همشهری آنلاین: یک تیم بین المللی از پژوهشگران با همکاری دکتر «محسن حسینی»، محقق ایرانی موفق به شناسایی ژن‌های مسوول افزایش خطر بیماری کلیوی ناشی از دیابت شدند.

kidney

بیماری‌های کلیوی یکی از عوارض شایع و جدی ناشی از دیابت محسوب می‌شود که حدود یک سوم بیماران دیابتی را درگیر کرده و خطر حملات قلبی و مغزی را نیز افزایش می‌دهد.

هرچند بیماری کلیوی ناشی از دیابت یکی از علل اصلی نارسایی کلیه منجر به دیالیز یا پیوند کلیه محسوب می‌شود، تا پیش از این پژوهش علت بروز این بیماری کشف نشده بود.

به گزارش ایسنا، یک تیم بین المللی از پژوهشگران به سرپرستی محققانی از دانشگاه‌های هاروارد، هلسینکی، کوئین بلفاست و کالج دانشگاهی دوبلین موفق به شناسایی دو ژن مسوول افزایش خطر بیماری کلیوی ناشی از دیابت شده اند.
در بزرگترین مطالعه در نوع خود، چهار هزار و 750 بیمار کلیوی ناشی از دیابت و هفت هزار بیمار دیابتی بدون مشکل کلیوی مورد بررسی قرار گرفتند.

محققان بیش از دو میلیون نشانگر DNA هر فرد را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و دریافتند که تغییرات مرتبط با دو ژن AFF3 و ERBB4 خطر مشکلات کلیوی را در بیماران دیابتی افزایش می‌دهد.

پروفسور «پیتر ماکسول» از محققان دانشگاه کوئین و یکی از پژوهشگران اصلی این مطالعه تأکید می‌کند: داروهای موجود قادر به درمان نارسایی کلیه نیستند، اما می‌توانند سرعت گسترش بیماری را کاهش دهند؛ شناخت بیماران پر خطر و در معرض ابتلا به مشکلات کلیوی می‌تواند به مدیریت موثر دیابت در بیماران منجر شود.

به گفته پروفسور «کاترین گادسان»، سرپرست تیم تحقیقاتی کالج دانشگاهی دوبلین (UCD)، نتایج یافته جدید می‌تواند به توسعه روش‌های درمانی جدید، موثر و مقرون به صرفه منجر شود.

کد خبر 187642
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز