همشهری آنلاین: سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سئوال روزنامه ایران درباره هیات نظارت تشکیل شده از سوی رئیس جمهور که از سوی شورای نگهبان خلاف قانون اساسی تشخیص داده شد، عملکرد این روزنامه را خلاف مصالح نظام خواند

 و پس از آنکه خبرنگار ایرنا نسبت به اظهارات وی واکنش نشان داد، کدخدایی او را از جلسه نشست خبری اخراج کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، نشست خبری امروز، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با حاشیه انتقاد از روزنامه دولت و درگیری لفظی میان کدخدایی و خبرنگار ایرنا همراه شد.

در آغاز این نشست مهم‌ترین سئوالی که از سوی خبرنگاران مطرح شد، مربوط به تشکیل هیات نظارت رئیس جمهور بر قانون اساسی بود که پیش از این شورای نگهبان نظر تفسیری خود را نسبت به اصل 113 بیان کرده بود اما مجددا این موضوع مورد پرسش خبرنگاران واقع شد.

خبرنگاری از کدخدایی پرسید آیا با توجه به اینکه بین شورای نگهبان و رئیس جمهور درباره این موضوع اختلاف نظر به‌وجود آمده است این مورد به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع خواهد شد یا خیر، که کدخدایی پاسخ داد: ما از اول بگوییم که با کسی اختلاف نداریم. شورای نگهبان نظر قانونی و رسمی خود را اعلام می‌کند که برای همه مراجع لازم الاطاعه است.

مهر در این باره نوشت: وی افزود: نظری که شورای نگهبان داد نظر تفسیری شورا از اصل 113 قانون اساسی بود. طبق روال عادی این تفسیر انجام شد و انشاءالله به آن عمل می شود. اینگونه نظرات تفسیری شورای نگهبان به مراجع دیگر ارسال نمی شود.

خبرنگار دیگری مجددا در این خصوص از کدخدایی پرسید آقای میرتاج الدینی معاون اجرای رئیس جمهور تاکید کردند که هیات نظارت مشورتی است و شورای نگهبان آن را غیر قانونی اعلام نکرده است نظر شورای نگهبان در این باره چیست که کدخدایی پاسخ داد: فکر می کنم ایشان در رابطه با معاونت جدید خودشان یعنی معاونت اجرای قانون اساسی این موضوع را مطرح کرده اند.

وی افزود: میرتاج الدینی و یکی دیگر از معاونان رئیس جمهور تشریف آوردند و خدمتشان توضیح دادیم. دوستان معتقد بودند که هیات نظارت یک هیات مشورتی است و ما هم اعلام کردیم اگر مشورتی باشد اشکال ندارد اما باید در احکام صادره ذکر شود که البته چنین چیزی مطرح نشد.

اهم صبحت‏‌های کدخدایی از این قرار است:

  • البته مطالبی هست که این هیات فراتر از یک هیات مشورتی است. به هر حال نظر شورای نگهبان و تفسیر شورای نگهبان از اصل 113 منتشر شده است هیات نظارت در صورتی که وظایف اجرایی داشته باشد و در حوزه اجرا دخالت کند قطعا خلاف قانون است و اگر مشورتی است آنطور که معاونان محترم رئیس جمهور در جلسات گفتند این موضوع را اعلام بکنند.
  • در ادامه جلسه خبرنگار روزنامه دولتی ایران خطاب به کدخدایی گفت: شورای نگهبان در دوره زمانی متفاوت تفسیر متفاوتی از اصل 113 قانون اساسی دارد آیا این اشکالی ندارد؟ من شواهد آن را نیز همراه دارم.
  • کدخدایی در پاسخ به سئوال این خبرنگار گفت: شما در یک گزارش سیاسی و تجاری که آماده کرده اید و همه مطلع هستند اظهار نظر کردید. فکر می کنم نظرات متفاوت از سوی مراجع قانونی اگر گفته شود و بیان شود اشکال و هرجی بر آن نیست. هر مرجع قانونی ممکن است بر اساس برداشت خود از اصول و قواعد حقوقی نظراتی را اعلام کند. اشکال زمانی خواهد بود که آن استدلال، استدلال قوی نباشد یا نظریه بر اساس اصول و قواعد حقوقی شکل نگرفته باشد.
  • اینکه نظر متفاوتی گفته شود منعی ندارد. نکته دوم این است اینطور نیست که شما می فرمایید. دوستانتان در روزنامه ایران در گزارشی تجاری و سفارشی با غوغاسالاری به این موضوع پرداختند.
  • معاونان محترم رئیس جمهور که آمدند همه این نظرات را برای آنها باز کردیم و همه سوابق را مطرح کردیم. به هر حال از ابتدا شورای نگهبان با تشکیل هیات نظارت بر قانون اساسی و هر مرجع دیگری مخالف بوده است. در این جهت هیچ کس تردیدی ندارد.
  • از سال 60 تا الان که در خدمت شما هستم شورای نگهبان با تشکیل هر گونه مرجع، سازوکار و نهادی غیر از اختیارات رئیس جمهور مخالفت کرده و اسناد آن هم هست. شورای نگهبان هم در صدد سلب اختیار از مرجع و نهادی نیست اما باید بدانیم که اگر مدعی عدالت و عدالت محوری تحقق عدالت از مسیر اجرای قانون می گذرد به جای غوغاسالاری و محمل بافی و یاوه گفتن بهتر است که همه ما تمکین کنیم به قانون و مراجع قانونی.

 

  • "من عذرخواهی می کنم از دوستانم در رسانه های مختلف لحن من هیچ وقت اینقدر تند نبوده است". این شیوه هایی که برخی ها در برخی از کاغذ پاره ها که با بودجه بیت المال ارتزاق می کنند و شخصیت های نظام را به استهزاء گرفته تند، شیوه های درستی نیست.
  • آن شخصیت هایی که در روزنامه شما مورد استهزاء واقع شدند از عمر من و شما بیشتر به نظام و اسلام خدمت کرده اند. شایسته نیست که شما با غوغاسالاری به اینگونه مسائل بپردازید. شایسته بود به جای اینگونه سفارش ها برای تهیه گزارشات سیاسی - تجاری می دهید بروید مباحث حقوقی را ارزیابی کنید.
  • معاونان محترم رئیس جمهور آمدند و ما به آنها توضیح دادیم معاونت جدید رئیس جمهور هم که نظرشان منتشر شده است اعلام کردند که ما در چارچوب نظرات شورای نگهبان عمل می کنیم. حال چه شده است که برخی افراد با این غوغاسالاری در برخی از رسانه ها اینگونه سخن می گویند.
  • همکاران و کارکنان این روزنامه و موسسه با من از قدیم ارتباط داشتند و پیش من می آیند و از مدیریت جدید گله می کنند. لازم نیست اینها را من مطرح کنم اگر نبود این وضعیت من به هیچ وجه به این مسائل نمی پرداختم. من اهل شکایت نیستم که بخواهم شکایت کنم یا شورای نگهبان مدعی نیست که بخواهد شکایت کند از این محمل هایی که به عنوان یک رپورتاژ سیاسی و تجاری سفارش داده شده است و در یک نشریه که از بودجه بیت المال ارتزاق می کند منتشر شود.
  • بهتر است دولت به جای این کار، بودجه ناظران ما را که بیش ازدو ماه از انتخابات می گذرد و هنوز نداده و نپرداخته و پاسخگو نیست بدهد. چرا پول را به عده ای می دهند که این محملات را می بافند و سرهم کنند؟ شما که مدعی هستید من تناقض در سخن دارم کدام تناقض؟ ما نظراتمان را با استدلال حقوقی گفتیم. شما هم استدلال حقوقی بکنید. لازم نبود جاروجنجال سیاسی راه بیندازید. عدالت از مسیر اجرای قانون می گذرد. شورای نگهبان چنین اعتقادی دارد. بهتر است همه به اجرای قانون تمکین کنند.
  • عدالت این نیست که شما احساسات را در نیمه شعبان تحریک کنید که فلان کارمند وضعیت خوبی ندارد. معاون حقوقی رئیس جمهور آمده و قبول کرده که مصوبه خلاف است و رفته که اصلاح کند اما اصلاح نکرده است شما بهتر است مصوبه را اصلاح کنید اگر دلتان به حال عدالت و آن کارمند می سوزد. این چه وضعیتی است که در کشور ایجاد کرده اید شما به کجا متکی هستید که هر چه دلتان می خواهد می گویید؟
  • به نهادهای برآمده از نظام و شخصیت های اصیل نظام اینطور حمله می کنید که چه شود؟ به کجا می خواهید برسید؟ من فکر می کنم الان زمانی است که برگردید به رعایت قانون و رعایت نظم و اگر مدعی عدالت هستید عدالت را از مسیر قانون دنبال کنید.
  • پس از این گفته های کدخدایی که با عصبانیت همراه بود، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، خطاب به کدخدایی گفت: شما عصبانی هستید که بلافاصله کدخدایی به وی گفت من عصبانی نیستم. خیلی هم وضعم خوب است. این شیوه سخن گفتن در شان شما نبود و جای تعجب است که با این شیوه سخن گفتید.
  • آیا در شان و جایگاه روزنامه ایران و رسانه شما بود که اینطور به حضرت آیت الله جنتی و شورای نگهبان حمله کنند؟
  • خبرنگار ایرنا همچنان اصرار داشت تا بیان کند که لحن کدخدایی با روزنامه ایران و صحبت از اینکه همکارانی در این روزنامه از مدیریت این رسانه انتقاد دارند درست نبوده است اما کدخدایی اجازه صحبت به وی نداد و از وی خواست تا اگر سئوالی دارد مطرح کند و به این موضوع نپردازد.
  • کدخدایی چند بار به خبرنگار ایرنا تذکر داد اما خبرنگار ایرنا همچنان به گفته های خود ادامه داد که چرا از تریبون نظام اینگونه صحبت گفته است؟
  • کدخدایی هم گفت صحبت های من کاملا پخش شده، ضبط شده است و شما بی خود به من اتهام وارد نکنید. این صحبت ها پخش می شود.
  • وقتی خبرنگار ایرنا به توصیه کدخدایی برای پرسیدن سئوال گوش نکرد کدخدایی از مسئولان مربوطه خواست تا خبرنگار ایرنا را به بیرون هدایت کنند و این اتفاق افتاد و این خبرنگار از نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان اخراج شد.
  • (اعلام جرم علیه علی مطهری به خاطر نطق صورت گرفته در مجلس بوده، نظر شورای نگهبان در مورد مصونیت نمایندگان طبق قانون اساسی)مصونیت قانونی نمایندگان در چارچوب مصونیت‌هایی است که قانون اساسی در نظر گرفته است و شورای نگهبان بر آن صحه می‌گذارد و طی یکی دو سال گذشته بارها در این مورد اظهارنظر کرده است.
  • این مصونیت‌ها شامل توهین و افترا نمی‌شود و آنجایی که عناوین مجرمانه دارد را در بر نمی‌گیرد. اظهارنظر در چارچوب قانون اساسی و وظایف خودشان اشکالی ندارد. ن اگر سئوال دارید سئوالتان را بپرسید.
کد خبر 177351
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز