جمعه ۴ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۱:۱۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: مشاور امنیت ملی عراق با اشاره به دریافت پاسخ روشن از رئیس جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل مهم عراق از توافقی بزرگ میان عراق و ایران در سفرش به تهران خبر داد

به گزارش مهر، دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و موفق الربیعی مشاور امنیت ملی عراق در هتل استقلال تهران در کنفرانس خبری مشترک به سئوالات خبرنگاران را پاسخ گفتند.

موفق الربیعی در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره دستاوردهای سفرش به تهران و مسائل مطرح شده با رئیس جمهور و پاسخ وی به این درخواستها گفت: ما با تفاهم بسیار بزرگی ایران را ترک می‌کنیم چون مسائل مهم و بزرگی را در این سفر و در مذاکرات خود مطرح کرده ایم و پاسخ‌های مثبت، محکم و مستدلی را دریافت نمودیم.

وی افزود: در دیدار با رئیس جمهور احمدی نژاد درباره مسائل سیاسی و امنیتی و اقتصادی میان دو کشور ایران و عراق مسائلی را مطرح و پاسخ های روشنی از رئیس جمهوری اسلامی ایران دریافت کردیم.

خبرنگاری از مشاور امنیت ملی عراق پرسید چرا با وجود گذشت 6 سال از سقوط صدام و تروریست خواندن منافقین حتی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا دولت عراق آنها را محاکمه نمی‌کند و اعلام می‌دارد تروریست‌ها مختارند به هر کشوری که می‌خواهند بروند، وی در پاسخ تصریح کرد:  ما از 1/1/2009 این پرونده را  به دست گرفتیم قبل از آن پادگان اشرف به دست آمریکاییها اداره می‌شد، اما از روزی که در اختیار دولت عراق قرار گرفت طبق قانون و بلافاصله تصمیم به بستن آن گرفتیم.

الربیعی افزود: در بین گروهک منافقین حاضر در پادگان اشرف کسانی هستند که دستشان به خون مردم عراق آغشته است ما این افراد را برای محاکمه به دادگاههای صالحه عراق خواهیم سپرد. همچنین دست برخی از این افراد به خون مردم ایران نیز آغشته است که آنها را طبق توافقنامه امنیتی در مورد آنها عمل می‌کنیم ، البته اکثر آنها قبلا ابراز علاقه کرده اند که داوطلبانه به ایران باز گردند که ما در صدد آنیم تا مقدمات این موضوع را فراهم آوریم.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر میزان آمادگی نیروهای عراقی برای به دست گرفتن امور عراق زودتر از موعد مقرر که توسط رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام شده است، گفت: ما تاکنون بیش از یک بار تاکید کرده ایم که عراق بیش از هر زمانی دیگری آماده تحویل گرفتن مسائل داخلی خود است. ما حتی آمادگی آن را داریم که زودتر از 16 ماه اعلام شده از سوی اوباما مسائل عراق را در دست بگیریم چون مردم عراق نیروهای امنیتی و نظامی آن بیش ازهر زمان دیگر آمادگی پذیرش این موضوع را دارند و هم اکنون بیش از 95 درصد اقدامات داخل عراق توسط مردم و نیروهای مردمی انجام می شود.

همچنین سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید روابط آینده ایران و آمریکا را با توجه به نگاه مثبت اوباما به ایران و عراق چگونه ارزیابی می کنیم که این گونه پاسخ داد که تاریخ روابط ایران و آمریکا بخصوص در 30 سال اخیر تاریخی سرشار از فشارها، تهدیدها و نگاه‌های خصمانه‌ای را از سوی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: آنچه برای مردم ما مهم است این است که آمریکاییها چه تغییری در رویکردشان خواهند داشت و این رویکرد آیا تغییری در عمل خواهد بود یا خیر؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به فجایع اخیر رژیم صهیونیستی غزه تصریح کرد: یکی دو ماه پس از انتخاب اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا جهان شاهد یکی از فجایع ترین وقایع تاریخ خود یعنی نسل کشی و تروریسم به بدترین شکل ممکن در غزه بود در این جنگ نابرابر شاهد بودیم که صهیونیستها حتی از سلاحهای که در کنوانسیون‌های جهانی ممنوع اعلام شده بهره گرفته اند گرچه این موضوع همزمان با مسئولیت اوباما نبود اما جهان این انتظار را داشت که این فجایع با سکوت مواجه نشود.

جلیلی افزود: مسئله دیگر موضوع عراق است و اینکه ملت عراق اعلام می کند آمادگی بر عهده گرفتن مسئولیت ها را در عراق دارد، بنابراین اشغالگری دیگر نمی‌تواند هیچ توجیهی داشته باشد.

در ادامه این نشست موفق الربیعی در پاسخ به این سئوال که نظر عراق درباره توافقات امنیتی با کشورهای منطقه یا به خصوص بهره گیری از جمهوری اسلامی ایران در ایجاد امنیت داخلی خود چیست؟ گفت: دولت عراق معتقد است باید به مقوله امنیت منطقه به عنوان یک کل نگریسته شود بنابراین ما حاضریم با تمامی کشورهای همجوار وبخصوص ایران در بحث ایجاد امنیت همکاری کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا تاکنون کشور ثالثی برای پذیرش منافقین حاضر در عراق اعلام آمادگی کرده است، یا خیر خاطرنشان کرد: تمامی اقدامات لازم برای بستن پادگان اشرف را انجام داده ایم. مسئولیت امنیت داخل این پادگان به طورکامل به نیروهای عراقی واگذار شده و هیچ کس نمی تواند بدون اجازه نیروهای عراقی وارد این پادگان شده و یا از آن خارج شود.

مشاور امنیت ملی عراق ادامه داد: 914 نفر از افراد این گروهک منافقین را ثبت نام کرده‌ایم که عمدتا گذرنامه یا اقامت در یکی از کشورهای خارج از عراق را دارند. درهمین زمینه بنده پس از بازگشت از ایران بلافاصله با 12 سفیر به گفتگو خواهم نشست تا هر چه زودتر وضعیت اعضای گروهک منافقین مشخص شود البته با کمک سازمان جهانی صلیب سرخ در گذشته صدها نفر از اعضای گروهک منافقین به آغوش خانواده‌های خود در ایران بازگشتند اما عراق در برابر منافقین حاضر در پادگان اشرف براساس مسئولیت‌های انسانی خود برخورد خواهد کرد.

درادامه این نشست همچنین سعید جلیلی درباره ایجاد امنیت پایدار در منطقه اظهار داشت: امنیت یک کل به هم پیوسته است که هر چه بیشتر باشد ضریب امنیتی رشد موفق‌تری خواهد داشت. بنابراین ایران و عراق هر چه بیشتر در زمینه ایجاد امنیت همکاری کنند، هسته امنیت و همکاریهای امنیتی در منطقه گسترش خواهد یافت که ما نیز برای این موضوع نهایت تلاش خود را به کار خواهیم بست.

 الربیعی نیز درباره این موضوع چنین گفت: دشمنان منطقه در حال توطئه علیه کشورهای منطقه هستند و در تمامی این کشورها حضور دارند، حال ما دولتها باید سیاست‌های امنیتی و دفاعی واحدی را داشته و کاری هماهنگ با کمک یکدیگر در این زمینه انجام دهیم.

وی اضافه کرد: امنیت کل منطقه باید به عنوان مبحثی یک پارچه نگریسته شود و هیچ کشوری از این قاعده مستثنی نگردد. ما باید همه کشورهای منطقه را به صورت یک پارچه در نظر بگیریم و برای مقابله با اقدامات تروریستی گروهک ها کارهای لازم را انجام دهیم. چرا که تروریست ها نه مرزی می شناسند و نه دین واحدی را قبول دارند. لذا بار دیگر تاکید می کنم که باید به دنبال شکل دهی یک منظومه امنیتی واحد برای کل منطقه باشیم.

مشاور امنیت ملی عراق در پایان در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره اینکه آیا عراق اجازه خواهد داد که از خاک این کشور برای اقدام علیه سایر کشورهای منطقه بخصوص ایران سوءاستفاده  شود، گفت: دولت عراق سعی خواهد کرد که تمام مفاد توافقنامه خروج نیروهای بیگانه از این کشور را به طورکامل اجرا کند

کد خبر 73674

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز