همشهری آنلاین: این غذا یکی از غذاهای محلی ده کویری، به نام " خالدآباد" است که در کاشان قرار دارد.

روش تهیه چلو دیزی غذای محلی کاشان

مواد لازم برای شش نفر:

برنج: 4 پیمانه

لوبیا چشم بلبلی: 2 پیمانه

گوشت بره (سردست یا ران): نیم کیلوگرم

پیاز: 2 عدد متوسط

زردچوبه: سه قاشق چایخوری

نمک: به مقدار لازم

روغن: 100 گرم (نصف لیوان معمولی)

(به ازای هر پیمانه برنج یا لوبیا نصف قاشق چای‌خوری نمک و زردچوبه)

طرز تهیه:

* پیازها را خرد کرده و با کمی روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.

* سپس زردچوبه را در آن تفت می‌دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود.

* گوشت را به قطعات بزرگ تقسیم کرده، آن را به لوبیا چشم بلبلی و پیاز داغ اضافه می‌‌کنیم و می‌‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد.

* پس از نیم ساعت یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه می‌کنیم و می‌‌گذاریم با حرارت ملایم بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود.

* پس از پخت کامل گوشت و لوبیا، برنج را شسته و با شش پیمانه آب، نمک و باقی‌ مانده روغن، آن را به مخلوط گوشت و لوبیا اضافه می‌‌کنیم و مانند برنج کته یا دمی، می ‌گذاریم تا روی شعله زیاد بپزد و آب آن بخار شود و بعد آن ‌را با حرارت ملایم دم می‌کنیم.

پس از دم کشیدن آن را سر سفره برده و با ماست سفت یا ترشی نوش جان کنید.

چلو دیزی

منبع: تبیان

کد خبر 189496

برچسب‌ها