همشهری ْآنلاین: چین، آمریکا و اتحادیه اروپا از تصمیم رهبر کره شمالی مبنی بر چشم‌پوشی از آزمایش‌های اتمی و موشکی استقبال کردند.

استقبال چین، آمریکا و اتحادیه اروپا از توقف آزمایش‌های اتمی کره شمالی

به گزارش دويچه وله، چین از تصمیم رهبر کره شمالی مبنی بر چشم‌پوشی از آزمایش‌های اتمی و موشکی و تمرکز بیشتر بر رشد اقتصادی و ارتقای رفاه مردم استقبال کرد و آن را گامی در مسیر تنش‌زدایی بیشتر در شبه‌جزیره کره خواند.

چین، مهم‌ترین متحد کره شمالی از تصمیم کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای دور شدن از آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی تقدیر کرد.

لو کانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، شنبه ۲۱ آوریل (۱ اردیبهشت) در پکن گفت که تصمیم چین برای تمرکز بیشتر بر "توسعه اقتصاد و بهبود استانداردهای زندگی مردم" کمکی به "تنش‌زدایی بیشتر در اوضاع شبه‌جزیره کره" است.

او گفت، کیم با این تصمیم به "روند خلع‌سلاح هسته‌ای و جست‌وجوی یک راه حل سیاسی کمک" کرده است. لو کانگ افزود، چین از کره شمالی در مسیر "گفت‌وگو و تبادل نظر" حمایت خواهد کرد.

آمریکا و کره جنوبی نیز از تصمیم کره شمالی استقبال کرده‌اند. کره جنوبی واکنشی محتاطانه پیش گرفته و گفته است، "به‌دقت" روند توقف همه آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی را زیر نظر می‌گیرد تا درستی آن را بیازماید.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز جمعه از بیانیۀ منتشر شده توسط کیم جونگ-اون، رهبر کرۀ شمالی در زمینۀ توقف آزمایشهای هسته‌ای و موشکی این کشور استقبال کرد و آن را «پیشرفتی برای همه» خواند.

به گزارش يونيوز، او در صفحۀ توییتر خود نوشت: «کرۀ شمالی قبول کرد که تمام آزمایش‌های هسته‌ای خود را متوقف و سایتهای آزمایش را تعطیل کند. این خبر خیلی خوبی برای کرۀ شمالی و برای جهان است، یک پیشرفت بزرگ. منتظر برگزاری نشست [مشترکمان] هستم.اتحادیه اروپا تصمیم کره شمالی برای توقف آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی را «گامی مثبت» خواند

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نيز تصمیم کرۀ شمالی برای توقف آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی را «گامی مثبت» خواند که «از مدت‌ها پیش انتظار آن می‌رفت.»

خانم موگرینی در بیانیۀ خود تصمیم پیونگ یانگ را «ارادۀ کیم جونگ اون برای رعایت تعهدات بین‌المللی کرۀ شمالی» توصیف و ابراز امیدواری کرد که کرۀ شمالی به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام بگذارد.

او افزود به این ترتیب پیونگ یانگ در مسیری گام نهاد که منجر به خلع سلاح هسته‌ای کامل این کشور می‌شود.

خانم موگرینی همچنین با اشاره به دیدارهای پیش روی کیم جونگ اون، رهبر کرۀ شمالی با روسای جمهور کرۀ جنوبی و آمریکا، اعلام کرد که این دو دیدار فرصتی برای ایجاد اعتماد متقابل خواهد بود.

وی تاکید کرد که اتحادیه اروپا «به هر صورت ممکن از جمله با در اختیار گذاشتن تجربۀ مذاکرات ضدهسته‌ای شدن» از تصمیم کرۀ شمالی و عملی شدن آن حمایت می‌کند. خانم موگرینی در عین حال تاکید کرد که در شرایط کنونی تحریم‌ها تغییری نخواهند کرد.

دولت بریتانیا نیز در بیانیه‌ای «تعهد بلند مدت کیم جونگ اون برای توقف آزمایش‌ها» را یک گام مثبت توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: «امیدواریم این کار، نشان دهندۀ تلاش برای انجام مذاکراتی توام با حسن‌ نیت باشد.»

دولت ترزا می در این بیانیه خاطرنشان کرده است: «ما همچنان به تعهداتمان در همکاری با شرکای بین‌المللی برای رسیدن به هدف خلع سلاح کامل، قابل تایید و برگشت ناپذیر در شبه جزیرۀ کره و عملی شدن این هدف به کمک روش‌های صلح‌آمیز پایبندیم.»

کد خبر 403277

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha