همشهری آنلاین: محققان عنوان می‌کنند اگر قصد دارید مصرف غذاهای سرشار از چربی‌های اشباع شده نظیر کره، خامه، پنیر، و گوشت را کاهش دهید، خوردن سوپ قبل از وعده غذایی بسیار تاثیرگذار است.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشمندان دریافته‌اند سوپ با طعم اومامی موجب بروز تغییراتی در مغز می‌شود که رفتارهای تغذیه‌ای و انتخاب غذای سالم، بخصوص در افراد در معرض چاقی، را تحریک می‌کند.

اومامی (Umami)، طعم خوشمزگی، یکی از ۵ مزه‌ اصلی محسوب می‌شود. شیرینی، تلخی، شوری و ترشی انواع مشهور دیگر طعم‌ها را تشکیل می‌دهند. لغت اومامی در اصل کلمه‌ای ژاپنی به معنای «طعم خوش‌آیند» است.

مولفه اصلی طعم اومامی، گلوتامات است. انسان‌ها این طعم را از طریق گیرنده‌های ویژه‌ای که به گلوتامات حساس هستند درک می‌کنند. این ماده به مقدار فراوان در غذاهایی ماند گوشت، ماهی، محصولات لبنی، فرآورده‌های تخمیری و همچنین افزودنی‌های تحت عنوان مونوسدیم گلوتامات (MSG) وجود دارد. با توجه به تحریک مجزا و ویژه این ماده و وجود گیرنده‌های ویژه، دانشمندان اثر گلوتامات را تحت عنوان مزه‌ای جداگانه در نظر می‌گیرند.

«میگول آلونسو-آلونسو»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی بث دیکونز بوستون، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما نشان می‌دهد افراد در معرض ریسک بالا چاقی، می‌توانند از سوپ دارای طعم اومامی قبل از هر وعده غذایی بهره برده تا تغذیه سالم و انتخاب غذا سالم را تسهیل نمایند.»

یافته‌ها نشان داده است که مصرف سوپ موجب می‌شود افراد در معرض ریسک بالا چاقی، چربی‌های اشباع کمتری در طول وعده غذایی مصرف کنند. این نتایج شیوه‌های جدیدی را در راستای کاهش مصرف غذا در جمعیت عمومی ارائه می‌دهد.

حال محققان قصد دارند به بررسی این موضوع بپردازند که آیا این تغییرات مشاهده شده می‌تواند به مرور زمان بر مصرف غذا تاثیر گذارد.

کد خبر 410280

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha