با اعلام تصمیم ارزی بانک مرکزی و اولویت‌های 10گانه تخصیص ارز مشخص شدکه ‌هر مسافر هنگام سفر به نیت زیارت اماکن متبرکه و عتبات عالیات حداکثر 200دلار 1226تومانی خواهد گرفت.

به گزارش همشهری، این محدودیت بیشتر هم شده به این معنا که بخشنامه بانک مرکزی تأکید دارد: بچه‌های دو تا 12ساله که نصف آدم بزرگ‌ها ارز دولتی برای سفر زیارتی می‌گرفتند دیگر ارز دولتی نمی‌گیرند و از والدین خود باید درخواست کنند تا دلار توجیبی آنها را از بازار ارز تأمین کنند.

بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد: بانک‌ها باید پس از دریافت اوراق ثبت سفارش صادره توسط وزارت صنعت صرفاً درخصوص اولویت‌های (گروه‌های) اول و دوم نسبت به گشایش اعتبار به نرخ رسمی و با قائل‌شدن حق تقدم به‌ترتیب اولویت‌های یادشده اقدام کنند اما در رابطه با اولویت‌‌های سوم تا پنجم صرفاً در مواقعی که در اوراق مذکور عبارت ارز مرجع درج شده باشد، آن بانک مجاز به اقدام خواهد بود همچنین تمامی ثبت سفارش‌های صادره قبل از سه مرداد‌91 درصورتی که اوراق مذکور به آن بانک ارائه و تاکنون هیچ‌گونه وجهی بابت تمام یا قسمتی از ثبت سفارش‌های مربوطه از متقاضی دریافت نشده باشد، قابل اقدام نبوده و متقاضیان می‌توانند دوباره مراحل قانونی را طی کنند.

ایرنا به نقل از بانک مرکزی گزارش داد: بخشنامه حذف ارز مسافرتی به شبکه بانکی ابلاغ شده اما ارز دانشجویی همچنان توسط سیستم بانکی با نرخ هر دلار 1226تومان ارائه می‌شود. ایسنا هم خبر داده که براساس بخشنامه بانک مرکزی به بانک‌های خصوصی و دولتی، ارز مسافرتی کلاً قطع شده و بانک‌ها تنها به زائران کشورهای عربستان، عراق و سوریه برای یک‌بار در سال 200دلار آمریکا خواهند داد. همچنین کودکان بین دو تا 12سال که قبلا از 50درصد سهمیه ارزی برخوردار بودند نیز دیگر ارزی نخواهند داشت.

شرط و شروط تخصیص ارز به کالاهای وارداتی

معاون سازمان توسعه تجارت ایران هم در اظهارنظری تازه‌ترین شروط تخصیص ارز را اعلام کرد و با تأکید بر اینکه اولویت پرداخت ارزباکالاهای اساسی است، گفت: چنانچه سیستم بانکی بتواند ارز بیشتری را تأمین کند، اولویت‌های سه‌، چهار و پنج هم ارز مرجع می‌گیرند. به گزارش مهر، کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی درباره اینکه تجار و فعالان اقتصادی در مراجعه به بانک‌ها با این جمله روبه‌رو می‌شوند که اولویت سه‌، چهار و پنج تا اطلاع ثانوی ارز مرجع نمی‌گیرند، گفت:

این اولویت‌ها حذف نشده‌اند، اما تأمین ارز 1226تومانی برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و مواداولیه کارخانجات، در اولویت قرار دارد. وی با اشاره به مصوبه 24میلیارد دلاری دولت برای تأمین ارز مرجع به‌منظور واردات کالاهای اساسی و مواداولیه کارخانجات تصریح کرد: هم‌اکنون به صراحت به سیستم بانکی اعلام شده که در مرحله اول تأمین ارز مرجع، ارجحیت با اولویت‌های یک و دو است و چنانچه بانک‌ها بتوانند مشکل نقل و انتقالات ارزی را حل و فصل کنند، اولویت‌های بعدی نیز می‌توانند ارز 1226تومانی دریافت کنند.

واردات در مقابل صادرات ممنوع نیست

کرمانشاهی اعلام کرد: واردات در مقابل صادرات ممنوع نیست بلکه تسهیل شده است، چراکه ثبت سفارش گزینه‌ای داشته که اظهارنامه را باید ارائه می‌دادند، اما هم‌اکنون این موضوع لازم نیست؛ به این معنا که هر فردی که صادرات کالا انجام می‌دهد، می‌تواند از تمامی کالاها به کشور وارد کند. در این میان، اگر کالای وارداتی کالای اساسی باشد ارز مرجع می‌گیرد، در غیراین صورت باید از ارز حاصل از صادرات استفاده کند.

اولویت‌های ارزی کدامند و نرخ کدام؟

اولویت اول: کالاهای اساسی نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، گوسفند زنده، جو، ذرت، دانه سویا، کنجاله، روغن خام، شکر خام و شیرخشک صنعتی با ارز مرجع با مبنای دلار 1226تومان.

اولویت دوم: کالاهایی نظیر داروهای ساخته شده، مواداولیه دارو و تجهیزات پزشکی که در داخل کشور تولید نمی‌شود، با ارز مرجع با مبنای دلار 1226 تومان.

اولویت سوم: حیوانات زنده، بذر، گاو شیری، جوجه یکروزه، جوجه یکروزه تخم‌گذار، جوجه اجداد، تخم مرغ SPF برای تهیه واکسن، کود، دانه کتان و سموم با ارز مرجع با مبنای دلار 1226تومان.

اولویت چهارم: کالاهایی نظیر کائوچو، لاستیک کامیون، پنبه، الیاف مصنوعی، آلیاژ‌ها، قطعات منفصله، ماشین‌آلات راهسازی و گرانول، فعلا با ارز حاصل از صادرات با نرخ بازار آزاد.

اولویت پنجم: رزین‌ها، روان‌کننده‌ها، کربنات منیزیم، سنگ منیزیم، سنگ فلزات، زغال سنگ، گازهای کمیاب، سولفات‌ها، ماشین‌آلات چاپ و تراکتور، فعلا با ارز حاصل از صادرات با نرخ بازار آزاد.

اولویت ششم:کالاهایی نظیر نشاسته، روغن زیتون، روغن جلا، لاکتوز، گلوکز، کربنات‌ها، میلگرد، ماشین‌آلات راهسازی و روغن‌های صنعتی با نرخ ارز بازار آزاد.

اولویت هفتم: شامل توتون، تنباکو، اتصالات زانویی و دوربین عکاسی با نرخ ارز بازار آزاد.

اولویت هشتم: شامل انواع عصاره‌ها، لامپ‌ها، ریش‌تراش‌ها، ماشین‌آلات خاکبرداری، یخچال‌فریزر، لاستیک سواری، ماشین رختشویی و ماشین ظرفشویی با نرخ ارز بازار آزاد.

اولویت نهم: شامل تخم پرندگان، ادویه‌جات، کاغذ سیگار و کالاهایی از این دست با نرخ ارز بازار آزاد.

اولویت دهم: شامل سایر حیوانات زنده، مرغ، خروس، اسب، گوشت پرندگان، کاغذ دیواری، موبایل، خودروی سواری، سیگار برگ، کیف، چمدان و لباس با نرخ ارز بازار آزاد.

کد خبر 179222
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز