سه‌شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان است. دامغان در منطقه‌ی کویری، در استان سمنان واقع شده و معمولاً غذاهای پرانرژی این شهر به گونه‌ای است که بدون گوشت نیز تهیه می‌شود.

مانی پلو غذای دامغانی

مواد لازم:

برنج: 3 لیوان

لپه: یک لیوان

کشمش پلویی: 250 گرم

زرشک: 75 گرم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

گوشت گوسفند یا فیله گوساله: 300 گرم (خرد شود)

رشته پلویی: 200 گرم

پیاز داغ: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

زیره سیاه: یک قاشق چای‌خوری (به دلخواه)

روغن: به مقدار لازم

مواد لازم برای ته دیگ : (در صورت دلخواه)

زعفران دم کرده: یک قاشق چای خوری

ماست معمولی: یک لیوان

زرده‌ی تخم‌مرغ: یک عدد

طرز تهیه:

* در قابلمه‌ای یک تا دو قاشق روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می‌دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می‌کنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می‌افزاییم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می‌کنیم).

* لپه را با دو لیوان آب می‌جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می‌ریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته می‌شود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می‌گذاریم تا بپزد.

* برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده‌ایم در آب جوش می‌ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می‌ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).

* در قابلمه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. در کاسه‌ای ماست و زعفران دم کرده و زرده‌ی تخم‌مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می‌ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود). بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می‌کنیم.

* کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می‌کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می‌گذاریم.

* بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می‌ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.

* هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می‌ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می‌ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.

توجه

* در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن می‌ریزیم.

* این غذا را می‌توان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.

منبع: هنر آشپزی

کد خبر 183481
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز