يكشنبه ۱ آذر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۵۶۱
تهرانشهر
Front Page

اين رويه جديد تمام دنياست
نسبت به سيگاري ها بي رحم باشيد
خبر مبارزه جدي با سيگار در گوشه و كنار جهان بايد ما را بيش از اين تحريك كند. يادتان باشد از حيث تعداد سيگاري ها در چه وضعي هستيم
023670.jpg
گورستان سيگار يا زيرسيگاري؟ تعدد سيگار در اين مكان با تعدد مرده نسبت مستقيمي دارد!
رضا محدث 
مي   گويند قبل از چاي، بعد از چاي، قبل از ناهار، بعد از چرت عصرانه، قبل از شام و احتمالا قبل از نفس آخر، خيلي مي  چسبد، سيگار را عرض مي  كنيم. تمام افراد سيگاري به هر بهانه اي و بدون هيچ دليل منطقي گاه و بي  گاه سيگار روشن مي  كنند و مي  كشند.
امروز باز هم مي  خواهيم از سيگار صحبت كنيم و بهانه آن هم طرحي است براي ممنوع شدن سيگار در بريتانيا. از ديگران مي   نويسيم كه شايد روزي نوبت نوشتن از خودمان برسد.
دولت انگليس درصدد است تا كشيدن سيگار را در تمام رستوران ها، كافي شاپ ها و تمامي اماكن عمومي ممنوع كند. ايرلندي ها، نروژي ها و ايالت نيويورك آمريكا اين حركت را انجام داده و مصرف دخانيات را در اماكن فوق ممنوع كرده اند.
پارلمان اسكاتلند نيز ماه گذشته تصميم بر اين گرفت تا كشيدن سيگار در تمامي اماكن عمومي را ممنوع كند. اين طرح در اسكاتلند از سال 2006 به اجرا گذاشته مي  شود. سيگاري هاي ليورپول انگليس نيز از اين طرح ها بي  نصيب نمانده  اند، آنها ديگر در محل كار خود اجازه كشيدن سيگار را ندارند.
اين كار را دولت انگلستان به منظور ايجاد محيطي كه مردم بتوانند زندگي سالم را امتحان كنند، انجام مي  دهد! موافقان طرح اعلام كرده اند اين ممنوعيت براي افراد سيگاري بسيار مفيد است. آنها با كشيدن سيگار كمتر، خودشان را از خطرات سيگار دور مي   كنند.
بد نيست سري هم به آمار و ارقام سيگاري ها در بريتانيا بزنيم. آماري كه اگر به خبرها و روزنامه ها نگاه كرده باشيد، تقريبا هر چند وقت يكبار مشابه آن را خواهيد شنيد و تنها كساني كه اين اخبار هيچ تاثيري روي آنها نمي  گذارد همين افراد سيگاري هستند!
بر اساس آماري كه منتشر شده، ميزان مرگ و مير طي دهه گذشته كاهش يافته است، اما همچنان سيگار سالانه 106 هزار قرباني در بريتانيا مي  گيرد.
با وجود تبليغات زياد عليه سيگار و همچنين تلاش هاي مختلف گروه هاي دولتي و غيردولتي براي اينكه مردم اين عادتشان را ترك كنند، در حدود 28 درصد از مردان انگليس و 26 درصد از زنان اين كشور سيگاري هستند و جالب تر اينكه هيچ كدام از اين تبليغات سوء، تاثيري روي آنها نداشته است.
۸ ماه قبل، ايرلند اولين كشوري بود كه اين ممنوعيت- يعني كشيدن سيگار در رستوران ها و اماكن عمومي-را به اجرا گذاشت. از آن پس نروژ و مالت نيز اين طرح را به اجرا گذاشته اند. روسيه هم كه مردمش به سيگار علاقه زيادي دارند و سيگاري هاي آن نسبت به ساير كشورها بيشتر است، طرحي را براي عدم استعمال دخانيات در مجامع عمومي تصويب كرد.
در صورت تخطي از اين قانون در روسيه افراد بايد جريمه هاي سنگين بپردازند. از كشورهاي مختلف به انگلستان برمي گرديم و مجددا نگاهي به آمار داريم.
ماه گذشته نشريه گاردين چاپ لندن نظرسنجي در مورد استقبال يا عدم استقبال مردم از اين طرح انجام داد. براين اساس از هر 10 نفر، 7 نفر از افراد موافقت خود را با ايجاد محدوديت براي افراد سيگاري اعلام كرده اند.
روزنامه ديلي ميرور هم دست به كار مشابهي زده؛ پس از مطرح شدن اين طرح، روزنامه آمار جالبي را منتشر كرده. اين روزنامه اينگونه مي  نويسد: زمان رويارويي است، اين يك عادت مرگبار است.
در اين روزنامه آمده كه 77 درصد از مردم انگلستان موافق ممنوعيت كشيدن سيگار در رستوران ها هستند. 58 درصد با ممنوعيت استعمال آن در اماكن عمومي موافقند و در نهايت اينكه 53 درصد با نكشيدن سيگار در كافي شاپ ها موافقند. در صورت موافقت و تصويب نهايي اين طرح، سيگاري هاي انگليس نيز بايد فقط در خيابان يا در منازل خود سيگار بكشند.
بد نيست مقامات مسوول در كشور ما هم تا دير نشده و كار از كار نگذشته به بحث در اين خصوص بپردازند و حتي قوانين مشابهي را هم به تصويب برسانند تا مثلا  فلا ن شركت سيگار سازي به اين راحتي ويزيتور هاي خودرا با ماشين هاي مدل بالا  براي سركشي به سطح شهر نفرستد و از ميزان بالا ي فروش ذوق كند.
سيگاري هاي عزيز پس از خواندن اين گزارش احتمالا پوزخندي خواهند زد و از جيب مباركشان سيگاري درمي آورند و دود مي  كنند.
به هر حال ما هميشه بايد چند سال از ديگران عقب باشيم. پس تا نوبت به ما برسد، احتمال زندگي سيگاري هايي كه امروز اين مطلب را مي  خوانند به انتها رسيده، البته اين ديگر ربطي به كوتاه شدن عمر سيگاري ها ندارد. اگر باور نمي  كنيد، ما مرده و شما زنده، از سيگاري هاي 100 سال بعد بپرسيد.
نكته : يادتان آمد پارسال يك شركت سيگارسازي مركزي را براي تست سيگارت ها در تهران تاسيس كرده بود . خب، در ايران مشكلا ت فروش كمتر است!

وسوسه دود در راهروهاي مدرسه
023667.jpg
مسعود مير- هنوز نيم ساعت نشده كه به كلاس آمده اند ولي دوباره از معلم اجازه مي  گيرند و از كلاس بيرون مي  زنند. به ترتيب وارد دستشويي هاي حياط مي  شوند. چند دقيقه  بعد آثار كبريت دزديده شده از آشپزخانه و سيگارهاي خريداري شده از كيوسك روزنامه فروشي نزديك مدرسه كاملا هويدا است. دود فضا را پر كرده است و صداي سرفه هاي خفه پسركي هم شنيده مي  شود. وقتي دانش آموزان اجازه ورود به كلاس را مي  گيرند، بوي لباس هايشان ذهن معلم را به خود مشغول مي  كند اما...
در ايران سالانه بيش از 6 هزار ميليارد ريال توسط سيگاري ها دود مي  شود و البته مشخص است كه دولت ها و مردم غيرسيگاري بيش از دو برابر ميزان استعمال دخانيات خسارت مي  بينند. اما نكته اي كه اين روزها توجه كارشناسان اجتماعي را به خود جلب كرده ميزان گرايش گروه خاصي از جمعيت كشور به سيگار است. جوانان و نوجوانان قشرهايي هستند كه اين روزها سيگار كشيدن را مانند يك اتفاق معمولي در زندگي خود شاهدند. اگر به آمارهايي كه اين روزها روي ميز مديران كشوري است سرك بكشيم، متوجه نكات جالبي مي  شويم.
اداره ارتباطات و آموزش بهداشت، نتايج تحقيقات خود راجع به سيگار كشيدن نوجوانان و جوانان را بدين شرح اعلام كرده است: برخي دختران تهراني به طور متوسط در 15 سالگي به سيگار روي مي  آورند. در اين تحقيق كه روي 5 هزار و 934 دانش آموز مقطع راهنمايي شهر تهران انجام شده از مجموع 2 هزار و 902 دانش آموز پسر حدود 30 درصد يعني 878 نفر سيگار كشيدن را تجربه كرده و۸‎/۳ درصد 111 نفر هم حداقل روزي يك نخ سيگار مي  كشند. همچنين از مجموع 3028 نفر دانش آموز دختر نيز 7/11 درصد 354 نفر سيگار كشيدن را تجربه  كرده اند و 6/10 درصد هم روزي يك يا بيشتر از يك نخ سيگار مي  كشند. بنابراين تحقيق، 4/2 درصد از دانش آموزان پسر و دختر مقطع راهنمايي تهران سيگاري  محسوب مي  شوند و متوسط شروع كشيدن سيگار دراين حوزه آماري در ميان پسران 3/13 و در دختران 15 سالگي است. علاوه بر جذابيت هاي ظاهري نظير شكل، رنگ و بسته بندي سيگارها، عاملي به نامهمسان سازي يا همانند شدن هم در گرايش جوانان به سيگار موثر است.بر اساس اين پديده جوانان و نوجوانان با مشاهده افرادي كه داراي عناوين مهم و مقام هاي عاليرتبه هستند، همچنين با ديدن ستاره هايي كه در اين سنين برايشان الگو هستند و البته سيگاري  بودن آنها به سيگار روي مي  آورند. تاثير همسان سازي در دختران بيشتر از پسران است. گفتني است دخترها به عواملي مانند تاثير سيگار در لاغرشدن را هم براي توجيه سيگار كشيدنشان مورد استناد قرار مي  دهند. بايد زنگ خطر را شنيد. اين بار نه از دانشگاه ها و دبيرستان ها، بلكه از مدارس راهنمايي. شايد فردا...

ستون شما
ترس 
معلوم نيست چرا قوه قضائيه قاطعيت از خود نشان نمي دهد. مي ترسم روزي برسد كه هيچ كس احساس امنيت نكند.
مادر دو فرزند
-مراقبفرزندان و اموال خود باشيد!
آب بندي 
در روزنامه همشهري يك آگهي در مورد گارانتي شركت گسترش پارس خودرو و موارد آن چاپ شده بود. من يك دستگاه اتومبيل P.K را 6 ماه قبل تحويل گرفتم ولي وقتي براي آب بندي به شركت مراجعه كردم، گفتند آب بندي جزو گارانتي نيست.
-راستي ما P.K نداريم، يعني اصلا اتومبيل نداريم. پس در اين مورد كارشناس نيستيم، اما منتظر باشيد كه مسوولان شركت اگر صلاح دانستند حتما جواب شما را به ما مي دهند و ما هم در همين ستون برايتان مي نويسيم.
نامه اي از تفرش 
آقاي محمدتقي صالحي نامه اي از تفرش برايمان فرستاده  اند و از كم توجهي به اين شهرستان گلايه كرده اند.
اين منطقه خوش  آب و هوا از نظر اقتصادي وضع مطلوبي ندارد. كمبود كارهاي توليدي و درآمدزا موجب آن شده كه گروه بسياري از ساكنان آن به خصوص جوانان در جست وجوي كار به شهرهاي ديگر روي آورند، به طوري كه در برخي از روستاهاي آن جز تني چند از افراد سالخورده و كساني كه توانايي مهاجرت به نقاط ديگر را ندارند، كسي باقي نمانده. آنان هم البته در نگراني و انتظار فرزندان و افراد خانواده خود كه آنجا را ترك كرده اند، به سر مي برند...
-اين نامه البته حرف هاي ديگري هم داشت، اما اصل مطلب اينكه دوستان عزيز، تفرش را هم ببينيد، البته اگر همشهري به آن حوالي مي رسد.
ستون شما
از اينكه خيلي به ما كمك مي كنيد، ممنون! اگر يادتان باشد، چند روز پيش نوشتيم براي ارايه درخواست هاي كمك مردم دچار مشكل شده ايم و البته اگر باز هم به خاطر داشته باشيد، نوشتيم كه براي حل اين مشكل به همفكري شما نياز داريم. حالا تماس ها و ارسال نامه هاي درخواست كمك همچنان ادامه دارد، كاري از دست ما برنمي آيد. دريغ ازيك كمك فكري كوچك از شما. فكر مي كنيم اسم اين ستون به نام شما باشد، پس كمك كنيد، لطفا.

جعبه
انگليس به جاي ايتاليا
مسوولان شبكه سوم سيما برنامه جديدي را ساخته و پخش آن را نيز آغاز كرده اند. در اين برنامه تلويزيوني جوانان با مديران كشور رودررو مي شوند و به سوالات آنها پاسخ مي دهند. مسوولان اين شبكه با توجه به اعلام سال 83 به عنوان سال پاسخگويي به مردم، برنامه هايي در اين ارتباط با محوريت جوانان و مسايل مربوط به آنها توليد و پخش مي كنند.
ساخت برنامه رودررو به منظور تحقق اين امر صورت گرفته است. مجري اين برنامه تلويزيوني فرشيد فهيم است و تعدادي از جوانان به عنوان نماينده ساير جوانان، سوالات خود را مطرح و پاسخ آن را دريافت خواهند كرد. امروز ساعت 20:13 مي توانيد تكرار سريال امپراتوري عقاب ها را كه ديشب پخش شد، از شبكه دوم سيما تماشا كنيد. آخرين قسمت سريال مهر و ماه هم ديشب پخش شد. اگر نتوانستيد تماشا كنيد، امروز ساعت 15 مي توانيد تكرار آن را ببينيد. استقلا ل و فولا د امروز ساعت 30 :16 پيكار خواهند كرد. امروز آخرين مسابقه اين هفته ليگ برتر انگليس بين بلكبرن و برمينگهام برگزار خواهد شد. اين مسابقه را ساعت 35:19 به طور زنده از شبكه سوم مشاهده كنيد. ساعت 15:20 مي توانيد باجناق ها را از شبكه تهران ببينيد.
كمربندها را ببنديم هم امشب 15:21 پخش مي شود. سوار بي اسب نام سريال امشب شبكه اول سيماست. زمان پخش آن هم ساعت 10:22 خواهد بود. فوتبال ايتاليا امشب هم تعطيل است. پس با خيال راحت مي توانيد برنامه ورزش و مردم را تماشا كنيد. آخرين برنامه پيشنهادي براي امشب هم كه ساعت 23 از شبكه تهران پخش مي شود، گروه پليس نام دارد. يكشنبه خوبي داشته باشيد.

فرهنگ
كلاس هاي آموزشي براي نابينايان 
خانه فرهنگ دولت آباد با شروع فصل پاييز و بازگشايي مدارس، كلا س هاي آموزشي، كمك درسي، فرهنگي و هنري مختلفي برگزار كرده است كه اين كلاس ها با تخفيف 20 درصد نسبت به ترم قبل برگزار مي شوند. اين كلاس ها كه براي سوق دادن علاقه مندان به سمت كلاس هايي با استانداردهاي آموزشي و اهداف فرهنگي با حداقل شهريه برگزار مي  شود، شامل دوره  هاي مختلف آموزش كامپيوتر، زبان انگليسي، كنكور و تقويتي، مهد و پيش دبستاني، فوريت هاي پزشكي، كمك هاي اوليه و پزشكياري، روخواني و تفسير قرآن، موسيقي دف، سنتور، سه تار، شمع سازي و عروسك سازي است. براي شركت در اين دوره ها يا كسب اطلاعات بيشتر مي توانيد به نشاني: شهرري، فلكه اول دولت آباد، خانه فرهنگ دولت آباد مراجعه يا با شماره 3394050 تماس بگيريد. همچنين كانون فرهنگي نابينايان فرهنگسراي سالمند مهرگان براي ايجاد فرصت هاي آموزشي و فرهنگي برابر و مديريت اوقات فراغت نابينايان، كلاس هاي آموزشي شطرنج، نقاشي، داستان نويسي و خودشناسي ويژه نابينايان را به صورت رايگان برگزار مي كند. علاقه مندان براي ثبت نام و كسب اطلاعات مي توانند به نشاني: ميدان امام حسين، خ 17 شهريور، خ خشكبارچي، پارك خيام بروند يا با شماره هاي 9-3358688 تماس بگيرند.

نمايشگاه
دايره هاي بدون آسيب 
از زمان هاي قديم دايره، نرمي و بدون آسيب بودن و در حال چرخش بودن را تداعي مي كرده است. مريم آقايي هم به همين دليل موضوع دايره را براي نقاشي  هايش انتخاب كرده و سعي دارد حركت و پويايي زندگي بشر را در آنها تداعي كند. او در دومين نمايشگاه انفرادي خود، 16 اثر را با تكنيك اكريليك و تركيب مواد به نمايش گذاشته است. براي ديدن اين آثار تا سوم آذرماه فرصت داريد تا هر روز از ساعت 16 تا 20 به نگارخانه آتبين در خيابان وليعصر، جنوب بزرگراه پارك وي، كوچه خانزاد، شماره 1+12 مراجعه كنيد. همچنين به مناسبت هفتاد و پنجمين سالگرد تاسيس بانك ملي ايران، نمايشگاهي از پوسترهاي برگزيده مسابقات طراحي پوستر با عنوان بانك و محيط زيست  در نگارخانه تهران برگزار شده است.
در اين نمايشگاه 112 پوستر از 93 هنرمند طراح گرافيك ايران به نمايش گذاشته شده كه اين آثار از بين 233 اثر از 155 طراح و توسط طراحان معروفي مانند ابراهيم حقيقي، مصطفي اسداللهي و رضا عابديني انتخاب شده است. اين نمايشگاه تا 12 آذرماه برپاست و براي بازديد از آن مي توانيد به ضلع شرقي دانشگاه تهران برويد.

صحنه
شرق بوسه در سالن كوچك 
گويا مصطفي عبداللهي كه به خاطر بيماري مدتي از صحنه تئاتر دور مانده بود، دوباره با نمايش شرق بوسه  به صحنه برگشته است. اين نمايش نوشته ميلاد اكبرنژاد است و خود عبداللهي علاوه بر كارگردان، به عنوان بازيگر هم در آن حضور دارد. شرق بوسه  درباره يك گروه نمايشي است كه تصميم مي گيرند نمايش دانتون را از لحظه محاكمه او و با نگاه خود روي صحنه ببرند. در اين نمايش كه در سالن كوچك تئاتر شهر روي صحنه مي رود، بازيگراني مانند شكر خدا گودرزي، عبدالرضا فريدزاده، صنم صالحي، ولي الله برجي، حسين كشفي و صادق حدادي بازي مي كنند. همچنين قرار است نمايش موزيكال ما دو تا داداشيم از اول آذرماه در فرهنگسراي جوان روي صحنه برود. اين نمايش كه ساخته اميراسماعيلي است، داستان دو برادر است كه در نبود مادر، رياست خانه را به عهده مي گيرند، اما بين اين دو برادر جنگي اتفاق مي افتد و بعد از آن هركدام تصميم مي گيرند كه ... .اين نمايش هر روز در ساعت هاي 9، 10، 11، 14 و 15 براي دانش آموزان در سالن فرهنگ فرهنگسراي جوان در ميدان خراسان، خيابان خاوران اجرا مي شود.

نت
موسيقي اتريش در نياوران 
انجمن موسيقيدانان نياوران در ادامه برنامه هاي موسيقي گروه هاي خارجي خود، قرار است كنسرتي از موسيقي اتريش را برگزار كند.
در اين برنامه كه قرار است در روزهاي آخر هفته اول آذرماه 5 و 6 آذرماه در سالن اختصاصي نياوران برگزار شود، قطعاتي از موسيقي كلاسيك اتريش در قالب دوئت پيانو و ويولن سل اجرا مي شود.
نوازنده پيانوي اين گروه هاردگر شگلر است كه قبلا هم به ايران آمده بود و اين بار تصميم دارد به همراه نوازنده ديگر، قطعاتي از برامس را اجرا كند. اما روزهاي پاياني آذرماه سالن اختصاصي كاخ نياوران ميزبان اولين برنامه رسمي گروه راك 127 است.
اين گروه شامل 6 نفر است كه در آن همخواني و نوازندگي سه تارآن را شروين شهامي پور، سلمك  خالدي نوازنده ترومبون، سهراب محبي خواننده و نوازنده گيتار، عليرضا پوراسد نوازنده گيتار باس، يحيي الخنسي نوازنده درامز و سردار سرمست نوازنده پيانو به عهده دارند.

هوا
تكرار
يكبار ديگر رسيديم به تكرار. راستش هنوز خاطرات كليشه اي آفتاب تابستان در ذهنمان يخ نزده. البته ايراد شايد از هوا باشد كه هنوز به دماي يخ زدگي نرسيده. به هر حال هر چه كه هست اين روزها ستون هوا دوباره اسير كليشه  شده. حالا فقط جاي خورشيد هميشه گرم، با باران عوض شده است.
روزهاي خوبي را پشت سر گذاشتيم. البته اين جمله به شرطي صحت پيدا مي  كند كه شما هم مثل ما اهل هواي ابري و باراني باشيد. در اين صورت ما در ارايه مشخصات هواي امروز دچار مشكل نمي  شويم. امروز دماي هوا 17 درجه سانتيگراد است و شب هم به 18 درجه سانتيگراد مي  رسد. آسمان؟ شبيه روزهاي گذشته.

امروز
حركت قدغن 
چراغ به فرمان ثانيه هاي معكوس سبز و قرمز مي  شود. 80 ثانيه معكوس كه از نو صفر مي  شود و باز در عدد 80 متولد مي  شود. ولي اين چرخه تكراري دامنه هاي ديگري هم دارد كه متاسفانه در آن لحظه عيني نمي  گردند.
به رغم رويت بازي رنگ ها در چراغ  راهنمايي، ماشين ها بدون كوچكترين حركتي در جاي خود مانده  اند. دود اگزوز و غرولند راننده ها و عصبانيت مسافران وقتي با صداي بوق هاي ممتد درگير شوند، نتيجه معلوم است.
اكثر ماشين ها با يك سرنشين، صف ماشين هاي روشن متوقف شده را شكل داده اند.
داستان سياه و كسل كننده دنبال مي  شود تا اينكه صدايي همه را به فكر فرو مي  برد. ازيك كوچه فرعي كه مي  خواهد شتاب را ادامه دهد و به هدفش برسد، سيلي ترافيك صورتش را دردناك مي  كند.
حالا نه راه پس دارد و نه راه پيش. شايد به همين دليل آژيرش را روشن كرده تا اعتراضش را اعلام كند.
زمان به سرعت مي  گذرد ولي گويي تمام ماشين ها به زمين  چسبيده اند. آژير قرمز و صداي دلهره آورش، و قرمز و زرد و سبزهاي چراغ راهنمايي و رانندگي، تنها تغييرات دايم اين پازل ناجور شهري شده اند. وقتي جرثقيل بالاخره مانع را بلند مي  كند، نفس ها حبس مي  شوند. تك سرنشين يك ماشين آخرين مدل انگار كه با تمام قوا مرگ را در آغوش كشيده و ماشينش را به گارد خيابان كوبيده است. ماشين ها به آرامي حركت را آغاز مي  كنند ولي آمبولانس كه مي  خواست از كوچه فرعي وارد خيابان شود، ميلي به حركت ندارد. بيمار بيچاره قرباني چه شده است؟
رانندگي بد و ترافيك سنگين و آلودگي هوا به غير از راهكارهاي اداري، كمي هم به خود ما بستگي دارد، كمي فكر كنيد...

ذهن زيبا
كار خير رزق را زياد مي كند.
امام صادق ع
تنها نشانه زندگي كردن، ترقي است.
جان هنري كاردينال نيومن 
نيمه اول زندگي صرف انتظار كشيدن براي نيمه دوم و نيمه دوم صرف حسرت خوردن براي نيمه اول زندگي مي  شود!
ضرب المثل فرانسوي 
حكيماني كه حكمت يافتند، به خاموشي و تفكر يافتند.
ابوالقاسم قشيري 

ورود
فكر مي  كنيم كه...
يكشنبه زيبا شده. شايد بيني اش را عمل كرده باشد اما نه، فقط اخم هايش باز شده. به هر حال يكشنبه ديگر شكل خودش نيست. مي  گويند مي  خواهيد اتفاق خوبي برايتان بيفتد، بايد به آن فكر كنيد. ما هم فقط فكر مي  كنيم يكشنبه زيبا شده و مي  شود، لابد!

خروج
پيام 
يكشنبه چطور بود؟ پاسخ: روزي كه شكل خودش نبود اما... بگذريم از 3 نقطه، اما و اگر. به هر حال هر روز اگر دقت كنيد براي ما پيامي در بردارد. پيام يكشنبه: هيچ وقت به روز اطمينان نكن؛ چه زيبا باشد، چه زيبا باشد!

شاتر
باران هفته گذشته تهران، سياهي ها را شست. تا بارش بعدي بيشتر مراقبمان شهرمان باشيم.
023673.jpg
عكس : سامان اقوامي

|  ايرانشهر  |   تهرانشهر  |   خبرسازان   |   دخل و خرج  |   در شهر  |   زيبـاشـهر  |
|  سفر و طبيعت  |   طهرانشهر  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |