سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به سمپاشی ۳۵۰ هکتار در این استان برای مقابله با آفت ملخ دریایی، گفت: ملخ دریایی تاکنون در یک شهرستان در مرحله تهاجمی و در هشت شهرستان خوزستان در مرحله انفرادی و پراکنده، مشاهده شده است.

ملخ

به گزارش ایرنا، محمد قاسمی‌نژاد شهرستان هندیجان را کانون آلودگی ملخ دریایی در خوزستان بیان کرد و افزود: در بهبهان، ماهشهر، شوش، ایذه، شادگان، کارون، اهواز و هفتکل نیز این آفت هنوز به صورت پراکنده (فاز انفرادی) دیده شده است.

وی گفت: در هیچکدام از شهرستان‌ها (حتی در هندیجان که بیشترین شدت را دارد) این آفت هنوز به حالت طغیان درنیامده و خسارت خاصی در مزارع گزارش نشده است.

قاسمی‌نژاد اضافه کرد: سمپاشی به وسیله ۲ فروند پهپاد از سه روز پیش در هندیجان آغاز شده است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: بیشتر مساحت سمپاشی در خارج از مزارع و در منابع طبیعی و بنادر خوزستان انجام شده است.

قاسمی‌نژاد ادامه داد: برای پیشگیری از انتشار این آفت و مبارزه با آن، سمپاشی‌ها با تمرکز بر مثلث هندیجان، زیدون در بهبهان و ماهشهر در حال انجام است.

وی در ادامه با تشریح برنامه‌های این سازمان برای مبارزه با آفت ملخ دریایی گفت: هم اکنون ۹۵ گروه ردیابی و ۱۷ گروه سمپاشی در خوزستان در این زمینه تشکیل شده است.

قاسمی افزود: ۱۰ باند فرودگاه خاکی در خوزستان آماده‌سازی شده و ۹ باند دیگر نیز در حال آماده‌سازی است.

به گفته وی، علاوه بر ۲ فروند پهپاد سمپاشی که به هندیجان اعزام شده، یک هواپیمای سمپاش نیز مستقر است که به دلیل شرایط محیطی و گل و لای، هنوز امکان پرواز پیدا نکرده و به محض مهیا شدن شرایط از آن استفاده می‌شود.

معاون جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ستاد مبارزه با ملخ در خوزستان و شهرستان‌ها هم اکنون تشکیل شده و با حمایت استانداری و همگرایی که برای مقابله با این آفت وجود دارد، آمادگی کامل برای پایش و سمپاشی بوجود آمده است.

وی ادامه داد: آخرین یافته‌ها از سازمان حفظ نباتات و فائو دریافت و بر اساس آن برنامه‌ریزی صورت می‌گیرد.

قاسمی نژاد با اشاره به گزارش سازمان کشاورزی و خواربار ملل متحد (فائو) درباره موج دوم ورود آفت ملخ دریایی، گفت: دسته‌های بزرگ این آفت در حال حرکت به سمت دلگان و کنارک در استان سیستان و بلوچستان هستند.

وی همچنین افزود: ملخ دریایی (صحرایی) جزو آفات درجه یک برای تمام پوشش‌های سبز به شمار می‌رود و هیچ گیاهی (حتی چوب و درخت) از آن در امان نیست.

قاسمی‌نژاد گفت: این آفت توانایی بالایی برای زندگی در مناطق صحرایی دارد و از عرض دریاها هم عبور می‌کند، به همین دلیل به نام ملخ دریایی و ملخ صحرایی مشهور است و جزو آفات عمومی است که به طور خاص جزو بلایای طبیعی نیز شمرده می‌شود، بر همین اساس تمام عملیات مبارزه با آن بر عهده دولت و قوای سه‌گانه است.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به ظهور این آفت در ۲ فاز انفرادی و تهاجمی گفت: در سال‌های ترسالی و سال‌هایی که بارندگی در کانون این آفت (عربستان و سودان) مناسب باشد، ملخ به سایر کشورها و قاره ها هجوم می‌برد، به طوری که بر روی باد تا ۲۰۰ کیلومتر نیز قدرت پرواز و حرکت دارد.

به گفته وی، بدترین سال‌های طغیان این آفت در دنیا سال ۱۳۳۷ و در ایران ۱۳۴۰ بوده است.

سه روز پس از اخطار فائو، نخستین ورود دسته‌های ملخ دریایی در تاریخ هشتم بهمن امسال در منطقه بندرلنگه هرمزگان محرز شد. ۱۲ بهمن نیز جهاد کشاورزی هندیجان مشاهده این آفت را تایید کرد.

«حفیظ جانوف» نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) شنبه هفته جاری که برای بازدید از یک مزرعه آزمایشی طرح مشارکتی افزایش بهره‌وری گندم (ایران- سیمیت) در دشت آزادگان به خوزستان سفر کرده بود، از آمادگی فائو برای مقابله با آفت ملخ دریایی در ایران خبر داد و گفت: کارشناسان فائو برای تحلیل شرایط آفت ملخ دریایی به ایران سفر می‌کنند.

کد خبر 432197

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha