همشهری آنلاین: معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: شیرین‌سازی و انتقال آب دریای عمان به استان‌های مختلف به شرط رعایت الزامات محیط زیستی، جانمایی مناسب در ساخت آب شیرین‌کن و رهاسازی پساب آن مشکل و مانع زیست محیطی ندارد و از نظر این سازمان بلامانع است.

كلانتري

به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری دوشنبه شب گفت: برای تامین آب کشاورزی، آشامیدنی و صنایع کشور چاره‌ای جز استفاده از آب دریا نداریم و باید چه اکنون و چه آینده به این منابع بیکران و بسیار فراوان رجوع کنیم.

وی افزود: ایران کشور پر آبی نیست و سال‌های سال با بحران بی‌آبی، خشکسالی و مسائل زیست محیطی، گرد و غبار و ریزگردها مواجه است.

معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر ایران در ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته به کم‌تر از ۸۰ میلیارد و مصرف آب از ۵۰ میلیارد مترمکعب به بالای ۹۵ میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی با بیان این که باید آب مورد نیاز کشور به هر طریق ممکن تامین شود، گفت: تعیین مکان مناسب و کارشناسی شده با در نظر گرفتن تمام شرایط و رعایت استانداردها برای برداشت آب و شیرین‌سازی بسیار مهم است و باید با نهایت دقت لازم در مکان، برداشت آب جدی گرفته شود.

کلانتری تاکید کرد: باید تمامی ضوابط و الزامات محیط زیست برای ساخت آب شیرین کن رعایت شود تا بعدها برای حیات آبزیان و موجودات دریایی مشکلی پیش نیاید.

وی تصریح کرد: در سواحل جنوبی کشور با بیش از ۲ هزار کیلومتر گستره ممکن است در ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر محدودیت برداشت آب داشته باشیم ولی در بقیه نقاط می‌توانیم آب را شیرین‌سازی و به مناطق مختلف منتقل کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: چابهار و کنارک یکی از نقاط مهم ساحلی هستند که به دلیل اتصال به آب‌های اقیانوسی برداشت آب و شیرین‌سازی آن ممکن است و این کار باید هرچه سریع‌تر انجام شود.

وی افزود: برای صنایع آب‌بر نظیر پتروشیمی و فولاد در درون سرزمین اصلی مجوزی صادر نمی‌شود و باید این طرح‌ها به طرف سواحل هدایت شوند برای همین چابهار یکی از مناطق در نظر گرفته شده توسعه صنایع آب‌بر است.

کلانتری بیان کرد: منطقه آزاد چابهار موارد زیست محیطی و تمامی ضوابط آن را رعایت کرده و با حساسیت بالا اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی با قدردانی از تلاش‌های مناسب منطقه آزاد چابهار در رعایت الزامات زیست محیطی، افزود: باید سایر مناطق آزاد نظیر چابهار پیشتاز باشند تا مشکلات زیست محیطی پیش نیاید.

معاون رئیس جمهوری با بیان این که مردم چابهار نباید با مشکلاتی نظیر عسلویه رو به رو شوند و زمانی به خاطر وجود پتروشیمی و رهایی از مشکلات و بیماری‌ها مجبور به کوچ اجباری شوند، خاطرنشان کرد: رعایت تمامی ضوابط محیط زیستی در شهرک پتروشیمی و ساخت آب شیرین‌کن ضروری است.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هیچ مشکلی برای طرح‌های توسعه‌ای ندارد و تنها خواسته آن رعایت الزامات و ضوابط زیست محیطی است و باید سهم آیندگان نیز حفظ شود.

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و هیات همراه از منطقه آزاد، شهرک پتروشیمی، سایت پرورش گاندو ریکوکش، بندر شهید بهشتی و کلانتری و از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های حیات وحش و محیط زیست چابهار بازدید و در نشست‌هایی مسائل و مشکلات زیست محیطی طرح‌های بزرگ نظیر پتروشیمی را بررسی کردند.

کلانتری در نخستین نشست شورای محیط زیست منطقه آزاد چابهار نیز شرکت کرد.

کد خبر 430816

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha