك 3خودروهاي قوي خياباني. قرار است از بين همه ماشين هاي شركت كننده در هر يك از اين بخش ها يك يا دو ماشين به عنوان برندگان مسابقه انتخاب شوند. اما ظل انوار، مدير اجرايي مسابقه مي گويد: بعضي از امتيازها خارج از حد نرم بود: يعني مردم براي راي دادن فاميل هايشان را آورده  بودند! به همين دليل هنوز هيات داوران در حال جمع بندي امتيازهاست و نتايج ان شاالله در همايش رالي بهاره اعلام خواهد شد. جالب است بدانيد كه اين برنامه قرار است در شهريورماه دوباره اجرا شود. بازديدكنندگان اين فستيوال 30 هزار نفر بودند.
008148.jpg
008151.jpg
و اين هم دو عكس يادگاري با يك سيتروئن سال 1955(سمت راست)
و اولين مدل هيلمن طراحي شده در دنيا كه يك دانه اش در ايران است (سمت چپ).
008145.jpg
اين هم يك دوج مدل 1948 كه با توجه به پلا كش نبايد از سالم ماندنش تعجب كرد!
008142.jpg
اين كاديلاك مال سال 1977 است و از ظاهر آن پيداست كه خودروي تشريفات بوده است. آن كناره هاي ماشين را كه مي بينيد جاي ايستادن محافظ ها بوده و آن هم صندوق عقب ماشين نيست، بلكه جايي براي ايستادن محافظ هاست و كف آن طوري طراحي شده است كه موقع ايستادن تعادل شان را از دست ندهند.
008154.jpg
بعضي ها هم واقعا دنياي كوچكي دارند. ده برابر پول ماشيني كه خريدند را صرف به ظاهر، خوشگل كردن ماشين شان مي كنند. اصلا افسرده نشويد، چون تعداد اين آدم ها با پول هاي اين چناني كه دل شان نمي خواهد مثل آدمي زاد از ماشين پياده شوند خيلي زياد نيست. به هرحال اين هم براي خودش كاري است ديگر. آدم پژو 206 را به شكلي در بياورد كه به هر چيز شبيه باشد غير از۲۰۶
008157.jpg
اين فورد اسكاي لاينر است، محصول۱۹۵۷. جالب است بدانيد اين تنها مدل موجود از اين فورد در ايران است. نماي عقب و جلوي آن را مي بينيد.
008121.jpg
008127.jpg
بعضي ها يك كارهايي مي كنند كه به  عقل جن هم نمي رسد. باور كنيد اين همه باند و دم و دستگاه را پشت همان پاترولي كه در تصوير كوچك مي بينيد چپانده اند. حالا چرا، خدا مي داند و خود راننده اش كه قطعا بايد كلي خودش را تقويت كند تا بتواند اين چند صد كيلو را با خودش اين طرف آن طرف ببرد. خلاصه اين هم يك راه اسپرت كردن ماشين است براي بچه  مايه دارهايي كه نمي دانند پول هايشان را چه جوري دور بريزند.

فهرست
نامه به سردبير
فهرست
سينما تلويزيون
تجربه به چه قيمتي؟
لوكاس در صدر
رويداد هفته
شاهكار در همه جا
لطفا يكي مادر آهو را صدا كند!
گوي طلايي تمشك طلايي
ورزشي
ايران، قهرمان جهاني كليك!
ورزش در تعطيلات
رويداد هفته
انتخابات + فوتبال=زندگي 
زنده باد كاتالونيا
اجتماعي
كلمات قصار حضرت علي(ع) نهج البلا غه 
تحقيقات درباره آقاي رييس جمهور
گزارش تصويري
فستيوال ماشين  و نوستالژي 
زندگي
ادواردو در نماز جمعه تهران
سرگرمي شماره يك: گعده!
رويداد هفته
دانش
مغز پسرها و دخترها با هم فرق مي كند؟
مغزهاي دسته بندي شده 
مدل 4 ربعي تمايلات تفكري هرمان
روزها
فتح قسطنطنيه به دست سلطان محمد فاتح پايان قرون وسطي و شروع عصر رنسانس ۷ خرداد، 29 مي 1453
خاطرات ظلمت 
رويدادها
جهان كوچك
حراج شياطين سرخ 
اين جنگ ممكن است 9 سال طول بكشد
|  فهرست  |  سينما تلويزيون  |  ورزشي  |  اجتماعي  |  گزارش تصويري  |  زندگي  |  دانش  |  روزها  |
|  جهان كوچك  |  شناسنامه  |  مهمان هفته  |  راهنما  |  سبك زندگي  |  گفت و گو  |  گزارش  |  موفقيت  |
|   نيم رخ ، تمام رخ  |  يادداشت  |  موضوع ويژه  |  گالري  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |