همشهری‌آنلاین: باغ راز هستی در منطقه ۲۲ با حضور تعدادی از اعضای شورای شهر افتتاح شد، این باغ در محوطه ای به مساحت ۱۸.۵ هکتار در شمالی‌ترین نقطه بوستان جلگلی و ضلع غرب دریاچه شهدای خلیج فارس واقع شده و دارای بخش‌هایی مانند باغ پرندگان و زیستگاه حیواناتی مانند مارال و قوچ و میش است.

راز هستي

علی نوذرپور، شهردار منطقه ۲۲ در آیین بهره‌برداری از باغ راز هستی گفت:‌ مهم‌ترین رسالتی که شهرداری مرکز در این منطقه  برای ما تعریف کرده است نظم و نسق بخشیدن به ساخت و ساز و بلندمرتبه‌سازی‌های منطقه است. بنابراین اولین اقدام ما همین کار بود به همین دلیل در طول این مدت هیچ پروانه‌ای بر خلاف مفاد طرح تفصیلی ارائه و هیچ مجوز بالای ۱۱ طبقه داده نشده است.

به گزارش شهرنوشت، او افزود: بر همین مبنا هم طرح تفصیلی منطقه ۲۲ طراحی و به شورای عالی شهرسازی ارائه شده است که رویکردی کاملا زیست محیطی دارد و یک منطقه الگو و نمونه برای توسعه پایدار شهری مبتنی بر مطالعات عمیق ارائه می‌دهد. این طرح از اجرای مسیری که در گذشته در این منطقه شکل گرفته بود ممانعت می‌کند.

او با بیان این که شهروندان ما به فضاهایی نیاز دارند که از تنهایی و آسیب های ناشی از تنهایی رها شوند، گفت: باغ راز هستی این امکان را برای شهروندان به وجو. د می آورد تا ساعاتی را دور از هیاهوی شهر بگذرانند.

نوذرپور خاطرنشان کرد: مطلب دومی که در اولویت ما قرار دارد این است که ساخت و سازها در گذشته شکل گرفته بود اما متناسب با آن سرانه‌های هفت‌گانه شکل نیافته بود. درهمین جلسه خانمی از نبود امکانات آموزشی در منطقه به درستی گلایه داشت البته وظیفه شهرداری ساخت فضای آموزشی و مدرسه نیست اما به عنوان کمک‌کننده و تسهیل‌کننده در این زمینه مساعدت می‌کنیم. این وظیفه دولت است که سرانه‌ها را تامین کند. ما در صورتی که لازم باشد برای اختصاص زمین و فضا همکاری می‌کنیم. هدف پاسخ به این بخش از نیازهای شهر ماست.

شهردار منطقه ۲۲ درباره باغ راز هستی ادامه داد: این پروژه از سال ۹۲ راه افتاد اما از ۹۳ رها شد و ما در سال ۹۷ آن را دوباره احیا کردیم. این پروژه سی و پنجمین پروژه عمرانی است که در منطقه ۲۲ افتتاح می شود و ما برنامه‌ریزی داریم تا قبل از پایان نیمه اول سال از ۲۰ پروژه دیگر بهره‌برداری کنیم.

شهردار منطقه ۲۲ در پایان گفت: شهر و جامعه‌ای که قرار است خلاق باشد باید محیط خلاقی هم برای شهروندان مهیا کرده باشد. این باغ پذیرای جمعیت خلاق خواهد بود که نتیجه آن فناوری و تکنولوژی‌های جدید است. امیدوارم این باغ که توسط همکاران من آماده پذیرایی از شهروندان است مورد رضایت مردم قرار بگیرد.

انتقاد امانی از طرح دولت

در ادامه این مراسم شهربانو امانی – عضو شورای شهر تهران - گفت: ما وظیفه داریم خدمت کنیم و تشکر می‌کنم که فرصت خدمت بیشتر را برای ما فراهم کرده اید. قرار بود منطقه ۲۲ یک منطقه مدرن با الگوهای جدید باشد. این منطقه ظرفیت بسیار بالایی دارد که امیدوارم نقایص آن برطرف شود.

او در سخنان خود با انتقاد از طرحی که اخیرا به مجلس داده شده است، گفت: هفته قبل روز شورا بود. شورا یعنی مداخله مردم در اداره محیط زندگی. متاسفانه طرحی تقدیم مجلس شده است که برخی وظایف و اختیارات را از شوراها می گیرد که یکی از آنها گرفتن حق عوارض است. قرار بود اختیارات بیشتری به شورای شهر داده شود اما داستان برعکس شده است و این مصوبه تیر خلاص به شورا و شهرداری خواهد بود. تمام تلاش ما این است که مجلس به این طرح رای ندهد.

سالاری: کمبود سرانه خدماتی، گلایه شهروندان منطقه ۲۲

در ادامه مراسم بهره‌برداری از باغ راز هستی، محمد سالاری – عضو شورای شهر – با تقدیر از شهردار منطقه به خاطر افتتاح این بوستان گفت: اینها جزو ماموریت‌هایی است که شورای شهر پنجم دنبال می کند. در گذشته با وجود اقدامات بسیار ارزشمندی که صورت گرفته است یکی از اشکالات این بود که منابع شهر را به شکلی هزینه کردیم که خودروها را به شهرها دعوت، معابر را از انسان ها گرفته و به ماشین ها تقدیم کردیم. البته شبکه معابر بسیار اهمیت دارد اما منابعی که برای این حجم از شبکه های بزرگراهی هزینه شد، می توانست در زمینه هایی مثل شبکه‌های ریلی و فضاهای سبز هزینه شود که برای مردم و شهروندان مناسب‌تر بوده است.

او افزود: حجم انبوه بارگذاری‌ها در این منطقه در مغایرت با طرح تفصیلی بود و باعث شد که سرانه های خدماتی مثل آموزش و بهداشت و ... با کمبود مواجه شود. کمتر جلسه ای هست که نمایندگان این منطقه در این زمینه اعتراض و گلایه نداشته باشند. قرار بود ۷۰ درصد اراضی و املاک این منطقه در خدمت تامین سرانه های خدماتی باشد، در صورتی که این ۷۰ درصد را شهرداری به مالکین فروخت. با حضور آقای نوذرپور این نگاه ها تغییر کرد و طرح تفصیلی منطقه انجام شد و در جلسات کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی در حال نهایی شدن است که منطقه را زیست پذیرتر خواهد کرد و اجازه بارگذاری بیشتر داده نخواهد شد. البته این رویکردها هزینه هایی برای مدیریت شهری ایجاد می کند. در این نشست ها و جلسات باید برای مردم این مشکلات را تبیین کنیم. شاید شهرداری و شورای شهر نتواند مثل سابق پروژه های عمرانی افتتاح کند اما نیاز شهر امروز این نیست. بلکه باید به دنبال ارتقای سطح زندگی مردم باشیم.

سالاری با انتقاد از طرح تبدیل عوارض شهری به مالیات در مجلس گفت: متاسفانه بعد از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی که به دنبال بازگرداندن حقوق مردم به خودشان بود، در دولت آقای دکتر روحانی شاهدیم که عوارض شهری را تبدیل به مالیات کرده و می خواهند این را در اختیار دولت قرار دهند. همه دولت ها به دنبال واگذاری تصدی گری ها بوده اند اما امروز دوباره آن تمرکزگرایی در قدرت و اختیارات دنبال می شود و امیدوارم نمایندگان محترم مجلس اجازه این کار را ندهند. عوارض کسب و پیشه در محدوده شهرهاست و جزء حقوق شهرداری ها است تا ماموریت های مدیریت شهری محقق شود. اما دولت و مجلس می خواهند این را به دولت برگردانند. با این کار می توان از شهرداری انتظار داشت که وظایف خود را انجام دهد؟ نمایندگان مجلس اذعان دارند که باید برای شهرداری درآمد پایدار ایجاد کرد اما در عمل کارهایی می‌کنند که تصمیمات برعکس گرفته می‌شود.

کد خبر 439239

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha