همشهری آنلاین: آش جوشواره یکی از چندین غذای بومی و محلی بجنوردی‌ها است.

آشنایی با روش تهیه آش جوشواره؛ غذای بومی بجنورد

مواد لازم:

گوشت چرخ شده: 200 گرم

عدس پخته: یک و نیم لیوان

اسفناج پخته‌شده: یک فنجان

پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

رازیانه: دو قاشق مرباخوری

تخم گشنیز: دو قاشق مرباخوری

جوز هندی (ساییده شده): دو قاشق مرباخوری

خمیر پیراشکی یا خمیر آماده‌ی فیلو

طرز تهیه

* گوشت چرخ‌کرده را با نصفی از پیاز داغ، تفت ‌داده، کمی نمک و زردچوبه به آن می‌زنیم و با یک فنجان آب می‌گذاریم تا بپزد.

* سپس عدس و اسفناج پخته و گوشت چرخی را مخلوط کرده و نصفی از ادویه (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) را به آن اضافه کرده، نمک و فلفل می‌زنیم و با میکسر خوب له می‌کنیم. این موادِ میانی جوشواره است که آماده و کنار می‌گذاریم.

برای درست کردن جوشواره‌ها به دو طریق می‌شود عمل کنیم:

1 آش جوشواره- قسمتی از خمیر را به صورت لواش نازکی باز می‌کنیم و قالب می‌زنیم و داخل لواش‌ها را با مقداری از مواد پر می‌کنیم و با لواش دیگری روی آن را می‌پوشانیم و با چنگال چین می‌کشیم.

2- یا اینکه خمیر را که به صورت لواش نازکی باز کردیم به فاصله از مواد روی سطح آن می‌گذاریم و با لواش دیگری روی آن را می‌پوشانیم و با فاصله آن‌ها را برش می‌زنیم و با چنگال چین می‌کشیم.

* قابلمه‌ای را پر از آب کرده روی حرارت می‌گذاریم تا بجوشد و سپس جوشواره‌ها را داخل آب در حال جوش می‌ریزیم تا بپزد. البته نباید خیلی بپزد تا له و وا برود. جوشواره‌ها را داخل آبکش ریخته کنار می‌گذاریم.

* باقی پیاز داغ را داخل قابلمه ریخته و اسفناج خام را خرد کرده به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم و باقی ادویه را (رازیانه- تخم گشنیز- جوز هندی) داخل آن ریخته با یک لیوان آب می‌گذاریم اسفناج بپزد و جا بیفتد و سس جوشواره‌ها را داخل آن ریخته بعد از یکی دو جوش غذا آماده است.

* این غذای بومی بجنوردی به نوعی شبیه به غذای راویولی ایتالیایی است. برای درست کردن آن می‌توان از خمیر راویولی هم استفاده کرد ولی چون این یک غذای سنتی - بومی است با خمیر خانگی بهتر و خوشمزه‌تر می‌شود.

امیدوارم این غذا را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.

منبع: تبیان

کد خبر 235653

برچسب‌ها