سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در تلاش برای همکاری با چین در زمینه مقابله با گرد و غبار هستیم که امیدواریم تا پایان سال جاری محقق شود.

گرد و غبار

به گزارش ایرنا، علی محمد طهماسبی بیرگانی روز سه‌شنبه گفت: گرد و غبار یکی از چالش‌های زیست محیطی است که مشکلات زیادی را برای کشور به ویژه در استان‌های غربی و جنوبی ایجاد کرده است.

وی گفت: ایران برای مقابله با این پدیده اقدامات گسترده‌ای انجام داده و تجربیات خوبی کسب کرده است به طوری که در این زمینه به عنوان کشوری پیشرو در دنیا شناخته می‌شود اما به علت اهمیت موضوع و برطرف کردن هرچه سریع‌تر این معضل در استان‌های تحت تاثیر گرد و غبار در صدد استفاده از تجربیات بین‌المللی هستیم.

وی ادامه داد: در این زمینه با ژاپن همکاری‌های خوبی داریم اما این کشور بیشتر در زمینه نرم‌افزاری فعالیت می‌کند و تجربه اجرا ندارد از این رو در صدد همکاری با کشوری مانند چین هستیم که تجربه اجرایی موفقی در زمینه مقابله با گرد و غبار دارد.

طهماسبی افزود: چند سالی است تجربه مشترکی در زمینه مقابله با گرد و غبار میان چهار کشور ژاپن و کره جنوبی به عنوان تامین‌کننده منابع مالی و چین و مغولستان به عنوان مجری شکل گرفته که بسیار هم موفق بوده از این رو در تلاش برای استفاده از این تجربیات در کشور هستیم.

وی گفت: کشور ژاپن منشاء گرد و غبار ندارد فقط گرد و غباری به نام کوزا از سوی چین وارد این کشور می‌شود بنابر این باید آن را در کشور مبدا یعنی چین مهار کند از این رو کارهای اجرایی خوبی برای مهار آن انجام شده است.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: این شرایط مانند وضعیت ایران است به این صورت که بیشترین گرد و غبار از عراق و سوریه وارد ایران می‌شود بنابر این مهار آن نیاز به همکاری دارد.

وی اظهار داشت: سال‌ها است که این چهار کشور در زمینه مقابله با گرد و غبار همکاری می کنند بنابر این درخواست برگزاری نشستی را با چین داده‌ایم تا بتوانیم از تجربیات مشترک آن‌ها استفاده کنیم تا بر اساس آن طرحی را با همکاری برنامه محیط زیست ملل متحد (UNDP) برای همکاری مشترک با کشورهای عراق و سوریه آغاز کنیم.

طهماسبی ادامه داد: به دنبال این هستیم تا این تجربه موفق جنوب شرق آسیا را وارد کشور کنیم زیرا قطعا این کشورها به ویژه چین در مدت ۱۰ سال همکاری مشترک به تجربیات خوبی دست یافته‌اند، بنابر این همکاری با ژاپنی‌ها در زمینه گرد و غبار را به این سمت و سو پیش خواهیم برد.

وی گفت: ژاپنی‌ها تجربه چندانی در زمینه عملیات و اجرا ندارند اما در زمینه نرم‌افزاری بسیار خوب کار می‌کنند در حالی که برای ما قوی بودن بخش اجرا نیز بسیار مهم است از این رو تلاش می‌کنیم یک گروه چینی را وارد کار کنیم.

وی افزود: در چین رودخانه‌ای موسوم به رودخانه زرد وجود دارد که رسوبات آبرفتی را وارد دشت کرده و مشکلات گرد و غباری زیادی را به وجود آورده است که در این زمینه بسیار خوب کار کرده‌اند و موفق بوده‌اند از این رو به فکر استفاده از این تجربیات برای برطرف کردن مشکل سیستان و بلوچستان هستیم.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار با اشاره به این که تاکنون در زمینه مقابله با گرد و غبار با چین همکاری نداشتیم گفت: یک موسسه تحقیقاتی به نام «گانزو» در چین درباره گرد و غبار فعالیت می‌کند، این موسسه با همکاری وزارت گردشگری این کشور دوره‌های چند روزه تا چند ماهه برگزار می‌کند که در آن هم به معرفی جاذبه‌های گردشگری و هم کار فنی در زمینه گرد و غبار می‌پردازد که درصدد برقراری ارتباط با آن موسسه هستیم.

وی گفت: برای شروع همکاری با چینی‌ها مکاتبات لازم را با بخش بین‌المللی سازمان محیط زیست انجام داده‌ایم و آنها نیز با این موسسه (گانزو) مکاتبه کرده‌اند و ما نیز خواسته‌های خود را به آنها اعلام کرده‌ایم و در نظر داریم تا گروهی از آنها برای بازدید به ایران سفر کنند و شرایط را ببیند تا شرایط انتقال تجربیات فراهم شود و یا اگر لازم باشد از ایران کارشناس بفرستیم.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خیلی تلاش می‌کنیم که تا پایان سال جاری این همکاری را آغاز کنیم، رییس سازمان محیط زیست نیز تاکید دارد تا این کار زودتر انجام شود.

وی درباره نوع جنس گرد و غبار در کشورها گفت: قطعا جنس و اندازه گرد و غبار در کشورها متفاوت است اما در منشاء و راه‌های مقابله با هم فرقی ندارند، ممکن است در ریز مساله یک سری تفاوت‌هایی وجود داشته باشد اما اصول کلی مساله یکی است بنابر این می‌توان تجربیات موفق را با کمی تطبیق استفاده کرد.

کد خبر 432186

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha