همشهری آنلاین: طبق نتایج یک مطالعه جدید، در نتیجه افزایش دمای اقیانوس‌ها در پی تغییرات اقلیمی سراسر جهان پیش‌بینی می‌شود اندازه ماهی‌ها ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

ماهی‌ها در جریان تغییرات اقلیمی کوچک می‌شوند

به گزارش مهر، مطالعه محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا نشان می‌دهد با بالغ شدن ماهی‌ها، نیازشان به اکسیژن افزایش می‌یابد چرا که توده بدنی شان بزرگ‌تر می‌شود. با این حال، سطح آبشش شکمی- که از طریق آن اکسیژن بدست می‌آید- با همان سرعت مشابه سایر قسمت‌های بدن رشد نمی‌کند. به همین دلیل انتظار می‌رود ماهی‌ها به اندازه مورد نظر بزرگ نشوند.

ویلیام چیونگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: "ماهی، به عنوان یک حیوان خونسرد، نمی‌تواند درجه حرارت بدن خود را تنظیم کند. هنگامی که آب محیط زندگی‌شان گرم‌تر می شود، متابولیسم آنها تسریع شده و به اکسیژن بیشتری نیاز دارند تا عملکرد بدن خود را حفظ کنند."

وی در ادامه افزود: "از آنجايی که آبشش‌ها در این حالت قادر به تامین اکسیژن کافی برای بدن بزرگ‌تر نیستند، بنابر این رشد بیشتر ماهی‌ها متوقف می‌شود."

آب گرم‌تر نیاز ماهی به اکسیژن را افزایش می‌دهد اما تغییرات اقلیمی منجر به وجود اکسیژن کمتر در اقیانوس‌ها خواهد شد. این وضعیت به معنای این است که آبشش‌ها اکسیژن کم‌تری برای تامین نیاز بدن دارند.

به گفته محققان، وجود اکسیژن کم‌تر ماهی‌ها را مجبور می‌کند تا به اندازه کم‌تر رشد کنند تا بدین ترتیب بتوانند نیازهای خودشان را با میزان کم اکسیژن موجود تامین نمایند.

برخی از گونه‌ها مانند ماهی تن که حرکات سریع داشته و نیاز به انرژی و اکسیژن بیش‌تری دارند، ممکن است با افزایش دما کوچک‌تر هم شوند.

محققان عنوان می‌کنند که ماهی‌های کوچک‌تر بر تولید شیلات و همچنین تعامل بین ارگانیسم‌ها در اکوسیستم تاثیر خواهند گذاشت.

کد خبر 380217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =