همشهری‌آنلاین: معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر این که از سال ۱۳۹۳ تاکنون عوارض ساختمانی در تهران به روزرسانی نشده است، از به روزرسانی این عوارض در آینده نزدیک خبر داد.

عبدالرضا گلپايگاني

عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در یکصد و چهل و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران در خصوص موضوع عوارض ساختمانی و به روزرسانی آن گفت: عوارض ساختمانی از سال ۱۳۹۳ ثابت بود که این موضوع کارشناسی و در ابتدای اردیبهشت ماه سال گذشته عملیات اجرای آن آغاز شد. قطعاً تکلیف قانونی باید هر چه زودتر انجام شود؛ چرا که شهر تهران از سال ۹۳ تاکنون دچار تحولات اساسی شده و باید متناسب با این تحولات، عوارض نیز تغییر می‌کرد؛ لذا لایحه‌ای با رویکرد مد نظر شورای شهر تهران در حال تهیه است و امیدواریم هر چه زودتر به اتمام برسد.

به گزارش ایسنا، گلپایگانی در تشریح اقدامات معاونت شهرسازی شهرداری تهران در حوزه حفاظت و صیانت از حریم شهر تهران گفت: طی سال‌های گذشته همان توجهی که برای به روز رسانی عوارض ساختمانی وجود داشت، برای حریم شهر تهران نیز اتفاق افتاده بود؛ به شکلی که نقش شهرداری تهران در حفاظت از حریم شهر به کمترین میزان خود رسیده بود. بر همین اساس سند راهبردی مدیریت یکپارچه و هوشمند حریم شهر تهران در حال مطالعه و امکان سنجی است که طی آن رفع مغایرت‌ها و مداخلات مرزی با شهرستان‌های اطراف شهر تهران در خلال برگزاری جلسات هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط انجام خواهد شد.

او در تشریح آخرین وضعیت معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: این معاونت دارای دو سازمان است و دبیرخانه‌های کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ و ماده ۵ در این معاونت قرار گرفته‌اند. تعداد پرسنل معاونت شهرسازی به غیر از سازمان‌ها ۳۳۳ نفر است و از این تعداد ۳۰ نفر دیپلم، ۲۵ نفر کاردان و مابقی کارشناس و بالاتر هستند. سن سابقه کارکنان معاونت شهرسازی حدود ۱۵ سال است.

گلپایگانی افزود: حدود ۱۵۰۰ نفر پرسنل نیز در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در حوزه شهرسازی و معماری با پرسنل معاونت در ارتباط هستند. در حال حاضر ۲۲ طرح موضوعی و موجودی در سطح شهر تهران در حوزه شهرسازی در حال تکمیل است که اهمیت آنها در حوزه توسعه فضای کالبدی بسیار زیاد است.

او گفت: تاکنون ۷۲۰ هزار پرونده در حوزه سازماندهی و ارتقا کیفیت نما و منظره شهری تشکیل شدند که همه اینها حاکی از لزوم توجه به موضوع نمای شهری در تهران است. تدوین ضوابط هماهنگی تداوم و انسجام اجرای نماهای شهری برای مناطق یک، ۱۳ و ۱۶ از دیگر اقداماتی بود که توسط معاونت شهرسازی اجرایی شد که اتفاقاً تأثیر زیادی در ارتقای کیفیت نما در شهر تهران دارد.

گلپایگانی به تهیه و ابلاغ ضوابط توصیه‌ها و راهنمای تکمیلی در طراحی مساجد در شهر تهران اشاره کرد و افزود: تهیه و ابلاغ این ضوابط در حوزه ساخت مساجد برای اولین بار در شهر تهران انجام شده است. همچنین مناسب سازی شهر برای ناتوانان جسمی و حرکتی از دیگر اقداماتی است که به طور جدی در دستور کار معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران قرار گرفته است. بر همین اساس ۸۸ پروژه در دستور کار قرار گرفته که طی آنها در هر یک از مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران یک بوستان جهت حضور این افراد مناسب سازی خواهد شد و محور انقلاب نیز به عنوان محور پایلوت برای مناسب سازی در نظر گرفته شده است.

او تاکید کرد: گروهی از کمیته مناسب سازی وجود دارد که طرح‌ها و پروژه‌های شهرسازی تهران را مورد بررسی قرار می‌دهند و با معیارهایی که برای مناسب سازی فضای شهری در نظر گرفته شده، تطابق می‌دهند اگر این هم‌خوانی وجود نداشته باشد، اجازه افتتاح به طرح‌ها و پروژه‌های جدید داده نخواهد شد.

معاون شهرسازی شهرداری تهران در بخش دیگری از صبحت های خود با تاکید بر توجه به کنترل کیفیت ساخت و ساز در شهر تهران گفت: کنترل کیفیت ساخت و سازها در شهر تهران به صورت مشترک میان وزارت راه و شهرسازی، نظام مهندسی و شهرداری تهران در قالب کمیته‌ای اجرایی شده که در حقیقت پایش مستمر گودهای رها شده خطرناک سطح شهر تهران و ارتقای کیفیت ساخت و سازها با بازدید کارشناسان نواحی توسط این کمیته‌ها انجام می‌شود.

او  افزود: برای اولین بار در ساختمان‌های کم‌تر از شش طبقه مبحث سوم مقررات ملی ساختمان مورد توجه قرار گرفته و اجرایی شده که این مهم با تنظیم تفاهم نامه‌ای میان معاونت شهرسازی و سازمان آتش‌نشانی با هدف ارتقا ایمنی در ساختمان‌های تا شش طبقه و کاهش زمان صدور پروانه در این گونه املاک با بررسی نقشه‌ها در دفتر خدمات الکترونیک شهر پرداخت شده است.

معاون شهرسازی شهرداری ادامه داد: برخورد با تخلفات ساخت و سازها افزایش پیدا کرده اما این به این معنا نیست که تخلفات افزایش پیدا کرده، بلکه حساسیت مناطق در مواجهه با تخلفات افزایش پیدا کرده است؛ به شکلی که در حال حاضر تمامی تخلفات به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال می‌شود. همچنین به روز رسانی فرم خلاف ماده ۱۰۰ بعد از حدود ۲۷ سال انجام شد تا گام مؤثری برای مقابله با تخلفات در حوزه ساخت و سازها باشد.

گلپایگانی تاکید کرد: هوشمندسازی فرآیندهای صدور پروانه پس از انجام آ سیب شناسی و احصا مشکلات این حوزه به همراه هوشمندسازی انجام شد.

او در بخش دیگری از صحبتهای خود به تدوین لوایح و دستور العملها برای جایگزینی ماده ۱۴ قانون زمین شهری موسوم به مصوبه برج باغ‌ها اشاره کرد و افزود: امیدواریم با تأیید این مصوبه در شورای عالی شهرسازی و معماری آن چه که مدنظر شورای شهر تهران در این حوزه بوده، محقق شود. بی‌تردید در خصوص شوراهای معماری بررسی و پایش وجود اختیارات و ساختار شوراهای مناطق به منظور رعایت ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر تهران و تدوین لایحه مربوطه یک ضرورت بود که انجام شد. در کنار این تهیه و تصویب مصوبه طراحی و پایش و اجرای نماهای شهر تهران نیز انجام شده است. وی

گلپایگانی ادامه داد: بحث تهیه نقشه دقیق وضعیت موجود شهرها و ارتباط آنها با حریم تهران به طور جد دنبال می‌شود تا در جهت حفاظت بهتر از حریم تهران گام برداشته شود. همچنین بحث صدور پروانه در حریم شهر تهران نیز ساماندهی شده است. در طی این مسیر از بروز تصمیمات جدید و یا ایجاد شهرهای جدید با کسب توافق همه دستگاه‌های ذی‌ربط در این حوزه جلوگیری خواهیم کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهر ان در خصوص حفاظت و صیانت از بافت‌های تاریخی شهر تهران نیز گفت: طراحی و راه‌اندازی سامانه بانک اطلاعاتی بناهای تاریخی شهر تهران انجام شده و در قالب آن ۱۴۴ لایه اطلاعاتی در دسترس عموم مردم قرار گرفته است. همچنین در موضوع پیاده راهسازی با طراحی نرم افزاری رصد پیاده راه‌سازی را در شهر تهران فراهم ساخته است.

او ادامه داد: خیابان لاله زار و پیاده راه‌سازی آن نیز ظرف ماه آینده عملیات اجرای آن آغاز خواهد شد و بازنگری ساختار و ضوابط حوزه شهرسازی و معماری نیز در دستور کار قرار گرفته است. همچنین آموزش ۱۰۰ کارشناس شهرسازی نیز که تأثیر به سزائی در اجرای قوانین دارند، در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.

کد خبر 443222

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha