همشهری آنلاین: طبق نتایج یک مطالعه جدید، اثر کشاورزی بر مورفولوژی جمجمه در جمعیت‌هایی که نرم‌ترین غذا یعنی پنیر مصرف می‌کردند، بیشترین بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در تحقیقات جدید ادعا می‌شود که مصرف پنیر تاثیر قابل توجهی بر شکل جمجمه انسان داشته است.

محققان از مجموعه‌های جهانی ۵۵۹ کاسه سر و ۵۳۴ آرواره فک تحتانی (استخوان جمجمه) متعلق به بیش از دویست جمعیت قبل از دوره صنعتی استفاده کردند تا از تاثیر رژیم غذایی بر شکل، نوع و اندازه جمجمه انسان در طول دوره گذار به کشاورزی مطلع شوند.

آنها تغییرات کمتری در مورفولوژی جمجمه گروه‌های که غلات، لبنیات و یا هر دو غلات و مواد لبنی را مصرف کرده بودند، یافتند.

دیوید کاتز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالگری کانادا، در این باره می‌گوید: «بیشترین تغییرات در مورفولوژی جمجمه در گروه‌های مصرف کننده محصولات لبنی مشاهده شد.»

محققان بر انجام مطالعات بیشتر برای یافتن علت این تغییر شکل در جمجمه تاکید دارند.

کد خبر 380222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =