پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۵
۰ نفر

همشهری‌آنلاین - هلن صدیق بنای: استناد و ارجاع به اصل یک نوشته در کار تحقیقاتی و یا مقاله؛ بعنوان وجه برتر یک کار خوب و دقیق میان اهل علم پذیرفته شده است

پژوهش

شبکه‌ جهانی اینترنت دارای مهمترین و پربارترین‌منابع اطلاعاتی قابل ارجاع است.

دسترسی به چنین منابعی برای استناد و ارجاع به اصل یک نوشته ‌در یک کار تحقیقاتی و یامقاله  بعنوان وجه برتر یک کار خوب و دقیق بسیار مهم و اساسی است.

این امر نزد اهل علم و فن پذیرفته شده است. ما سعی کردیم پربارترین سایت‌ها و منابع اطلاعاتی را جمع آوری و به شما معرفی‌کنیم.

کتابخانه‌ پنن (Penn Libraries)

سایتی ساده و خوش ساخت و تقریبا کامل در زمینه ارائه کتاب‌های الکترونیکی است. امکان جستجو به شیوه‌های گوناگون در آن پیش بینی شده و تنها فهرست پیوندهای معرفی شده در آن به چند هزار صفحه می‌رسد. کتاب‌های موجود در زمینه‌های گوناگون علمی است.

http://digital.library.upenn.edu

 

کتاب‌های پژوهشی‌آرنووا ARNOVA

در این سایت بیش از ۲۰۰نویسنده کلاسیک جهان در یک فهرست الفبایی معرفی‌شده که با لینک به‌ دایره‌المعارف‌بریتانیکا،کاربرمی‌تواند یک‌چکیده ولی دقیق، درباره‌نویستده مورد نظر بخواند.‌لینک‌های موجود در معرفی‌نویسنده هم مقالات مرتبط و مقالات خود نویسنده در دسترس‌است. همه کتاب‌های موجود در این سایت به زبان انگلیسی هستند.

www.arnova.org

کتابهای کلاسیک جهان مالاسپینا(Malaspina)

کتاب های کلاسیک جهان در این سایت ارائه می شوند. کتاب‌های الکترونیکی این سایت در یک سی دی به همین نام در بازار موجود است.

www.malaspina.org/home.htm

کتابخانه دیجیتالی پرسوس (Perseus Digital Library)

این کتابخانه پروژه گسترده‌‌برای تبدیل متن های باستانی، قرون وسطایی و دوران نوزایی به کتاب‌های الکترونیکی‌است. در این سایت‌می‌توانید به متن‌های اصلی کتاب‌ها‌یعنی یونانی، لاتین و نیز زبان های عصر حاضر مانند؛ آلمانی، فرانسوی و… به همراه ترجمه انگلیسی آنها دست پیدا کنید. این سایت، برای‌افرادی‌که به پژوهش در فرهنگ و مطالعات قرون وسطایی علاقمند‌هستند،بسیار مفید است.همچنین سایت دارای واژه‌نامه‌ها و کتاب‌های دستور‌ی‌ ‌بسیار خوبی‌است.

www.perseus.tufts.edu/hopper

ارتباطات جهانی پرومونت(PromoNet)

در این سایت بخشی به نام‌پروژه گوتنبرگ  Project Gutenberg دارد. این پروژه یک برنامه پژوهشی دانشگاه گوتنبرگ‌است که برای راه ایجاد یک آرشیو الکترونیکی شروع شد. و هنوز هم ادامه دارد. هدف از این برنامه تبدیل متن های ادبی، سیاسی، فلسفی و… به متن الکترونیکی است. بسیاری از متن ها به زبان اصلی خود نوشته‌ها، ارائه شده است.

www.promo.net

آرشیو‌  آکسفورد(Oxford Text Archive)

دانشگاه آکسفورد‌ یک آرشیو الکترونیکی بسیار کامل که در زمینه های گوناگون‌دارد.‌کتاب‌های این سایت رایگان است.در ضمن بخش‌هایی از این سایت تنها‌در دسترس اعضای‌کتابخانه دانشگاه است.

www.ota.ahds.ac.uk

کتابخانه آنلاین

یکی از پرطرفدارترین سایت های ارایه کتاب در اینترنت است. در این سایت لینک‌های بسیاری به سایت‌های مرتبط وجود دارد. همچنین کتاب‌ها را به طور رایگان در دسترس کاربران قرار می دهد.

http://onlinebooks.library.upenn.edu

آرشیو کتاب‌های کلاسیک

سایت آرشیو کتابهای کلاسیک، از سال 1994راه‌اندازی‌شد و همچنان‌در حال گسترش و توسعه است.این سایت کتاب‌های کلاسیک جهان را به علاقمندان ارائه می‌دهد.

http://classics.mit.edu

آرشیو اینترنتی هانوور(hanover)

سایت زیر مربوط به یک‌پروژه پژوهشی تاریخ است.و ‌به‌منظور ایجاد یک آرشیو خوب و کامل از کتابهای تاریخی راه‌اندازی‌شد.این سایت علاوه برکتاب های تاریخی، کتاب‌های کلاسیک و سایر کتاب‌ها در زمینه های گوناگون را آماده و در دسترس قرارداده است.

http://history.hanover.edu

فروشگاه آمازون

آمازون،‌معروف‌ترین و پر طرفدار‌ترین سایت فروش کتاب در اینترنت است. افراد بسیاری با‌آن آشنا هستند.این سایت علاوه‌بر معرفی کتاب چند صفحه‌از آن را برای مطالعه در دسترس قرار‌داده‌است.البته آموزون یک فروشگاه بزرگ است و به ارایه کالاهای گوناگونی می پردازد که کتاب یکی از این کالاها است.

http://amazon.com

بلک ول (Blackwell)

سایت بلک ول متعلق به یک ناشر بین المللی و بسیار معتبر در کشور انگلستان است. این ناشر در بسیاری از نمایشگاه های بین المللی کتاب از جمله نمایشگاه کتاب کشورمان شرکت می کند.در این سایت؛ معرفی‌و چکیده‌ای‌از کتاب‌ها را ارائه داده است. کتاب‌های‌این سایت بیشتر تخصصی‌است.

http://blackwellpublishing.com/book_default.asp

السی یر ساینس (Elesvier Science)

این سایت مربوط به یک ناشر بزرگ بین المللی در هلند است. این ناشر علاوه بر انتشار انبوهی از کتاب‌های ‌تخصصی‌و علمی‌گوناگون،نشریات بسیاری‌نیز‌در زمینه تخصص‌های مختلف به چاپ می‌رساند. در این سایت چکیده‌ای از هر کتاب و نشریه موجود‌است.

http://www.elsevier.ca/index.jsp

ناشران دانشگاهی کلرور (KLRWER)

سایت ناشران دانشگاهی کلرور در هلند، اطلاعات زیادی در باره کتاب‌ها و نشریات گوناگون منتشر شده‌آنها‌‌دارد. همچنین‌معرفی و چکیده‌ای‌از کتابها و نشریه‌های این ناشران‌و نیز امکان جستجو در این سایت در دسترس کاربران قرار دارد.

http://annonc.oxfordjournals.org/content/9/suppl_1/local/back-matter.pdf 

نمایشگاه‌کتاب پاول (Powell Books Store)

این سایت در‌واقع یک شهر‌ بزرگ کتاب است. بخش جستجو این سایت فعال و پر بار است. و کاربران این سایت می‌توانند به سرعت به کتاب‌های موردنظر خود دست یابند. چکیده‌ای آز کتاب‌ها‌هم در سایت موجود‌است.

www.powells.com

فرانک فورت (Frankfurter Buchmesse)

سایت ناشران بسیار فعال آلمانی که در نمایشگاه‌های کتاب کشور‌های مختلف شرکت می‌کنند. کتاب‌های منتشره ‌آنها در‌ زمینه رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی است. این سایت به دو زبان آلمانی و انگلیسی مجهز است.

www.buchmesse.de/en

لیب دکز (Libdex)

این سایت بیش از ۱۵۰۰۰ آدرس کتابخانه الکترونیکی در سراسر جهان دارد. امکان جستجو با سرعت بالا در این سایت فراهم است.

http://www.libdex.com

‌کتابخانه کنگره امریکا (Z39.50)
صفحه اول این سایت راهنمای خوبی برای استفاده از سایت کتابخانه کنگره آمریکا است. بعد مطالعه مطالب راهنما شما می‌توانید به روشی ساده برای جستجو در این  سایت اقدام کرده و به کتاب مورد نظر خود دست یابید.


www.loc.gov/z3950/agency

کتابخانه لیب وب کتس(Lib-web-Cats)

در این سایت شما به بیش از ۵۰۰۰ ‌آدرس‌های اینترنتی کتابخانه‌ها در سراسر جهان دسترسی خواهید‌داشت.این سایت عضو هم می‌پذیرد.

www.librarytechnology.org/libwebcats

 

سایت آرشیو اینترنتی(INTERNET ARCHIVE)

یکی از بزرگترین آرشیو‌های اینترنتی است. با امکان جستجوی فعال و کارآمد. همچنین فایل‌های صوتی و تصویری برای دانلود رایگان است. در این سایت لینک‌های متعدد به سایت‌های دیگر و نیز ارائه متن‌های الکترونیکی به صورت رایگان فراهم‌ است.


www.archive.org

لیستی‌ از کتابخانه‌ها و منابع اطلاعاتی

این سایت نیز دارای بیش از ۷۰۰۰  آدرس‌کتابخانه و منابع اطلاعاتی است. جستجوی‌کتاب در کتابخانه‌ها و نیز امکان دانلود کتاب‌های صوتی در این سایت فراهم‌است.


www.webpan.com/msauers/libdir

کتابخانه‌های ملی دنیا

فهرستی از سایت کتابخانه‌های ملی ۳۵ کشور در سراسر جهان در دسترس کاربران قرار داده شده است. شرایط خاصی برای اعضای این سایت وجود‌دارد. امکان جستجوی کتاب در کتابخانه‌های مختلف فراهم‌است.

www.ifla.org

آرشیو و کتابخانه‌های اروپا
در این سایت نیز یک فهرست تقریبا کاملی از کتابخانه‌ها و آرشیو کشورهای اروپایی تحت عنوان منابع تاریخی عمومی‌ رائه شده است

http://uweb.cas.usf.edu/ssphs/genhist.html

راهنمای کتابخانه‌های بین‌المللی استرالیا

این سایت بیش از ۵۰۰۰ آدرس اینترنتی کتابخانه‌های استرالیا را دارد. امکان جستجوی کتاب در کتابخانه‌های‌استرالیا و نیز امکان جستجو در کتابخانه‌های‌ دیگر هم به کاربر می‌دهد.

www.nla.gov.au/libraries

کتابخانه عمومی اینترنتی‌ (Internet Public Library)
این سایت مربوط به کتابخانه‌های عمومی‌است که در آن به سوالات شما هم پاسخ داده می‌شود. همچنین اطلاعاتی از نحوه تهیه کتاب و نیز چکیده‌ای از کتاب‌ها و نشریات را در اختیار شما می‌گذارد.

www.ipl.org

رساله‌ها و پایاننامه‌ها  Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD)

این سایت با کمک بخش‌های پژوهشی چندین دانشگاه اروپایی راه اندازی شده است. در این سایت معرفی و چکیده‌ای از پایان‌نامه‌های دوره دکترا و کارشناسی ارشد و  نیز سایر مقالات علمی‌و پژوهشی دانشجویان‌از کشورهای اروپایی وجود دارد.

www.ndltd.org

منابع پژوهشگری (Escholarship)

این سایت به‌عنوان یک سایت راهنما عمل‌می‌کند. که دارای بخش‌های متعددی است. یکی از بخش‌ها‌لینک‌هایی به مرکز، نهاد و سازمانهای پژوهشی متعدد دارد. که هر کدام از‌آنها دارای آرشیو غنی از داده‌های پژوهشی خود هستند. جالب اینکه در بین این آرشیو‌ها تبادل اطلاعات انجام می‌شود. همچنین بخشی برای پژوهش‌های اعضا هم فراهم شده است.


http://escholarship.org/

سایت نشریات"دواج" (Doaj)

این یک سایت‌‌آزاد برای دسترسی رایگان به نشریات اروپایی است. این سایت یک بخش بر اساس فهرست موضوعی دارد. با کلیک بر روی هر یک از عنوان‌ها کاربر می‌تواند وارد بخش‌‌ها و امکانات دیگر سایت شود. متن نشریات در این سایت کامل و رایگان است.

www.doaj.org

کد خبر 103562
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز